ÜDVÖZÖLLEK A 7SCENTS ILLATVILÁGÁBAN!

A Rólunk menüpontra kattintva sokan kalandos életútra, meghökkentő és 180⁰-os fordulatra sarkalló történetre számítanak – az enyém nem feltétlenül ilyen. Inkább felismerésekkel és érzelmekkel teli, amelyek lehetővé tették, hogy önmagamat megismerve megszülethessen a 7scents illatvilága.

Hosszú évekig multinacionális divatcégek online kampányain dolgoztam marketing szakemberként. Nagyon szerettem, otthonosan mozogtam a szakterületemen, elismerésben sem volt hiány, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy milyen lehet az, amikor nem egy nagy kirakós darabjaként működöm, hanem a saját játékom alkotom meg és hozok létre valami újat. Szerettem volna kilépni a komfortzónámból, megismerni a világot a határaimon túl – szóval azt a részt, ahol a valóban izgalmas események történhetnek.

Ösztönösen vonzott az ismeretlen, új értelmet nyert számomra a gravitáció fogalma: olyan volt, mintha egy belső iránytű folyamatosan az újdonságok felé mutatott volna, ez az érzés pedig nem hagyott nyugodni. Így elindultam arra, amerre az ösztöneim mutattak, hogy megtaláljam önmagam és felfedezzem az ismeretlent. Ennek pedig az egyik legjobb módja, ha az ember utazásra adja a fejét. Szeretek utazni és próbálok nem a tipikusan klasszikus túrista ösvényeken járni. Ha elutazom egy számomra ismeretlen helyre, nem csak a hagyományos látnivalók felé veszem az irányt, hanem arra fókuszálok, mi történik ott éppen abban a percben: milyen zenét hallgatnak az emberek, mit esznek, milyen illatok jellemzik leginkább az adott közeget. Szeretek jelen lenni ezekben a pillanatokban; érezni, ahogy életre kelnek az érzékszerveim az új ingerek hatására. Bármelyik utamra is gondolok vissza, a legélénkebben ezekre az élményekre emlékszem: koreai fűszerekre, az Omo-völgy vörös földillatára, Franciaország elegánsan visszafogott aromáira…

Ezeknek az élményeknek köszönhetően született meg a 7scents gondolata is, mint a nyitottság, a felfedezés és a játék ünneplése. Rendkívül sok inger ér minket a nap minden percében – a fények, a hangok, a sokszor mesterségesen fokozott aromák… A szaglásunk, az illatok azonban rendre háttérbe szorulnak, nem tulajdonítunk nekik akkora jelentőséget, mint amekkora hatalmuk valójában van. Az aromákat egyfajta misztikum övezi, gondoljunk csak az aromaterápiára, vagy arra, hogy egy bizonyos illat minden környezetben és minden embernek másképp „szólal meg”. Legyen az édes, porcukros illat, amely a gyermekkort idézi; egy füstös illat, amely kamaszéveink tábortüzeire emlékeztet, vagy éppen egy jellegzetes parfüm, amelyet első szerelmünk viselt – maradandó élmények, amelyek ugyanúgy a részeink, mintha látunk egy szép épületet, vagy megkóstolunk egy finom ételt. Ahogy a séfek és cukrászok játszanak ízlelésünkkel, vagy, ahogy a festő bánik az ecsetjével, a parfümőrök is játszanak az illatokkal. Meg tudják idézni a frissen vágott fű, a sós tenger, a hidegből behozott fenyőfa, vagy épp az izzó napsütéstől felhevült homok illatát. Ha szemünket behunyva, mélyeket lélegezve teret engedünk a szaglásunknak, egy teljesen új birodalmat fedezhetünk fel, tele kalandokkal, izgalmakkal és meglepő felismerésekkel.

Lehet játszani nem csupán a hangulathoz, de a napszakokhoz, évszakokhoz illő illatokkal is. Sőt, az emlékek mellett teremthetünk is aromák segítségével békét, nyugalmat, frissességet, szenvedélyt, vágyat… Az illatok birodalma a tudatalattink kapujánál kezdődik. Az ösztöneinknél, amelyek mindig, minden körülmények között mutatják az utat, és felfedik, hogy kik vagyunk és mire is vágyunk valójában. Semmi más dolgunk nincs, mint hallgatni rájuk és elengedni a félelmeinket. Próbálj meg ellazulni, érezni a saját rezgéseidet, lelked kívánságait és légy jelen a pillanatban! Nyiss a világra, tapasztalj meg belőle minél többet és érzékelj!

Én ebben találtam otthonra – az érzékek világában. Ez a küldetésem, kihívásom: hogy megmutassam, milyen gazdag az illatok játéka, milyen sokszínűen alkalmazható egy-egy aroma. Olyan illatokat szeretnék elérhetővé tenni a 7scents illatvilágában, amelyekkel egy másik kultúrát fedezhetsz fel, és úgy utazhatsz, hogy fizikailag akár egy lépést sem teszel. Az ismert gyógynövényes kincsektől egészen a keleti ékkövekig repülhetsz, bebarangolhatod a forró Afrikát, vagy éppen a kifinomult Nyugat-Európát.

Csak rajtad áll, hogy milyen irányba vágysz, remélem hogy az illatokban nagyon sok örömet találsz és élvezed a felfedezésre váró illatokat!

Üdvözlettel – Pozsgai Ákos

0
Kosár