1–8 termék, összesen 30 db

Mendittorosa: exkluzív niche parfüm Olaszországból

A Mendittorosa a niche parfüm világán belül jelentős erőt képvisel és világméretű ismertségre tett szert. Ennek ellenére a brand a parfümkészítés folyamatát továbbra is függetlenül és szabad szellemben folytatja. A piaci részesedést és a profittermelést szem előtt tartó nemzetközi vállalatcsoportoktól független Mendittorosa kizárólag a saját maga ura. A viszonteladók és ügynökök nélkül dolgozó nápolyi székhelyű parfümház arra helyezi a hangsúlyt, hogy a vásárlói kizárólag olyan megbízható és független kiskereskedőkkel kerüljenek kapcsolatba, akik megfelelő módon képviselik a brand kis tételben és magas minőségben készülő művészi alkotásait. Ez az együttműködés és abszolút kreatív szabadság jellemezte légkör teszi lehetővé a Mendittorosa számára, hogy exkluzív, korlátozott számú parfümjeit válogatott kis üzleteken keresztül juttassa el az igényes illatrajongókhoz – így biztosítva a legmagasabb minőséget a folyamat minden pontján. A limitált példányszámmal szembeni elkötelezettség egyik mellékhatása az olykor kialakuló várólista, ilyenkor a brand rajongói türelmesen várnak akár hónapokig is, hogy megkapják a hőn áhított illatot.

Mendittorosa niche parfüm – avantgárd együttműködés a világ legjobb parfümőreinek részvételével

A brand kreatív igazgatója, Stefania Squeglia víziójának és az általa teremtett – a közvetlen párbeszédre és a tudás megosztására ösztönző – környezetnek köszönhetően a Mendittorosa egy eklektikus szentéllyé vált a parfümőrök számára, akik így feltérképezhetik az illatok birodalmának határait. Az orrok így szabadon kalandozhatnak szakmájukon belül, kiterjesztve az olfaktív horizontot. A Mendittorosa esetében nem a legfrissebb trendek, hanem az illat mélysége, textúrája és hamisítatlan szépsége határozza meg, hogy mi kerül a parfümökbe. Bizonyos szempontból itt maguk a parfümök irányítják a parfümőröket a követendő útra – a parfümök beszélnek hozzájuk, ők pedig meghallgatják. Stefania sohasem csupán azért választ ki egy parfümőrt mert elismert vagy híres, hanem azért mert az adott parfümőr a legjobb a területén és a víziók illattá formálásában.

A Mendittorosa gyönyörű és titokzatos parfüm kollekciói

A Mendittorosa két kiemelkedő minőségű kollekcióval rendelkezik: az “Odori d’Anima” egy exkluzív Eau de Parfum gyűjtemény, míg a “Talismans” kollekcióban a jelenleg elérhető legmagasabb minőségű, rendkívül koncentrált Extrait de Parfum darabokat találunk. Stefania az Odori d’Anima illatokat úgy tervezte meg, hogy mindegyik egy költői felfedező utazás legyen belső énünk régióiba – a lélek illatos tükrei, melyek segítségével sebek gyógyulnak be, kezdet és vég találkozik a megvilágosodás felé vezető úton. Ezzel szemben a Talismans kollekcióban található kivételes parfümök “védelmező szerepet töltenek be és különleges erővel ruháznak fel; személyre szabott imák, melyeket mindig magunknál tartunk és amikhez a sötétben fordulunk. Könnyekben fürdetjük őket. A sötét időkben arra emlékeztetnek minket, hogy biztonság és szeretet vesz körül, tudjuk az utat és áldottak vagyunk.”

Bármely Mendittorosa parfümről is legyen szó, minden egyes új illat új kutatással jár és új dizájnt kap. Mindegyik egy új vízió. A Mendittorosa nem ismétel, sem az olfaktív összetevők, sem a dizájnelemek tekintetében – mindig új utakon jár. Stefania Squeglia azokat a lojális parfümrajongókat szeretné megszólítani akik a kivételes művészeti alkotásokat részesítik előnyben a tömegtermeléssel és a felgyorsult fogyasztással szemben. Minden egyes üveg parfüm különleges tervezés eredménye, hasonlóan ahhoz, ahogy a költő különös gonddal megtervezi a vers struktúráját majd pedig megtölti szavakkal. Parfüm, kupak, címke, dekoratív elemek, csomagolás – minden egyedi.

Mendittorosa – művészi folyamat a niche parfüm készítésében

A Mendittorosa avantgárd niche parfüm kollekciói nem csak excentrikusságukkal tűnnek ki, hanem páratlan szépségükkel és kifinomultságukkal is. Ezeknek az olfaktív csodáknak a megalkotása bensőséges és aprólékos folyamat, sok esetben az illatokhoz az inspiráció a legkülönbözőbb kulturális területekről érkezik, így a költészet világa, a vizuális művészetek, a történelem vagy akár a mitológia is szolgálhat inspirációval. Az illatok interpretációjához a minket körülvevő világot és tudást használjuk, ebből kiindulva a Mendittorosa filozófiája az illatok multiszenzoros megtapasztalásának fejlesztését és kiterjesztését helyezi a középpontba. Egy nápolyi szent ünnepléséhez használt tömjén, egy értékes fűszerektől illatozó ősi föníciai kikötő, egy Szicília partjaihoz közeli aktív vulkán, a tarot kártyák rejtélye, de még a Neptunusz bolygó is inspirációul szolgál a Mendittorosa kulturális sokszínűséget tükröző elmélkedéseihez, melyek azt járják körül, hogy mi mint magányos érzékelők, hogyan reagálunk a minket körülvevő, érzékeinket stimuláló univerzumra.

Kézműves parfüm kézzel készített, természetes csomagolásban

A Mendittorosa niche parfümök a több különböző művészeti ág közötti együttműködés eredményeképpen átfogó művészeti alkotások. Ez a megközelítés a sikeres középkori céhek működéséhez hasonlít – egy kreatív fókuszpont köré csoportosulnak a különböző művészeti és dizájn területekről érkező tehetséges kézművesek. Azáltal, hogy egy csapatnyi elkötelezett művész és kézműves dolgozik a parfümökön, a Mendittorosa nem csak magukat a parfümöket formálja, hanem azt is, hogy vizuálisan hogyan érzékeljük a végső művészeti alkotást. A parfümök csomagolása nem tartalmaz celofánt vagy műanyagokat, e helyett kővel, fémmel, fával, zsineggel, kerámiával és selyemmel találkozunk, melyeket alapos kutatás után választanak ki. Költséghatékony trükkök és egységes termékek helyett a Mendittorosa minden egyes parfümöt az illat saját identitása irányából közelít meg, az illat sajátos tulajdonságaira és részleteire épít, teljes összhangban a parfüm mondanivalójával és szimbolizmusával.

Régi vágású luxus – környezetbarát parfümök

Ezek a parfümök olyan páratlan gondossággal készülnek és annyira egyediek, hogy sok parfümrajongó menthetetlenül beleszeretett a gondosan kidolgozott dekorációba, a csomagolásba, az apró részletekbe. Ezek az apró részletek sokszor olyan plusz jelentést hordoznak, ami még tovább növeli az Odori D’Anima és a Talismans kollekciók szépségét és csodáját. A Mendittorosa tevékenységének egyik fő meghatározója a fenntarthatóság – az az elv, amit napjainkban már egyre többen építünk be a mindennapi életünkbe. A parfümök csomagolása tudatosan úgy készül, hogy újrahasznosítható legyen. Üvegek, kupakok, dobozok, dekoráció, versek és természetesen a parfüm maga – ezek mindegyike teljesen egyedi, kézművesek által készített, gyűjthető és értékes alkotás. Újrahasznosíthatóságuknak csak a képzelet szab határt. A Mendittorosa nem a természetes és a bio minősítésekre helyezi a hangsúlyt, hanem inkább egy annyira különleges dolgot alkot, amit lehetetlen kidobni.

Niche parfüm mint multimédiás művészi kifejező forma

A niche rajongók számára összetéveszthetetlenek azok a kis fadobozok, amik a Mendittorosa parfümöket rejtik. A nyírfából készült dobozkák pontos másai azoknak a professzionális rekeszeknek, amelyekben a toszkán szobrászművész, Alessandro Reggioli szállítja a műveit a világ különböző pontjaira. A különleges, egyedi és igényesen kidolgozott, huzalból készült csomókat a kupakokra az olasz művész, Mauro Carrazza készítette. Ezek a csomók tökéletesen mintázzák az Odori d’Anima sorozaton belül található Time Without Time kollekció szimbolizmusában megjelenő csomókat, gyökereket, idősíkokat. A Trilogy kollekció nehéz, szívalakú fém kupakjai szilárdan megnyugtatóak. Az Osang Extrait de Parfum – mely Stefania szívbemarkolóan gyönyörű himnusza a szülővárosához, Nápolyhoz – egyházi fejdíszt mintázó kupakjának már-már isteni aurája van.

Természetbarát parfüm

A Mendittorosa parfümök nem tartalmaznak semmilyen színezéket vagy szintetikus tartósítószert és 100%-ban állatkísérlet-mentesek (az egyik első olyan luxus niche parfümház, mely megkapta ezt a tanúsítványt). Az átlátszó, nehéz, francia kézműves üvegek kiemelik a parfümök természetes színének mélységét. Az eltérő szín vagy tónus nem hibából vagy tökéletlenségből, hanem a felhasznált nyersanyagok magas minőségéből és természetes változatosságából ered. A parfümház zéró toleranciát képvisel BHT, PVA és PVC tekintetében.

Történetekben gazdag, élettel teli, titokzatosan illatos – a Mendittorosa a niche parfüm világ nyújtotta lehetőségek csúcsát képviseli. Talán Stefania saját szavai írják le legjobban, mit is képviselnek ezek a fantasztikus parfümök: “illatos esszenciák, melyeket fétisként és védelmező páncélként lehet viselni. Át vannak itatva lélekkel, sötét szerelemmel, mély szeretettel, dicsfénnyel és illatos isteni minőséggel. A bőrön viselve közeliek és bensőségesek, távol tartják a szenvedést, a bajt és a sérüléseket”

0
Kosár