7scents 100BON niche parfüm kollekció

100BON és a természetes parfüm kollekció

100%-ban természetes parfüm: 100BON

A 100BON egy fiatal, francia parfümház, amely természetes anyagokból készíti niche parfüm kollekcióját. Különlegessége, hogy kizárólag prémium minőségű illóolajokkal dolgozik, a parfümök tiszták és biztonságosak. Nem tartalmaznak tartósítószereket, szintetikus színezéket és hasonló, egyébként nélkülözhető dolgokat. A parfümválasztás tudatossága azonban a 100BON parfümökre is érvényes, ezért az egyes illatcsaládok szerint most részletesen bemutatjuk a 7scents kínálatában elérhető kollekciót.

Ezért egyedülálló a 100BON parfüm

„A titkos összetevő mindig a szeretet” – hirdeti a 100BON márka, és ez abszolút érződik a termékeiken is. A gondosan válogatott alapanyagok, a fenntarthatóság, a környezettudatos gondolkodás, a biztonságra való törekvés, sőt, kitartásuk a prémium minőség elérhető ára mellett is ezt példázza. Parfümkollekciójukat 2017-ben mutatták be a nagyközönségnek. Az alkotás egy különleges kollaboráció eredménye, hiszen négy neves parfümmester (Mathieu Nardin, Leslie Girard, Karine Vinchon és Serge de Oliveira) munkájának eredményeként jött létre.
A 7scents webáruház kínálatában jelenleg tizenhárom 100BON parfüm érhető el. A kollekciót eleve úgy tervezték, hogy az egyes illatcsaládokat lefedjék, így minél szélesebb körben megtalálják az emberek a kedvükre való természetes parfümöt. Mindegyik parfümre érvényes, hogy természetes, uniszex illatokról van szó, tehát nők és férfiak egyaránt használhatják őket. Illatjuk hosszan tartó, közepesen intenzív, mindennapos viselésre ajánlottak.

100BON parfümök illatcsaládok szerint

Ha a fő illatcsaládok alapján szeretnénk beosztani a 100BON parfümöket, akkor találhatunk orientális, citrusos, fűszeres-fás és virágosan édes illatokat egyaránt. Mielőtt parfümöt vásárolnál, előbb először érdemes a hozzád legközelebb álló illatcsaládot kideríteni, hogy egy sokkal szűkebb körből kelljen választani. Az illatcsaládok nem csupán az egyes személyiségekkel állnak kapcsolatban, de évszakkal, napszakkal, valamint életkorral is.
A 100BON parfümkollekciójában épp ezért szeretnénk némi segítséget nyújtani az eligazodáshoz, hogy minél egyszerűbben rátalálj az új kedvencedre!

100BON és az orientális illatok

Négy különleges parfüm tartozik a keleties, misztikus illatokhoz a 100BON-nál. Ők a 100BON Oud Wood & Amyris Eau de Parfum, a Myrrhe & Encens Mystérieux Eau de Parfum, az Elemi & Ambre Noir Eau de Parfum és a Labdanum & Pur Patchouli Eau de Parfum. Az elsőt nevéhez híven a titokzatos oud uralja, de az ylang-ylang, az őszibarack és a rózsabors is kiemelkedik a tónusok közül. Évszakok szempontjából inkább az őszi-téli időszakra ajánlott a finom fűszeressége.

Igazán mély orientális illatok

A következő a sorban 100BON Myrrhe & Encens Mystérieux EDP, amelyben a mirhát és a tömjént némi citrusos felhang kíséri. Klasszikus, ünnepi illat, kiválóan illik a téli időszakhoz, különleges alkalmakhoz is.
A Elemi & Ambre Noir EDP balzsamos-fás illata szintén a hűvösebb időjárás mellett érvényesül igazán. A labdánum, a tömjén és az elemi együttesen egy rendkívül egzotikus elegyet alkot.
Végül, de nem utolsósorban, a Labdanum & Pur Patchouli EDP, amelyben a névadó aromákon kívül jól érvényesülnek a balzsamos, kissé levegősebb jegyek is. Ő a legkönnyedebb orientális illat a 100BON kínálatában, de szintén jól állnak neki a hidegebb napok.

Virágcsokrok természetes parfüm formájában

A méltán népszerű virágos illat kategória a 100BON parfümök között is képviselteti magát. Öt varázslatos kreációról lesz szó, természetesen, mint az összes többi 100BON parfüm, ezek is prémium illóolajokból készülnek, mindkét nem számára. Nappali és alkalmi viseletként is megállják a helyüket, az év minden napján.

A Carvi & Jardin de Figuier Eau de Parfum édességét a gyümölcsök biztosítják, többek között a füge és a narancs, de az illat alapját alkotó virágos tónusok uralják a parfümöt. Ibolya, jázmin és rózsa hoz létre illatos csokrot, amelyet a cédrus és a tejszín balzsamossága kísér.
A Cèdre & Iris Soyeux Eau de Parfum már egy fokkal púderesebb, a virágokat némi fás tónus kíséri, az írisz és a cédrus mellett a vetiver érvényesül még jelentősebben. A 100BON Tonka & Amande Absolue Eau de Parfum virágos alapját a rózsa és a jázmin alkotja, amelyet kiválóan egészít ki a mandula púderes finomsága. A tonkabab ebben a közegben inkább vaníliás, aromás fűszerként van jelen.

Még több virágos illat

Negyedik a sorban a Bergamote and Rose Sauvage Eau de Parfum, amely tökéletes példája a virágosan zöld illatoknak. A rózsa, a geránium és a verbéna lágy, könnyed és élénk illata kiváló választás a mindennapokban. Az ötödik virágcsokor, a 100BON Mimosa & Héliotrope Poudré Eau de Parfum képében érkezett meg a 7scents illatvilágába. Púderesen virágos illatát levegős tónusok, mandula és mimóza uralják, így leginkább tavaszra ajánlott ez a finom és törékeny kreáció.

Citrusos illatok a 100BON-nál

A citrusos illatcsalád természetes parfüm tagjai kifejezetten a meleg, nyári napokon esnek jól. Élénk, friss illatjuk jóleső hatást vált ki a szervezetből, sokkal könnyedebbek, mint például az orientális illatok. A kánikula idején érdemes hát inkább ezek mellett dönteni.
A 100BON Néroli & Petitgrain Printanier Eau de Parfum a törékeny fehér virágok, azaz a neroli, a narancsvirág és a jázmin finomságát ötvözi a narancs, a citrom és a mandarin üdítő frissességével. Klasszikus nappali parfüm, akárcsak az Eau de Thé & Gingembre Eau de Parfum, amely fehér virágok helyett cédrussal és vetiverrel kíséri a citrusféléket. Ezért ez utóbbi melléktónusa inkább fás és érdes, míg az előző egy ragyogó, élénk illat.

Fás és fűszeres illatok

A fás-fűszeres illatcsalád száraz, érdes, telt aromákkal kényezteti a szaglásunkat. Az ide tartozó természetes parfüm kollekcióban a gyógynövények is szép számmal képviseltetik magukat, kiválóan ellensúlyozva a frissességükkel a fák mélységét.
A 100BON Gingembre & Vétiver Sensuel Eau de Parfum és a Maquis exquis & Immortelle Eau de Parfum képviseli ezt az illatcsaládot. Mindkettő lágy és gyengéd, kiválóan illeszkedik minden évszakhoz. Az előbbi uralkodó jegyei a vetiver, a levendula és a cédrus, míg az utóbbinál a vasvirág és a görögszéna különleges keveréke érvényesül erőteljesebben.

A tizenhárom illat úgy működik, mintha tizenhárom testvért állítanánk sorba. Mindegyik más személyiséggel rendelkezik, egyedi és utánozhatatlan, ám mégis van bennük valami közös: a tiszta természetesség, amely üdítő élményt nyújt a mindennapok forgatagában. Ez minden 100BON parfüm lényege, bízunk benne, hogy Te sem csalódsz majd bennük.

1
Kosár