Niche parfüm

Niche parfüm kollekció

Niche parfüm

A niche parfüm exkluzív, magával ragadó és megismételhetetlen. Ha valaki egyszer elkötelezi magát mellette, könnyen előfordulhat, hogy ezután már nem éri be kevesebbel. A niche parfüm kifejezést nem lehet röviden magyarra átültetni, ezért használjuk ebben a formában. A niche francia szó, melyet magyarul fülkének fordítunk és a parfümök világán kívül számos más terület is használja.

Két díjra jelölt és egy díjnyertes parfüm a 7scents-től

Olyan parfümök tartoznak ebbe az egyre népszerűbb kategóriába, melyek szigorúan a legmagasabb minőségű alapanyagokból, kis példányszámban és többnyire kézműves módszerekkel, különleges odafigyeléssel készülnek. Kiemelkedő példa erre a niche parfüm díjra (Art And Olfaction Awards) is jelölt Extrait d’Atelier Maître Chausseur parfüm, mely különleges harmóniájával és unisex illatával a tradicionális cipészműhelyek hangulatát idézi. A tömjén és a szuhar mély, a kálmos, a koriander és a gyömbér meleg jegyeinek, valamint az elemi jellegzetes illatának köszönhetően valósággal egy haute couture cipészműhelyben találjuk magunkat.

Ha már a díjaknál járunk, a Hiram Green: Hyde parfüm az Art And Olfaction Awards-ot meg is nyerte 2019-ben a független parfüm kategóriában. Nagy örömünkre szolgál hogy bemutathatjuk ezt a parfümöt a hazai érdeklődőknek! Nehéz a Hiram Green Hyde-ot szavakba önteni, mert egy igazi bőrös, ámbrás, nyírkátrányos robbanást kellene leírnunk. Hogy ebből hogyan lesz az év parfümje, és mitől annyira ellenállhatatlanul érzéki, izgalmas és vonzzó, azt nagyon nehéz elképzelni a parfüm kipróbálása nélkül. Ebben segítenek jelenleg a teszterek.

Alkotói szabadság

A parfümőrök ezen a területen teljes alkotói szabadsággal és kreativitással dolgozhatnak, nem kell hogy alávessék magukat a kereskedelmi elvárásoknak, bátran választhatnak megosztó, rendhagyó illatokat is az összetevők közé. Sokszor egy mély nyomot hagyó személyes emlék, vagy egy bizonyos életérzés ihleti a niche parfüm megalkotását. A Rose et Marius Basking In The Sun With Marius izgalmas, erőteljes illata a mediterrán vidékeken töltött boldog perceket idézi. Unisex illat, melynek köszönhetően valósággal látjuk magunkat, amint az olívafák árnyékában kontemplálva arra eszmélünk, hogy a forró szél mennyire gazdag, fűszeres illatokat hoz.

A 100BON Gingembre & Vétiver Sensuel Eau de Parfum teljes mértékben természetes alapanyagokból készül. Csábító, hosszan tartó illatában a vetiver, a levendula és a gyömbér mellett olyan különleges illatok is megjelennek, mint a papyrus fa vagy a pacsuli. A niche parfüm jellegzetessége, hogy egyáltalán nem, vagy csak elvétve kapható mainstream parfümöket, csúnya szóval élve tömegcikkeket forgalmazó üzletekben. Az ára is magasabb a megszokottnál, ám ez könnyen megérthető, ha figyelembe vesszük, hogy egy-egy ilyen parfüm a szakma kiemelkedő tehetségeinek kezéből kerül ki, a megjelenést rengeteg munka előzi meg és az alapanyagok általában a létező legdrágábbak ritkaságuk és minőségük miatt.

A legminőségibb parfüm alapanyagok

A niche parfüm használata igényes, kifinomult és határozott ízlésre vall, egyedisége leginkább azoknak imponál, akik szeretnek kísérletezni és kitűnni a tömegből, eltérni a megszokottól. A váratlan kombinációk mellett az is előfordulhat, hogy egy parfüm egyetlen összetevőből áll, mégis elképesztően komplex illattal, semmihez sem fogható élménnyel ajándékoz meg. Jó példa erre az Ortigia Melograno Eau de Parfüm, mely a gránátalma időtlen, ellenállhatatlan báját és buja, egzotikus, meglepően száraz illatát hozza el egy érzéki, unisex parfümben.

1
Kosár