Szappan kézmosás 7scents

Szappan – a kézmosás fontossága

A szappan és a kézmosás fontossága

A kézmosás és a megfelelő szappan fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Különösen nagy figyelmet kell fordítani a témának az esetleges fertőzések idején. A mérsékelt égövön a téli időszak klasszikusan az influenzás megbetegedések idejét jelenti. Az olyan, időnként felbukkanó járványok, mint a sertésinfluenza, vagy a jelenleg terjedő új típusú koronavírus (COVID-19) egyaránt alkalmat adnak arra, hogy a megfelelő személyes higiénia fontossága napi téma legyen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az új típusú koronavírussal kapcsolatban nemzetközi horderejű járványügyi szükséghelyzetet hirdetett ki. Ilyenkor a legjobb amit tehetünk, hogy hiteles forrásokból tájékozódunk (például Országos Mentőszolgálat Facebook oldala, WHO) és követjük az ezekben megjelölt javaslatokat. Az egyik sarkalatos szempont a személyes higiénia szabályainak fokozott betartása. Válasszunk megfelelő, minőségi és hatékony termékeket, így ahelyett, hogy tehernek éreznénk, a szokásosnál jóval gyakoribb kézmosás a nap fénypontjává válhat.

Marseille szappan a leginkább ajánlott

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait követve megosztjuk Dr. Gayet (Strasbourg Korház Infektológusa) higiénikus tanácsát: “Az adalékanyagoktól mentes tiszta Marseille szappan a legjobb. Ez egy detergens, amely inaktiválja a burkolt vírusokat. Mindig tiszta vízzel öblítsük le.”



A Marseille szappan tökéletes a kéz higiéniájához, és nem szárítja a bőrt. Még akkor sem, ha naponta sokszor használjuk. A webshopunkban többféle méretben és formában találsz Marseille szappant a Marius Fabre és a Tadé márkáktól, mindkettő tradicionális francia manufaktúra.

Oppidum szappan kollekció a természet erejével

Az Oppidum termékei a legmagasabb minőséget képviselik. Tiszta, természetes alapanyagokból készülnek, melyek gyakran bio gazdaságokból kerülnek ki. Termékeik hatékony hidratálást biztosítanak anélkül, hogy irritálnák a bőrt, így tökéletesek az alapos, gyakori kézmosáshoz. A Verbéna bio szappan tiszta, elegáns és könnyed illata remek stresszűző. Virágosan citrusos jegyei energiával töltenek fel, aktív összetevői pedig mélyen hidratálják a bőrt. Krémes habja lágyan tisztít, érzékeny bőrre is ajánlott.

A Nîmes kékje levendula bio szappan shea vajjal, kókusz- és napraforgó olajjal hidratálja a bőrt. Ennek a hideg eljárással készülő, kézműves szappannak az illatából a tenger, a zöld cserjék és a napsütés tisztító ereje köszön vissza. Az Oppidum Rózsafa bio szappan édes mandula és rizskorpa olaj tartalmának köszönhetően a bőr bársonyosan puha és ragyogóan egészséges lesz. A termék illatát a fertőtlenítő és mikroba ellenes rózsafa, bergamott és geránium illóolajok határozzák meg.

Rose et Marius szappan, a kézmosás új dimenziója

A Rose et Marius exkluzív termékei a Provence-i régió értékes, természetes alapanyagait tartalmazzák. A brand termékpalettáján a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő szappan kollekció is található. Különleges megjelenésüknek és kiváló összetevőiknek köszönhetően ezek a kézzel készült termékek új dimenzióba emelik a napi kézmosást. A Korzikai táj természetes szappan a szépség szigetének is nevezett Korzika mesés természeti kincseit és lenyűgöző tájait idézi. A bőr számára különösen tápláló mákolaj mellett fertőtlenítő hatású rozmaring kivonatot is tartalmaz.

A Rózsa, írisz és jázmin természetes szappan sugárzó, nyárias, vágykeltő illatával garantáltan felébreszti az érzékeket és elűzi a rossz gondolatokat. A kényeztető mákolaj és minőségi olívaolaj mélyen hidratál, így a rendszeres kézmosás sem szárítja a bőrt. A menta és a bazsalikom frissítő, gondolatébresztő és nem utolsó sorban mikroba ellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően a Rose et Marius Friss menta természetes szappan a testet és a lelket egyaránt frissíti, a nap bármely szakában használjuk is.

Castelbel szappanok alapos kézmosáshoz

A portugál Castelbel magas minőségű kínálatában számos, az alapos kézmosást támogató termék található. A kollekció 100%-ban természetes alapanyagokból készült, összetevői között Európából származó, minőségi illóolajokat találunk. A Castelbel Citrom & Zsálya szappan gyógynövényes, friss illata a tisztaság érzését közvetíti. A citrom illóolaj vírus- és mikroba ellenes, természetes fertőtlenítő. A Gyapotvirág szappan gyengéden, de hatékonyan tisztítja, közben táplálja és hidratálja a bőrt. Púderes, tiszta illata hosszan érezhető.

A megnyugtató levendula illóolajat gyakran használják légfrissítésre. A Levendula szappan friss, tiszta illata képzeletben a napsütéses mediterrán levendulamezőkre repít. A normál méretű, 150 g-os kiszerelés mellett a Castelbel kis szappan kollekciója praktikus, 40 g-os kiszerelésben kapható, így könnyen bárhová magunkkal vihetjük.

Az alapos kézmosás és a megfelelő szappan

A kézmosás általánosságban véve is gyakori és alapos kell legyen, különösen igaz ez fertőzések idején. A koronavírus és a hasonló megbetegedések legtöbbször emberről emberre is terjednek, így a nem megfelelő kézmosás ilyenkor potenciális veszélyforrás lehet.

Alapszabályként elmondható, hogy az arcunkhoz és a szánkhoz csak tiszta kézzel érjünk. Étkezés, tüsszentés, orrfújás esetén fokozott figyelmet kell szentelni a kezek tisztán tartásának. A tömegközlekedés használata és a nyilvános, vagy a közös használatú munkahelyi, iskolai mosdók látogatása esetén is legyünk körültekintőek. Mivel a nyilvános helyek felszereltsége nem minden esetben kielégítő, mindig vigyünk magunkkal egy kis adag szappant, hogy bármikor alaposan megtisztíthassuk kezeinket.

Fertőzések idején a megelőzés részeként érdemes olyan szappanokat választani, melyek összetevői a tisztító hatáson túl fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkeznek. A gyakori kézmosás rendkívüli módon szárítja a bőrt, így az ilyen időszakokra válasszunk olyan terméket, mely gazdag ápoló, mélyen hidratáló összetevőkben.

0
Kosár