1–8 termék, összesen 70 db

Ortigia – Szeretettel, Szicíliából!

Ortigia Szicília délkeleti részén található mesés kis sziget, melyen a 120 ezer fős nagyváros, Siracusa hangulatos óvárosa terül el. Csodásan kanyargó utcácskák, megelevenedő történelem, festői szépségű táj és megannyi izgalmas aroma; ez az, amely megihlette Sue Townsend-et, az Ortigia Sicilia brand megálmodóját. Sue volt férjével közösen alapította a világhírű Crabtree & Evelyn márkát, majd miután útjaik különváltak sok időt töltött Szicíliában, ahol beleszeretett a mediterrán miliőbe és azokba az egzotikus növényekbe, amelyek esszenciái egész Szicília varázslatos hangulatát meghatározzák.
Sue úgy döntött, hogy létrehoz egy teljesen új céget, amely keretein belül parfümöket fog készíteni azokból a természetes alapanyagokból, amelyek a szigeten teremnek. Első lépésként egy parfümőrt keresett és talált is Lorenzo Villoresi, a jó hírű, olasz szakember személyében. Ezután megszületett a logó, egy fekete-fehér, büszke tartású leopárd, melyet a palermói nagy palota egyik bizánci mozaikjának részlete ihletett.

Egy apró cég magas elvárásokkal a minőség tekintetében

Így lehetne hűen megfogalmazni azt a filozófiát, mely szerint Sue Townsend az Ortigia útját egyengeti. Nincsenek nagyratörő vágyai, nem szeretné meghódítani a világot, „csupán” azt tűzte ki célul, hogy csak és kizárólag olyan termékek kerüljenek ki az Ortigia márkanévvel fémjelezve, amelyek mind megjelenésükben, mind tartalmukban a legmagasabb minőséget képviselik. „Ha megálmodom egy testápolót, akkor csak olyan testápolót fogok csinálni, amelyet én magam is használnék. Valamennyi termékemet használom a mindennapok során.”

Ortigia szappanok, krémek, illatok – Szicília mediterrán varázsa által inspirálva

Az Ortigia márka valamennyi terméke Szicíliában őshonos, természetes alapanyag felhasználásával készül: parfüm és a különleges csomagolású parfümolaj különböző jótékony hatású összetevőkkel gazdagítva, mint az olívaolaj, a ricinus vagy a növényi glicerin. A szigeten található csodás narancs- és citromligetek, a keserű narancsfák, a grapefruit, a mandula, az olajbogyó és a kaktusz szintén rendszeresen megjelennek az illatok között. A meseszép, élénk színvilág organikus színezőanyagoknak köszönhető. A termékek kivétel nélkül parabénmentesek és állatokon nem teszteltek. Minden Ortigia produktum apró, családi vállalkozások munkája során jön létre, akik büszkék az általuk készített termékek magas minőségére. Az Ortigia nem csak a természetességéről, de kreatív, stílusos csomagolásairól is ismert, melyeket egytől egyig maga Sue Townsend tervez. Az mediterrán szicíliai tájakat és színeket idéző dizájn első pillantásra képes rabul ejteni a szíveket és egyúttal ígéretet is tesz a dobozban található termékek hasonlóan magas színvonalára.

Utazás az Ortigia parfümök egzotikus illatvilágába

Kilenc különböző illatot találunk az Ortigia kollekciójában. Mind egytől egyig gazdag aromájú, telt illatok, mégis mindegyik egy önálló karakter, saját összetevőkkel és egyedi stílussal. Találunk köztük elképesztően friss, citrusos aromákat, amelyek csak ilyen pezsgő, mediterrán tájakon születhetnek, mint Szicília. Az üde citrom, az ellenállhatatlan narancsvirág, és a keserű narancs átütő ereje köszön vissza ezekben az esszenciákban. A virágos jegyeket szintén felfedezhetjük az Ortigia illatkínálatában. A klasszikus jázmin, a rózsa, a nárcisz, az egzotikus golgotavirág, vagy éppen az elegáns írisz az ébredő természetet idézik. A fás-orientális aromajegyek kedvelői is megtalálják a szívüknek kedves Ortigia parfümöt. Rájuk gondolva születtek olyan illatok, amelyek alapját a pézsma, a cédrus, a szantálfa, vagy éppen a friss vetiver adják. A keleties illatok ugyancsak nem állnak távol Sue Townsend ízlésétől.

Testápolás és fürdőszobai titkok

Az Ortigia termékpalettája éppen olyan széles, mint amilyen széles körben szeretjük saját magunkat ápolni és kényeztetni. Ezért nem meglepő, hogy a kínálatban minden olyan terméket megtalálunk, amire csak szükségünk lehet ehhez. A bőrápolás első lépései a zuhany alatt kezdődnek, vagy éppen egy kellemes kádfürdő során. Az Ortigia szappan, folyékony szappan, tusfürdő, fürdőolaj kíméletesen tisztítanak és megóvják a bőrt a víz okozta kiszáradástól, miközben egzotikus illatfelhőbe öltöztetik a testet és a fürdőszobát.
A kádfürdőzés élményét tovább fokozhatjuk az Ortigia fürdősó használatával, amely 100 százalékban természetes, szicíliai tengeri sót tartalmaz és olyan aromaterápiás hatással bír. Az Ortigia testápoló és a kézkrém kiválóan gondoskodnak arról, hogy a bőr mindig gazdagon táplált és hosszú időn át hidratált legyen, így őrizhetjük meg könnyedén annak feszességét és rugalmasságát.

Ellenállhatatlan illatok otthonra is

Az olaszokra oly jellemző dolce vita életérzés nem csupán a testápolásban jelenik meg, az Ortigia otthonunk friss aromája és bensőséges hangulata által is gondoskodik az édes élet megteremtéséről. Csodás illatú lakásillatosító és illat diffúzor kollakcióból  választhatsz, melyek mindegyike megállja a helyét stílusos lakáskiegészítőként is. Vagy ismerkedj meg a színesen csillogó, illatosító kristálykövekkel, amelyek egy egészen új oldaláról közelítik meg a lakásillatosítás fogalmát. A gyertyák szerelmeseinek pedig természetesen elérhető az Ortigia illatgyertya kollekciója, amely egyszerre tölti fel otthonod mesés esszenciákkal és a meghitt hangulattal. Valamennyi illatgyertya nagyméretű, négyszögletes kivitelezésű, szépen megmunkált darab, amely bármelyik helyiségnek képes stílusosságot kölcsönözni.

A legszebb és legillatosabb ajándékok egy helyen

Ha ajándékot keresel bármilyen alkalomra, a legjobb helyen jársz. Az Ortigia ajándékdoboz az ajándékötletek jolly-jokere. Az Ortigia valamennyi terméke tökéletes választás, hiszen azon túl, hogy minőségi és hasznos meglepetések lehetnek, a stílusos csomagolásuk egyaránt alkalmassá teszi őket e nemes célra. Akár kozmetikai terméket szeretnél ajándékozni, akár dizájnos lakáskiegészítőben gondolkodsz, az Ortigia kínálatában meg fogod találni a legideálisabb darabot. Ki ne örülne, egy mennyei illatú parfümnek, egy csodásan tápláló testápolónak vagy egy kényeztető, selymes habfürdőnek?
A csodás illat diffúzor, illatgyertya, illatos kavics kollekcióknak garantáltan senki nem tud ellenállni.
Ha pedig még ennél is különlegesebb ajándékot keresel, akkor válaszd az Ortigia valamelyik natúrszappanból és üvegtartó tányérból álló szettjét, amely egyszerre hasznos és meseszép: a természetes szappan gondoskodik az ajándékozott bőrének ápolásáról, a mediterrán stílusú, egyedi üvegtányér pedig a fürdőszoba legszebb dísze lesz.

Ortigia – Múlt, jelen és jövő

A márka nagy hangsúlyt fektet a szicíliai tradíciók ápolására és azok modern kori megjelenítésére. Ennek köszönhetően egy hagyománytisztelő és mégis mindig megújuló termékcsaládot kapunk, amely képes kielégíteni valamennyi korosztály igényeit. Sue Townsend ezen törekvései nem halványulnak. Nap, mint nap azért dolgozik, hogy az Ortigia termékek elvarázsoljanak mindenkit, aki egyszer próbára teszi őket. Sue ma az olaszországi Firenzében él, mert onnan tudja legkönnyebben menedzselni a márkával kapcsolatos teendőket. Ám, ha megkérdezik, a mai napig így nyilatkozik Szicíliáról: „A leggyönyörűbb hely, ahol valaha jártam. A híres kertek, a csodás narancsligetek, ennek köszönhető az Ortigia Sicilia megszületése.”

0
Kosár