Mind a(z) 5 találat megjelenítése

Aether Arts: az illatok festője, a levegőben lebegő művészet alkotója

Az Aether Arts egy többszörösen díjnyertes amerikai parfümmárka, amely kivételes parfümolajokra specializálódott. A Colorado székhelyű parfümház a díj 2014-es alapítása óta kétszer nyerte el a hőn áhított Art and Olfaction Awards-ot (emellett számos jelölést is kapott). Az Aether Arts kritikai sikere nem meglepő, tekintve az alapító és parfümőr, Amber Jobin művészi minőségét. Amber számára a parfümkészítés folyamatának több metszéspontja is van más művészeti ágakkal. Ez valójában „festés illattal”, illetve „művészet a levegőben”.

Aether Arts: művészi válaszút

Meglepő egy ilyen ünnepelt orr esetében, de a parfümőrség valójában Amber második karrierje. Kettős MFA-val rendelkező jelmeztervező, aki sikeresen dolgozott szakmájában a színházban és a filmben is sok éven át, mielőtt egy kiégés arra ösztönözte, hogy új alkotói pályára lépjen.

Úgy történt, hogy Dawn Spencer Hurwitz és parfümériája, a DSH Perfumes ugyanabban a városban található, ahol Amber élt: Boulderben, Colorado államban. Miután Amber elolvasta Dawn egyik cikkét a szaglás szépségéről, felfedezte magának a parfümöt mint valódi művészet lehetőséget – és ez örökre megváltoztatta életét.

Amber sok szakmai gyakorlatot teljesített az új kreatív területen, majd képes volt megalkotni azokat a fajta parfümöket, amelyekre mindig is vágyott, de eddig még nem talált. Sőt rájött, hogy a parfümkészítésben az összes kreatív ötlet, a különböző tudományos pályák, minden korábbi és jelenkori érdeklődése összeér, hogy segítse a parfümök iránti szenvedélyét.

Niche parfüm, mint személyes művészeti forma

Aether Arts legfőbb célja szokatlan és eredeti niche parfümök elkészítése, amelyek ugyanolyan egyediek, mint Te. Ezek az egyedi műalkotások nagyon sokféleképpen használhatóak: egy hangulat aláfestésére, emlékek előidézésére vagy létrehozására, az önmagunkról alkotott kép javítására, másokkal való kapcsolatteremtésre vagy egy különleges esemény emlékeként. Minden nap egy új lehetőség arra, hogy az illatok által gazdagabbá tegyük az életet.

Napjainkban, amikor a tömegpiac határozza meg a kereskedelmi termékek minőségét, Aether Arts újradefiniálja a személyes luxust. A parfüm intim, láthatatlan luxus. Lényegében kapcsolódik a testhez – hordható művészet, amelyet hordva mindig magaddal viszel. Az Aether Arts-nál a parfüm szintén interperszonális művészeti forma; közös kifejezés a viselője és mindazok között, akikkel kapcsolatba kerül.

Mint minden művészeti forma, a niche parfümkészítés is a kommunikáció egyik formája. A parfümmel izgalmas, új módokon mesélhetünk magunkról. Az illatokra szomatikusan reagálunk még azelőtt, hogy tudatosan gondolatot formálnánk róluk. Ezt az illatokra adott testi/lelki reakciót tudatalatt jól lehet használni. Egy jól kiválasztott saját parfüm páncélként vagy védelemként is funkcionálhat, vagy épp az embereket közelebb vonzó eszközként. A parfümmel megváltoztathatod a saját és a körülötted lévők hangulatát. Emlékeket idézhetsz fel önmagadban és másokban. A parfüm a művészi önkifejezés egyik formája, többféle benne rejlő lehetőséggel – titkos fegyver a mindennapi élet kis varázslataihoz.

A legjobb minőségű alapanyagok a tökéletesség jegyében

Az Aether Arts-nál minden alapanyagot nagyon gondosan választanak ki. A niche parfüm művészet lehető legmagasabb szintjének elérése érdekében Amber Jobin sok időt (és pénzt) fektet a legritkább és legkiválóbb alapanyagok felkutatásába. Ehhez kitartó elkötelezettségre van szükség, hogy sok szállítótól kipróbálja, milyen minőségben szállítja ugyanazt az alapanyagot, amíg meg nem találja a lehető legjobb verziót. A minőség és a tisztaság mindig a legfontosabb.

Ez különösen igaz az Aether Arts által választott illathordozóra: a tiszta parfümolajra. A parfümház illatai kisméretű, erősen koncentrált parfümolajok formájában érhetőek el. Egyedül az olaj minősége mutatja be az illatot, páratlan mélységet és hamisítatlan illatrezonanciát kínálva. Ez azt is jelenti, hogy az összetevőknek és a parfüm elrendezésnek meg kell felelnie a legszigorúbb szabványoknak. Az Aether Arts textúrált formulái és művészien rétegzett kompozíciói páratlanok, ezt az Art and Olfaction Award bírái sem tévesztették szem elől.

0
Kosár