Ibbeo Cosmetiques a természetes és bio kozmetikumokért

Az Ibbeo Cosmetiques-et 2011-ben alapította Vincent és Pascale Bobo, Toulouse mellett, Dél-Franciaországban. A házaspár mindkét tagja képzett vegyész, húsz év ipari tapasztalattal és a természet gyógyító ereje iránti szenvedéllyel felvértezve.

Házi naptejtől az Ibbeo Cosmetiques létrehozásáig

A teljes mértékben természetes, organikus kozmetikai márka létrehozásának ötlete akkor született meg, amikor a saját gyerekeiknek készítettek természetes napvédő krémet. Ezzel a hagyományos termékek formuláival álltak szembe, amelyek olyan kétes összetevőket tartalmaznak, mint a nano-részecskék, ingerlő hatású anyagok, szilikon és endokrin diszruptorok. Már korábban is bio élelmiszereket fogyasztottak és elkötelezetten kiálltak a környezetvédelem mellett, így logikusnak tűnt, hogy ha már a legegészségesebb megoldásra törekednek abban, hogy mit juttatnak a szervezetükbe, akkor hasonlóképpen kell cselekedniük azzal is, amit a testükre kennek.
Az organikus naptejek után Vincent és Pascal testápoló kozmetikumok egész sorát fejlesztette ki a saját családjuk és a barátaik számára. Ezt követően hamarosan megértették, hogy sokkal nagyobb igény is van a magas minőségű organikus kozmetikumokra. Eleinte hírük csak szájhagyomány útján terjedt, de stabilan növekedett a kereslet a helyi vásárlóközönség részéről, ezért továbbfejlesztették a kínálatot. Fölállítottak egy kis műhelyt otthon, kiindulva a vegyészeti gyakorlatukból, és egy széles körű természetes kozmetikumokból álló termékskálát fejlesztettek ki. A kinálatukban mostmár megtalálható hidratáló, az arckrém, arctonik, arcmaszk, hajbalzsam és még sok más egyéb is.

Miben rejlik az Ibbeo Cosmetiques különlegessége?

A felhasznált összetevők és a gyártási módszereik is egyedülállók. Az Ibbeo Cosmetiques organikus összetevőket használ, amelyeket helyi bio gazdaságokból szerez be, hogy aztán illóolajokat, természetes növényi macerátumokat és organikus hidrolátumokat készítsen belőlük. Már a kezdetektől fogva kitartanak amellett, hogy minden egyes termék életét végig kövessék – a koncepció létrejöttének rajtvonalától, a fejlesztésen át egészen az értékesítésig. A mai napig kis mennyiségben készítik az egyes kozmetikumokat, többnyire megrendelésre.

Az alapanyagoknál kezdődik minden

Kézműves termékeik alapanyagai növényi eredetűek, természetesek, és amennyire csak lehet, organikusak – ami nem alapvető a kozmetikai piacon. A vállalat hisz abban, hogy mivel a körülöttünk élő növények már évezredek óta táplálnak minket, így a testápoló szerekben is felhasználhatók. Az Ibbeo Cosmetiques csapata tiszteletben tartja a természetes környezetet, ahonnan értékes alapanyagjaikat szerzik be, elkötelezetten a fenntartható kozmetikumok mellett. A helyileg termesztett organikus anyagokon kívül a márka egyébként sok, a termékekben felhasznált növényt és virágot maga termeszt.
Ezekből a növényekből hamisítatlan, ám technikailag magas szintű módszerekkel képesek olyan kivonatokat létrehozni, hogy prémium minőségű természetes kozmetikumaikban nincs szükségük további adalékanyagokra, emulgeálószerekre vagy tartósítószerekre. Úttörő magatartásukat a francia hatóságok is felismerték, és Nature & Progrès organikus tanúsítvánnyal ismerték el. Ez az okirat még inkább fokozta az Ibbeo Cosmetiques elköteleződését az emberek és a természet tisztelete iránt – kizsákmányolás és állatkínzás nélküli termékek formájában, amelyeket tiszta lelkiismerettel használhatunk, ráadásul védik a szervezetünket.

Tudnivalók az egyes termékekről

Az Ibbeo Cosmetiques niche testápoló termékei között megtalálható a gyengéd, virágos micellás víz is. Ez a termék hihetetlenül népszerűvé vált az utóbbi időben. Ez az arctisztító módszer a klasszikus útja annak, ahogy a francia nők az arcukat tisztítják, elkerülve a szappan szárító hatását, valamint a forró víz beavatkozását a bőr természetes faggyúképzésébe és pH-értékébe. Sőt, a micellás víz apró micelláival (pici olajmolekulák) gyengéden tisztítja a bőrt, és használata is rendkívül egyszerű. Csak egy vattakoronggal fel kell vinni az arcbőrre, hogy aztán a micellák magukhoz ragadják a szennyeződéseket, finoman eltávolítsák azokat. Mindeközben nem avatkoznak be a bőr természetes egyensúlyába.

Ibbeo Cosmetiques természetes illatokkal

Az Ibbeo Cosmetiques termékei gyengéd, virágos illattal rendelkeznek. Benne enyhe mogyorós, földes tónusokkal, amelyek kiemelik az összetevők természetes és organikus eredetét. A szinte már ehető aromákra kiváló példa a tápláló arckrém és testápoló is, amely sokoldalúan felhasználható, arcon és testen egyaránt, főleg száraz bőrön. A krém meleg aromája a mandula jegyeit kombinálja pisztáciával, gazdagon táplálva közben a bőrt.

A hajápolásban is otthon vannak

Az Ibbeo Cosmetiques a hajápolás területén is jeleskedik. A nyugtató hajápoló spray például egyenesen a hajra permetezve csodákra képes. Gyógynövényes illata frissítően hat, miközben az aktív összetevők kiválóan gondoskodnak a száraz hajról, valamint a viszkető, korpás fejbőrről. Az öblítésmentes kondicionáló ásványi anyagokban gazdag zabot és szuhart tartalmaz. Az nem csupán táplálja és védi a hajat, de sokkal könnyebben kezelhetővé is varázsolja, miközben visszaadja természetes fényét. Száraz hajra az intenzív hajbalzsam nyújthat megoldást, hiszen csodálatosan helyreállítja a száraz, sérült hajszálakat. A 7scents személyes kedvence az Ibbeo Cosmetiques hajmaszk, amely egy sűrű, regeneráló hajgyógyszer. Az illata alapján szívünk szerint leginkább megkóstolnánk! A maszk tápláló összetevőit mogyorós aroma kíséri, tele körömvirágból és sárgarepcéből kivont hatóanyagokkal. A gyors hidratáláshoz elég húsz percre felkenni a hajmaszkot, de intenzív regeneráláshoz akár egész éjszakára is a hajon maradhat.

Az Ibbeo Cosmetiques egyedülálló formulái

A következő pár példa méltó képviselője az Ibbeo Cosmetiques exkluzív összetevőlistájának, amelyek hozzájárulnak a rendkívüli hatásokhoz:
pireneusi forrásvíz, organikus növényi olajok, természetes, pálmaolajmentes emulgeálószerek, organikus növényi kivonatok, ásványi szűrők nano-részecskék nélkül, organikus, illóolajok, tengeri moszatkivonat, a Nature & Progrès kritériumainak megfelelő tartósítószerek, ásványi és növényi színezékek.

A másik oldalról megközelítve, az Ibbeo Cosmetiques teljes mértékben elutasítja az alábbi összetevők használatát, minden egyes termékében:
csapvíz, hidrogenizált és ásványi olajok, PEG, szilikon ,pálmaolaj alapú emulgeálószerek, nano-részecskéket tartalmazó anyagok, szintetikus állagjavítók, parabének, fenoxietanol,, formaldehid, klórszármazékok, szintetikus színezékek ,szintetikus illatanyagok.

Mindenki számít

Az Ibbeo Cosmetiques termékeinek használatával Te is csatlakozhatsz a napjainkban zajló kozmetikai forradalomhoz. Nem csak egy jelentéktelen csepp vagy az óceánban. A döntéseddel hatással vagy a helyi gazdaságra, a bolygó egészségére, a gyártók gazdasági jóllétére. Beleértve ebbe a fenntartható gazdaságok fejlődését is. Ráadásul eközben a természet kivételes gyógyító erejével táplálod és véded az arcbőröd, a tested és a hajad.

0
Kosár