1–8 termék, összesen 30 db

Acampora: Parfüm művészet 1974 óta

Acampora Profumi az alapítója kreatív személyiségéből született parfümház, amely megragadja az olasz életérzés magával ragadó oldalát. Fontos nápolyi kesztyűkészítő család sarjaként Bruno Acampora az olasz divat egyik főszereplője lett, és olyan ikonikus butikokat nyitott, mint például a „Sagan” Caprin. A legmaradandóbb nyomot Bruno mégis a parfümök világában hagyta.

Brunót olyannyira érdekelték a parfümök, hogy elkezdett kiváló minőségű illatokat készíteni saját magának és néhány barátjának. Folyton a tökéletességre törekedve kibővítette és fejlesztette munkáját, és 1974-ben hivatalosan is megalapította saját nevén az Acampora parfümházat.

Acampora világhírű „Musc” illata a művészi niche parfümkészítés első példája Olaszországban, és sokak szerint a niche parfümök világában azóta is úttörőnek számít munkássága. A Musc mai napig megállíthatatlan sikerillat.

Niche parfümök olasz tudással és kreativitással

Az Acampora Ház olfaktív története az Essenza Pura első cseppjeivel kezdődik (tiszta esszenciális olajok, amelyek ma is fontos szerepet játszanak a parfümház illataiban). Ezek sűrű, tiszta parfümolajok, amelyeket közvetlenül a bőrre kell feltenni: intenzív illat mélység és erőteljes, hosszú parfümhatás jellemzi őket.

Bruno szenvedélye a kézműves parfümök iránt soha nem szűnt meg, a következő állomás egy kis laboratórium létrehozása volt, amelyben elkezdte kiválogatni a legjobb alapanyagokat a világ minden tájáról, hogy a legszebb parfümöket készíthesse el. Minden Acampora illat azóta is hagyományos hideg extrakciós technikával készül.

A legtöbb tradicionális olasz parfümházhoz hasonlóan az Acampora is nyitott a modernitás felé, miközben megőrizi a klasszikus luxus kézművességet és minőségét. Bruno felesége, Sonia és laboratórium csapata mellett gondoskodott arról, hogy Acampora az egyik legbiztosabb erővé váljon a parfümök állandóan változó világában.

Modern niche parfüm készítés

A tradíció és a modernitás kéz a kézben járnak az Acamporában. Ez tükröződik a parfümház legújabb kollekciójában, az Acampora 54-ben is. A sorozatot New York legikonikusabb klubja, a Studio 54 ihlette, ahol a legnagyobb hírességek szórakoztak együtt az avantgárd művészeti és intellektuális körökből. Az Acampora 54 kollekció nem csak egy illatos szerelmes levél a 70-es évek dekadenciájának, virágzó diszkóival, drogokkal, alkohollal és burjánzó szexszel, hanem személyes kötődése is van a márkához: Bruno Acampora törzsvendég volt a klubban. Az elegáns stílusáról és izgató táncáról ismert Brunót Andy Warhol még egy fotósorozatban is megörökítette.

A legújabb illataik közül a Young Hearts Extrait de Parfum elnyerte a Legjobb Parfüm Díjat a tekintélyes Art & Olfaction Awards-on Los Angelesben a független kategóriában. A frissesség és a klasszicizmus kombinációja, amely magában foglalja az időtlen parfüm kacérságát és merészségét.

0
Kosár