kezkrem

A kézkrémek fontossága ősszel

Őszi hidratálás kézkrémmel – a kezek védelme

Vitathatatlanul megérkezett az ősz – csodás színeivel, a hozzá tartozó finom illatokkal, és az egyre hűvösebb és nyirkosabb időjárással is. Amellett, hogy élvezzük ki e csodás évszak minden szépségét, és tartózkodjunk, amennyit csak lehet a szabadban, érdemes pár óvintézkedést is tenni, hogy a több réteg ruhából kikandikáló bőrfelületek ne sérüljenek a változékony időjárás miatt.
A kézfejeden lévő bőr pont ugyanolyan vékony és érzékeny, mint az arcbőröd. A kézfej bőre rendkívül vékony és csak minimális mennyiségű zsírszövet van alatta, ezért is öregszik a leggyorsabban. Ráadásul, mivel sem jelentőségteljes szőrzet, sem mirigyek, nincsenek rajta, ezért nehezebben szívja fel a nedvességet is. A környezeti tényezők így intenzívebb hatást fejtenek ki a bőrre, akár kellemetlen tünetek sorát is okozva. Ha a hűvösebb időben nem fordítunk elég figyelmet kezeink ápolására, hamar érdessé és szárazzá válnak, könnyen kipirosodhatnak, és bizonyos esetekben még meg is repedhet a finom bőr.

Annak érdekében, hogy idén ne kelljen ilyen tünetekkel számolnod, összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót a kezeid védelme érdekében!

Mindig legyen Nálad kézkrém!

Ma már számtalan kiszerelésben tudsz választani a kézkrémek közül, így még a legapróbb táskában is el tud férni egy mini változat. Ebben kiváló megoldást nyújtanak a Castelbel kis kézkrémei, amelyek tényleg mindig kéznél vannak, és természetes összetevőiknek köszönhetően hatékonyan gondoskodnak a kezek megfelelő ápolásáról.

Ez azért is fontos, mert a szakemberek kifejezetten ajánlják, hogy használj hidratáló krémet minden egyes kézmosás után, hiszen ezzel azonnal pótolhatod a zsírtalanított kézbőr elvesztett védőrétegét. A nappali ápoláshoz inkább olyan terméket válassz, amely nem hagy zsíros érzést maga után, így gond nélkül végezheted a szokásos tevékenységeket. A gyakori krémezés hosszan tartó hidratálást és kellemesen lágy bőrt biztosít.
Tudjuk, hogy az alapos kézmosás a legjobb védelem a vírusok és a baktériumok ellen, amely kiemelten fontos az őszi, megfázásos időszakban. Ám, ha nem otthon mosunk kezet, az alkalmazott szappan gyakran nem esik a kíméletes kategóriába, és jelentősen beleavatkozik a bőr természetes védőrétegébe. Ezt próbáld meg ellensúlyozni azzal, hogy ne moss kezet túl forró vízben, inkább langyos legyen a hőmérséklete, hogy megakadályozd a bőr további kiszáradását.

Extra tippek otthonra a bársonyos kezekért

Első tipp: szokj rá arra, hogy közvetlenül lefekvés előtt bekened a kezeidet! Az éjszakai ápoláshoz – amikor a kéz bőre sokkal inkább képes regenerálódni, és az egész testhez hasonlóan pihen – megfelelőbbek a zsírosabb krémek. Az éjszakai ápolás nagyon hatékony, hiszen a kéz nyugalmi állapotban van, nedves sem lesz, így az aktív anyagok intenzívebben fejtik ki hatásukat. Természetesen, ez akkor érvényes igazán, ha növényi alapú, natúr termékeket választasz, hogy valódi hatóanyagok dolgozhassanak, nem parabének, szintetikus illat- és tartósítóanyagok.
Az összetevők hatékony felszívódására készítsd fel kezeidet hámlasztással. Ne csak az arcodon és a testeden használj peelinget, de a kézfejeden is. Távolítsd el az elhalt hámsejteket, hogy kezeid valóban puhák és bársonyosak legyenek!

Kézkrém kerüljön a körmökre is

Az sem mindegy, hogyan gondoskodsz a körmeidről. A körömnek éppúgy van nedvességtartalma, mint a hajnak, és ha nem foglalkozol az utántöltéssel, kiszárad és repedezett lesz. Ügyelj arra, hogy krémezéskor a körömágynak is jusson hidratáló, valamint kerüld a körömlakklemosó használatát! Próbáld heti egy alkalomra csökkenteni, és válassz inkább acetonmentes változatot. Az acetonos körömlakklemosók meglehetősen kíméletlenek a körömmel, a hámmal és a bőrrel, és megfosztják a körmöket a természetes nedvességtartalmuktól. A formázáshoz pedig használj ollót vagy reszelőt, hiszen a csepesz apró repedéseket hagy a körmön, ami tökéletes kiindulási alapot nyújt a törésekhez. A reszelőt egy irányba használd, hogy ne bontsd meg a köröm szerkezetét.

Különleges kézkrémek a 7scents kínálatában

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a 7scents által forgalmazott kézkrémek mindegyik természetes összetevőkből áll. A kiváló minőségű alapanyagok a szervezet károsítása nélkül fejtik ki csodás hatásaikat, amelyekhez varázslatos illatok is társulnak.

A Rose et Marius kézkrémek például valódi haute couture parfümök felhasználásával készülnek. A Grasse-i parfümőrök boszorkánykonyhájában születtek meg azok a mesés illatok, amelyekkel Te is különleges hangulatot csempészhetsz a mindennapokba. A dinnyés kézkrém a nyári napok üdeségét idézi meg, a rozé kézkrém pedig még akkor is elröpít a szabadtéri, csillagfényes esték rosé illatú világába, ha odakint éppen esik az eső és gumicsizmában cuppogsz egyik tócsától a másikig. A narancsvirág és korzikai táj krémek elegáns virágillatukkal melegséget hoznak, és annak ígéretét, hogy a hűvös évszak sem tart örökké, és jövőre újra vár minket a simogató napsugár, a tiszta, kék ég és a vízpartról érkező nyári szellő.

0
Kosár