1–8 termék, összesen 14 db

Anatole Lebreton: Kézműves parfümök Franciaországból

Anatole Lebreton olfaktív kalandozásai 2013-ban kezdődtek, amikor a parfüm gyűjtő és parfüm történet szakértő, Anatole Lebreton néhány barátjának elkészítette az első illatát. Az illatvilágba való első próbálkozásaitól kezdve könnyen megérthető, hogy a parfüm az érzékszervi kommunikáció egyik formája a niche parfümőr számára.

’Számomra minden parfüm olyan, mint egy vers, egy illatos érzelem vagy egy illatos táj. Azt szeretném, hogy jól érezzük magunkat benne, képesek legyünk elmondani a saját történeteinket. Remélem, hogy alkotásaim álmokat inspirálnak és érzelmeket gerjesztenek.”

Anatole Lebreton célul tűzte ki, hogy egyedülálló utat járjon be a parfümiparban, magas minőségű parfümöket előállítva a lehető legkiválóbb alapanyagokból. Ismertetőjegyei: kifinomult illatok, nemes alapanyagok és teljes művészi szabadság egyesül, hogy az illatok meséljenek.

Olyan egyedi niche parfümház, mint a kézműves parfümőre

Anatole Lebreton niche parfümjei érzéki kompozíciók, amelyekben a részletekbe menő figyelem központi helyet szerzett nekik az elkötelezett niche parfüm rajongók között. A kiegyensúlyozott illatok gyártási módszereikben emlékeztetnek a vintage parfümök aranykorára. Minden Anatole Lebreton parfüm saját olfaktív univerzumot képez. Parfümjei sokféle képet vetítenek a fantáziánkba, mind mind más világba vezetnek bennünket, legyenek azok a saját múltunkban vagy valahol teljesen a képzeletben.

Anatole Lebreton gyakran merít inspirációt személyes tapasztalataiból, a mitológiából és a képzőművészet remekeiből. Az illatok kulcsfontosságú szerepet játszottak emberi fejlődésünkben, ugyanígy a francia parfümőr is rafináltan helyezi el illatos alkotásait tágabb társadalmi és történelmi keretek között. Nyilvánvaló, hogy az Anatole Lebreton illatok feszegetik a parfümök klasszikus határait, ez azonban mit sem változtat az innovatív niche parfümház azon célján, hogy klasszikusan gyönyörű illatokat hozzon létre.

Független niche parfümök klasszikus módon

Provence Verte-i műtermében Anatole Lebreton kortárs illatainak készítésénél különös figyelmet fordít a haute parfumerie hagyományaira. A klasszikus módszerekre összpontosítva, amelyeket sűrűn tűzdel állatias jegyekkel, természetes összetevőkkel és  fáradságos előállítási módszerekkel, tükrözi hogy mennyire nem a kitaposott utat választotta parfümőrként. Minden alkotása tanúbizonyságot tesz az alapanyagokkal és a technikával kapcsolatos kutatásairól, amelyek mindig a klasszikus módszerekből indulnak ki, de határozottan a modernitás felé orientálódnak. Ironikus módon a francia parfüm hagyomány iránti rendületlen hűsége miatt tűnik annyira kreatívan modernnek. Anatole Lebreton a gyors parfümériával és a tömegtermeléssel konkrétan szembenálló parfümöket készít, amelyeket  barátokkal és elkötelezett parfüm rajongókkal oszt meg – így maradhatnak az illatai meghittek és különlegesek.

Természetes összetevőkben gazdag niche parfümök

Anatole Lebreton magas koncentrációban használ természetes összetevőket az első parfümjeitől kezdve. A parfümház számos illata tartalmaz 70%-ban természetes és 30%-ban szintetikus összetevőket, ez az arány tipikus a vintage parfümök esetén is. Lebreton kis tételekben állít elő, valamint a természetes abszolútumok és esszenciák előnyben részesítése miatt parfümjei tételenként finoman változhatnak, a nagyon értékes és gyakran ritka nyersanyagok elérhetőségétől függően. A formulák fejlődő szépsége a kiváló niche parfümjeinek a finom borok minőségét adja.

Anatole Lebreton merészen előtérbe helyezi a természetes növényi kivonatokat, amelyek illatainak jellegzetes mélységet és nagyobb teret kínálnak a természet valódi szépségének kifejezésére, mint a 90-es évek túlságosan tiszta parfümjei. Anatole Lebreton azonban a jelenben él, és az avantgárd iránti törekvéseiben nem riad vissza a szintetikus anyagok szükségszerű használatától sem. A magas színvonalú szintetikus anyagok rafinált használata sikerhez vezet hogy olfaktív történetei további textúrával, dimenzióval és mélységgel gazdagodjanak.

Fenntartható parfümkészítés

Anatole Lebreton ragaszkodik a lassú parfüméria tanításaihoz. Az alapanyagokat hosszan érleli és a parfümösszetevők fenntartható forrásokból származnak, korlátozva alkotásainak környezeti hatásait. A parfümdobozok újrahasznosított kézműves papírból készülnek, és hogy tisztelettel legyen a parfümgyártásban használt gyönyörű természetes anyagok iránt, Lebreton minden eladott üveg parfüm után egy fát ültet.

0
Kosár