1–8 termék, összesen 13 db

House of Matriarch: természetes niche parfüm, amelyet a szent világ ihletett

House of Matriarch High Perfumery egy amerikai niche parfümház a természetes esszenciákból készült egészen fantasztikus illatok szerelmeseinek. Az általa készített legmagasabb szintű parfümök a mágia és az alkímia gazdag történetében gyökereznek. Titokzatosak, hatalmas kifejező erővel bírnak, és valahol a patikusok vonzó mesterségére emlékeztetnek. A House of Matriarch kreatív ereje és orra, Christi Meshell a nyugati világ legnagyobb parfümkészítő asztalán ötvözi illataiba a legmagasabb szintű szépséget és természetességet. Ritka, sőt szent, Christi megengedi, hogy varázslatos illatai a múlthoz szóljanak, miközben a jövőbe is elvisznek – a parfümkészítés legmagasabb művészi csúcsára.

A szépség megváltoztathatja a világot

House of Matriarch központi filozófiája az az elképzelés, hogy a szépség megmentheti a világot. Az életmódnak ezt a megközelítését a szépségút vagy a „Hozro” indián koncepciójából kölcsönözték. A navahók hisznek abban, hogy a Hozro követése egy harmónikus világhoz vezet, House Of Matriarch esztétikai és olfaktív döntéseinek egyetlen célja, hogy támogassák az igazi indie parfümház eszméit.

House of Matriarch: egy amerikai kézműves parfümház, amely semmihez sem hasonlítható

House of Matriarch varázslatosan kapcsolja össze a parfümkészítés futurista művészetét ősi gyakorlatokkal, kézműves luxussal és az okkultizmus rejtelmeivel, ezzel csodálatos egységet teremt a parfümkészítésben az emberi és a spirituális világ között.

House of Matriarch eredeti koncepciójában minden egy kézből érkezik a parfümökhöz, ezáltal teljesen egyedi, autentikus és eddig még nem érzett luxust kínál. Az illatos alkotások szellemisége a természetes parfümkészítés művészetét új luxus magasságokba emelte. A House of Matriarch parfümök uniszexek, természetesek, ha lehetséges bio minőségűek, az USA-ban készültek, és megfelelnek a HALAL szépségszabványoknak is. Minden illat organikus szőlő-etanol alapú, és nem tartalmaz SD40-et – nagy különbség a tömeggyártású parfümöktől.

Kreatív igazgatóként és parfümőrként sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy Christi egyedül dolgozzon ki minden koncepciót a kezdeti ihletéstől a ritka összetevők kiválasztásán át a végső megjelenésig és a parfüm katalógus formálásáig.

A House of Matriarch parfümöket Christi Meshell továbbra is a legelejétől kézműves technikával készíti seattle-i stúdiójában, ezen mit sem változtatott a több mint egy évtizedes luxus pozíció, rajongók és ügyfelek serege, nem is említve hogy a House Of Matriarch megnyerte a rangos Los Angeles-i Art & Olfaction Awards-on a Legjobb Parfüm Díjat kézműves kategóriában.

House of Matriarch hisz a mágiában

A House of Matriarch számára a parfüm maga a varázslat. Christi Meshell hisz az illatok transzcendens erejében, amely összeköt bennünket a múlttal, rabul ejti lényünket, hogy izgalmassá tegye a jelent és segít megírni a jövőt. Christi több, mint puszta parfümház tulajdonos: ő illatstratégia és parfümmágus, aki elvezet minket az illatok lényegéhez.

Niche parfüm a füstön keresztül

House of Matriarch mélyen kapcsolódik a parfümök eredetéhez. A “parfüm” szó szerint azt jelenti: “alaposan füstölni” vagy “füstön keresztül”. A House of Matriarch parfüm nyelvét befolyásolja a füst, különösen ami a dizájnt és a márkafilozófiát illeti. A füst elegáns, táncol, mint az illatok a palettán, és egyben mulandó. Múlékony formájában gyönyörű, magával ragadó. Hasonlóképpen a parfüm is egy múló élmény, amely az emlékek és az érzelmek világába vonz bennünket, még ha csak egy időre is. Illatok, amelyek rétegzettek, idővel kinyílnak és változnak.

A régi időkben az illatosítás a tűz közelében ülők kiváltsága volt, a füst átadta illatát a közelben állóknak. Nagy jelentőségű szertartások során értékes anyagokat ajánlottak fel elégetésre. Ma már parfümökkel illatosítjuk magunkat az ilyen eseményekre, de sajnos a legtöbb modern parfüm mára a természet másolására redukálódott. A House of Matriarch számára a művészi parfümök elkészítése azt jelenti, hogy közvetlenül a forráshoz kell menni – semmilyen helyettesítés nem fogadható el.

M ikonográfia az energiák áramlásáért

M a 13-as számot jelképező betű, (1+3 = 4) az egyensúly és a teljesség négy pontját, az angol abc 26 betűjének egyensúlyi középpontját jelképezi: Matriarch (Családfő Anya), Making (Teremtés), Mater (Anyajog) és a Matter (Anyag). M egy misztikus betű, önmagában is erővel bíró szám; írásában pedig megjelenik az áramlás, a szökőkutak, az átnyúlás és az ölelés karaktere.

Metatron: tökéletes formát kölcsönöz a parfümöknek

House of Matriarch dizájn rendszere a kozmikus meditáció és a geometria misztikus, elemi értelmezését alkalmazza: a metatron-t. Az Élet Virágának ősi szerkezetéből eredő szent geometria alapozta meg Platón forma- és térelméleteit. A metatron különféle platonikus elemeket tartalmaz, mint például a négyoldalú tetraéder (kétszer is megtalálható) – a tűz eleme; a kocka (szintén kétszer is megjelenik) – a föld eleme; a nyolc oldalú oktoéder – a nyolc léglöket; a húszoldalú ikozaéder – a víz eleme; és végül a tizenkét oldalból álló dodekaéder – a kozmosz jelképe. Ez a kozmográfia Platón Timeaus-dialógusán alapul, amelyet nagyjából ie 360-ban dokumentáltak. Ebben az univerzumot „állapotként” írja le, amelyet egy isteni mesterember ideális mintájából alakítottak ki.

House of Matriarch: sűrűn rétegzett niche parfüm textúrával

A textúrát általában érintésként érzékeljük, de House of Matriarch holisztikus megközelítést alkalmaz a koncepcióhoz: a szemnek a modellezett fény megcsillanása a felületen; a fülnek egy érintés reszelős hangját hallani a bőrfelületen; a nyelv ízlelése a textúrán; és ahogy egy illat kibontakozik a modellezett síkból.

A textúra az, ami egy üveg, egy doboz, sál, árusító állvány, névjegykártya vagy dombornyomott pecsét felületi mintázatában található. Ha a márka holizmusáról van szó, a House of Matriarch az érintések és a vizuális minták rétegzését célozza meg, amelyek szimbolikusan illeszkednek a parfümház szelleméhez. A House of Matriarch haute parfumerie sűrű és gazdag rétegeinek kézzelfogható tükre.

Jelentőségteljes illatok szimbolikus üvegbe zárva

A könnyfogó, más néven könnypalack vagy „lacrimosa”, tipikusan egy díszített váza alakú fúvott üvegből készültl, és az alkotó ízlése szerint volt megfestve. A könnyfogókat az ókori rómaiak általánosan használták, a gyászolók üvegpalackokat töltöttek meg könnyeikkel, és gyakran a sírba helyezték őket az elhunyt iránti tiszteletük jelképeként. Használták elkiismeretfurdalás, bűntudat, szerelem és gyász megmutatására is. Az asszonyok sírtak a körmenet alatt, és minél több könny gyűlt össze a könnyfogóban, annál fontosabbnak tartották az elhunytat. A könnypalackokat speciális zárókával tervezték, amely lehetővé tette hogy a könnyek elpárologjanak. Mire a könnyek sóvá váltak, a gyászidőszak véget ért.

Réz – a szépség és a tökéletesség szimbóluma a niche parfümöknél

A művészi parfümök elkészítése elképzelhetetlen réz nélkül. Nem ok nélkül használnak rezet desztillációhoz: a réz katalizál bizonyos reakciókat, amelyek eltávolítják a párlatból a nemkívánatos jegyeket/aromákat, és „simábbá” teszik azt. Réz nélkül a párlatnak éles és kellemetlen szaga lehet, a réz nemesebbé teszi a parfümöket. A réz minden House of Matriarch illatban jelen van, fejet hajtva a fontos szerep előtt, amelyet a réz játszik a parfümkészítésben.

0
Kosár