1–8 termék, összesen 12 db

Pekji parfümök a modern Isztambulból

A Pekji parfümház alapítója, Ömer İpekçi Isztambulban született és itt él jelenleg is, eredetileg illusztrátor és grafikus. A Fekete-tenger magaslati hegyei, az idilli Földközi-tenger partja és a kaotikus Isztambul között eltöltött gyermekkora megtanította arra, hogy értékelje ha környezete és kultúrája feszültséggel teli.

Ez visszatükröződik abban, ahogy a parfümöket két oldalról megközelíti. İpekçi egyrészt a török ​​parfümkészítés hagyományaiból merít ihletet, mélyen ismeri az anatóliai-félsziget fáit, gyantáit és keleti virágait. Másrészt erősen kötődik az ultramodern parfümökhöz és az újító kísérletezéshez is.

Pekji parfüm kollekciók: egyensúlyozás a világok között

Pekji Re:Re:Collection témája az önreflexió a személyes emlékek, kultúra és identitás szűrőjén át. A Re:Re:Collection olfaktivitása visszanyúlik azokba az időkbe, amelyek elvezettek minket oda, ahol most vagyunk. A Pekji Reset kollekció ezzel szemben a kultúra és az identitás alatti „én” felfedezése. A Reset parfümjei a kéznél lévő alapanyagok beállítására, pontosítására és rögzítésére összpontosít, egészen újító módon.

Pekji Re:Re:Collection

Pekji Re:Re:Collection egy meghívás, hogy visszatérjünk a tudatos tudatosság szintjére. Emlékeztetni magunkat az átmenetileg elfelejtett dolgokra. Az okok és az elhatározás helyreállítása. Összerakni, ami széthullott. A kollekció egyszerre agresszív, érzelmes, tapintható és megnyugtató. Természetes és szintetikus, ritka és gyakori, megfizethető és drága anyagok egyesülnek ezekben az eklektikus illatokban, amelyeket költségkontroll, piaci trendek vagy a józan ész nélkül alkottak meg. A Re:Re:Collection niche parfümjei egyensúlyt teremtenek a megszokott és az újdonság között, új irányokat fedezve fel anélkül, hogy idegennek tűnnének. Rétegzettek és részletgazdagok, a parfümöktől többet váró rajongó közönség számára is nagyon izgalmasak.

Pekji Reset Collection

A Reset parfüm kollekciót a változás iránti erős vágy szülte. Szakítani kell az elvárásokkal. A kollekciót egy olyan eszköztár ihlette, mint például egy gomb vagy kapcsoló, amelyet megnyomva újra kezdhetünk. A Reset a mindfulness, a megújulás és az önreflexió témáival játszik. A Re:Re:Collection-nel ellentétben itt a parfümöket a kulturális élmények helyett közös, de elvont emberi élmények ihlették. A kollekció kortárs nyelvezetű, és nem hivatkozik már meglévő parfüm műfajokra.

Egy niche parfümház underground gyökerekkel

Mielőtt a parfümkészítéssel foglalkozott volna, İpekçi a festészetben, zenei fotózásban és kalligráfiában is kereste a kreatív kifejezést anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna műveit. A parfüm számára egy alulértékelt művészeti forma – egy parancsikon az érzelmek kiváltására anélkül, hogy szavak és képek akadályoznák. Több kell hogy legyen a státusz keresésénél vagy hogy egyszerűen csak elfogadható legyen az illatunk.

Még azelőtt, avantgarde független török parfüm márkaként elindult volna, Pekji egyre növekvő underground követőt szerzett. İpekçi parfümöket készített a parfümrajongók egy szűk körének, híre szájról szájra terjedt és gyorsan elhivatott követőkre talált. Időközben Pekji bebiztosította helyét a művészileg termékeny térben a kulturális és a személyes, a múlt és a jövő, a megöröklött és a még felfedezésre váró között.

0
Kosár