Un Soir A L’Opéra – Az illatokba öntött dallamok művészete

Az Un Soir A L’Opéra, azaz Este az Operában egy páratlan francia márka, amely sikeresen házasította az operák és a balettek világát az otthoni illatosítással. A márka célja, hogy illatok segítségével alkossa újra egy színházban eltöltött, érzelmekkel és elragadtatással teli este varázsát. Csak gondolj úgy az operára, mint arra a helyre, amely egyszerre ejti bűvöletbe az érzékszerveidet. A díszletek aprólékos kivitelezése, a zene hullámai, a koreográfia mozdulatai, az érzelmekkel teli áriák. A nyüzsgő tömeg kisugárzása, amely azért gyűlt össze, hogy részt vegyen ezen a különleges kulturális eseményen. Az Un Soir A L’Opéra a legmagasabb pontjainál ragadja meg az emberi törekvéseket, és az otthoni illatosítás aromáiban nyújt lehetőséget arra, hogy színház szépségét és az opera gazdagságát elhozza az otthonunkba illatgyertya vagy éppen lakásillatosító spray formájában.

Művészetek házasítása – a márka története

A márka alapítója, Katia Gortchakoff gyermekkorában gyakran látogatott el a párizsi Opéra Garnier-be. A zenei darabok nyújtotta érzelmek és a lenyűgöző környezet, vegyítve az operaház varázsával. Kifogyhatatlan forrássá váltak az életében az érzékszervei számára, ahol minden egyes opera és balett saját univerzummal rendelkezett.
Gortchakoff később felfedezte, hogy mennyire megérinti az haute parfumerie világa. Ìgy azt választotta karrierjeként, hogy összekapcsolja a két imádott művészeti ágazatot. Ezzel megszületett az Un Soir A L’Opéra. A márka innovatív hozzáállása abból a felismerésből ered, hogy minden aromának, csakúgy, mint az operáknak, megvan a saját zenéje, megjelenése és színe.

A hangjegyek hullámain

Akár a hangjegyek, amelyek dallamként láthatatlanul kavarognak az éterben, a parfüm is egy misztikus utazásra hív bennünket, mielőtt végleg eloszlik a levegőben. A zene és az illat is a gondolatainkban él velünk tovább, még sokkal azután is, hogy leereszkedett a függöny, vagy az utolsó molekulák is elpárologtak.
A márka minden egyes illata olyan, mint egy önálló, miniatűr illatszimfónia, amely a nevét és tulajdonságait is egy híres operáról vagy balettról kapta. Az Un Soir A L’Opéra parfümmestereinek nagyon változatos benyomások nyújtanak inspirációt. A díszletek, amelyek között eljátszották az operát, mondjuk egy indiai palota A bajadérban. Vagy egy különlegesen illatos pillanat, amelyet megtalálnak az opera librettójában, mint például az ezeréves cédrus, amelyből A varázsfuvola címadó hangszere készült. Bármi legyen is az illat ihletője, az Un Soir A L’Opéra-nak sikerül egy finom és rendkívüli illatkollekciót alkotnia, amely megteremti a színházak elegáns atmoszféráját, bárhol is legyünk.

Az Un Soir à l’Opéra kollekciói

Szerelmi bájital: Olyan izgalmas fűszerek részegítő keveréke nyújtja az alapot, mint a kardamom, a gyömbér és szegfűszeg. Az eredmény egy vibráló, keleties illat, finom teás illatjegyekkel kombinálva.
Pillangókisasszony: A cseresznyevirág törékeny és csábítóan kifinomult illatát a verbéna zöld frissessége emeli ki. A zöld-virágos kombináció tele van üde fiatalsággal és lendülettel.
Rómeó és Júlia: A titkos szerelem érintését a bergamott, a jázmin és a rózsa illatjegyei jelenítik meg. Mögöttük, mintha csak az éjszakai szellő fújná erre, felfedezhetők a guajakfa és a zsálya mély aromái.
Carmen: A mézédes akácvirág, a briliáns jázmin és a lédús narancs érzéki csábítása, melyeket a dohány enyhén vaníliás, földes illata tesz teljessé.
A diótörő: Ünnepi érzések tömkelege, fahéjjal, gyömbérrel és dióval, beleágyazva a fenyőfa gyantaillatába. Valamint a méz és a tej otthonos, lágy aromáiba. Az Un Soir AL’Opera egyik legsikeresebb illata.
A bajadér: A kömény, a sáfrány és a fahéj egzotikus jegyei érvényesülnek a leginkább,. Aháttérben némi érzéki szantálfa, pacsulival és misztikus pézsmával kiegészítve, amely egyenesen a legendás Keletre repít minket.
A hattyúk tava: Hűvös és misztikus. Ez a csábító illatkompozíció a zöld fű és a fehér virágok buja jegyeit a csábító pacsulival teszi teljessé. A fantázia világába pedig a borostyán és a pézsma mély tónusai vezetnek el minket.
A varázsfuvola: Fás, balzsamos és gyantás aromák ötvözete, melynek alapját a rózsa, a vörös cédrus és a szantálfa alkotja. A tonkabab meleg, vaníliára emlékeztető aromája, a pézsma nyugtató mélysége és az ámbra utánozhatatlan illata teszik fel a koronát az izgalmas alapjegyekre.
Don Giovanni: A test és a lélek forr egybe ebben a gazdag parfümben, köszönhetően a mély aromáknak. A benzoin, a labdánum és az elemi különlegességét a fenyőtömjén tisztasága emeli eszményi szintre.

Hogyan készülnek az Un Soir A L’Opéra illatok?

Három grasse-i parfümmester, a parfümök fővárosában alkotja meg az operák ihlette illatkollekciókat. Ők együtt, azaz Emmanuel Philip, Philippe Poissonnier és Sarah Burri alkottak egy átfogó listát azokról az illatokról, amelyek prémium minőségű illóolajokból készülnek, a világ minden tájáról beszerezve.
A magas minőségű parfümök csodálatos kollekciójának csúcsán, az Un Soir A L’Opéra kiemelt figyelmet szentel az illatgyertyák gyártási folyamataira is. Annak érdekében, hogy az otthonodat a legtisztább, legnemesebb illatok töltsék meg, a márka kézműves gyertyakészítői biztosítják a viasz és a kanóc együttműködésének harmóniáját. A gyertyákban felhasznált viasz teljes mértékben növényi eredetű. A kész termékeket pedig gyertyaöntő mester gyártja, francia hagyományok alapján. Természetesen figyelembe véve a világ legismertebb márkáinak specifikációit.

A lényeg a részletekben van

A helyes kanóc kiválasztása szintén egy központi folyamat. Minden kanóc tiszta gyapjúból készül és abszolút ólommentes. A kanócokat ráadásul kiválasztás után gondosan tesztelik, hogy illeszkedjenek az illathoz, az üveghez és a viaszhoz is, minden egyes termékben.
Az Un Soir A L’Opéra egyedülálló és rendkívüli világában a jellegzetes megjelenést időtlen kifinomultság és játékosság vegyítésével érik el. Ennek köszönhetően minden egyes kézműves lakásillatosító spray és illatgyertya a szépség egy különleges megnyilvánulása bármilyen belső térben. Egy páratlan márka, amely operák, balettek és színházi darabok esszenciáját képes parfümként megfogalmazni annak érdekében, hogy otthonunkban is megtapasztalhassuk a magaskultúra finom jelenlétét.

0
Kosár