Mind a(z) 8 találat megjelenítése

Oppidum – természetes kozmetikumok minden napra

Az Oppidum márka arra a személyes igényre született válaszként, hogy szükség van olyan természetes kozmetikumokra, amelyek a napi használat során kíméletesek a bőrrel, hatékony hidratálást biztosítanak anélkül, hogy irritációt, bőrpírt vagy viszketést okoznának. Az alapítók olyan termékeket szerettek volna létrehozni, amelyek táplálnak és puhítják a bőrt, ráadásul mindezt szilikon és egyéb szintetikus összetevők nélkül. Felismerték, hogy ezzel az igényükkel nincsenek egyedül, és számos ember vágyik a közvetlen környezetükben hasonló termékekre, megálmodtak egy műhelyt. Ebből végül kutatás lett, majd egy manufaktúra, azaz egy új életút.

Az Oppidum hazája Franciaország Akvitánia régiója, ahol a történelem összeolvad a méltán híres Provence-i luxussal. Innen indult útjára évszázadokkal ezelőtt a francia kozmetikai hagyomány, melyet kortárs formában, de tradicionális módszereket tisztelve az Oppidum is képvisel: természetesen, hatékonyan, tisztelve a környezetet.
Miközben elkezdődött a natúrkozmetikumok fejlesztése, ráébredtek, hogy mennyire fontos a bőr egészsége és annak védelme. A bőrünk lélegzik, velünk növekszik minden áldott nap, és ahhoz, hogy megőrizze védelmező funkcióját, tisztítanunk, hidratálnunk és táplálnunk kell. Ez adja az Oppidum létjogosultságát: az igény, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Miben rejlik a termékek különlegessége?

A fák kérgei, a magok, a virágok, a gyökerek, a levelek és az ágak teszik egyedülállóvá az Oppidum kozmetikumokat: a bennük lévő természetes energia, a föld ereje, a napsütés.
Az emberi szervezet és a környezet tisztelete érdekében az Oppidum sikeresen házasította a természet erejét a magas minőséggel. Egyszerű, természetes összetevők, organikus forrásból, anélkül, hogy túlságosan komplex receptekkel kellene bajlódni, illetve szintetikus adalékanyagokat kellene alkalmazni. Ráadásul anélkül, hogy az érzékek csábításának rovására menne, hiszen a varázslatos illóolajok a finom illatokról gondoskodnak, az elegáns, visszafogott design pedig a szemet gyönyörködteti. Hisznek abban, hogy a természetességben rejlik az igazi erő.
Az Oppidum egy független szappankészítő manufaktúra, amely a kézművesség legmagasabb szintjén dolgozik, hagyományos módszerekkel. Számukra a gyártás a kutatásnál kezdődik, majd a felfedezésnél folytatódik, amikor megszületik egy új termék ötlete, vagy rábukkannak egy értékes, ám ritka természetes hatóanyagra.

A minőség titka a tiszta alapanyagokban rejlik

Rendkívül szigorúan állnak a nyersanyagok kérdéséhez, hiszen a legmagasabb minőséget csak úgy tudják garantálni, ha már a nulladik lépés során tiszta alapanyagokkal dolgoznak. Az általuk felhasznált olajok, vajak, illóolajok, növényi kivonatok és viaszfélék ökológiai forrásokból, organikus gazdaságokból származnak, melyeket rendszeresen ellenőriznek a különböző európai hitelesítő szervezetek. A Soil Association, a Bio.Inspecta vagy az Ecocert nemzetközileg is garanciát vállalnak arra, hogy az általuk hitelesített márkákban bízhatnak a vásárlók, hiszen olyan tanúsítványokkal rendelkeznek, mint a CosmeBio, Cosmos Organic, AB és/vagy Bio Europe (zöld levél). Ezen kívül a minőséget és a megbízhatóságot egy független tudományos bizottság is tanúsítja számukra, hiszen elsőként ők tesztelik az Oppidum új formuláit.

A hitelesség és az odafigyelés egyébként a gyártás teljes folyamatára érvényes. Az összes Oppidum kozmetikum tervezése és készítése a műhelyükben zajlik. A tulajdonosok a saját kezükkel készítik el a szappanokat, testolajokat és balzsamokat, és részt vesznek az összes folyamatban.

Ez az elkötelezettség és ezek az értékek jelen vannak minden egyes termékben, amely a manufaktúrában készül. Az egyszerűség, az alapokhoz való visszatérés, a természetesség, amely emlékeztet arra, hogy tartsuk tiszteletben az összes létformát. S hogy mi inspirálja az új kreációkat? Hogy olyan természetes kézműves kozmetikumok szülessenek, amelyek nem kötnek kompromisszumot a gondoskodás és a luxus tekintetében.

Műhelytitkok az Oppidum manufaktúrájából

Az Oppidum szappanok hideg eljárással készülnek, amelyet az tesz lehetővé, hogy a növényi olajokat és illóolajokat nagyon magas minőségben szerzik be. Így alacsony hőfokon, hagyományos módszerekkel dolgozhatnak, megőrizve az összetevőkben lévő értékes hatóanyagokat.
Minden egyes szappan négy különböző olajból tevődik össze, amelyből legalább az egyik kifejezetten ritkaságnak számít. Az összes olaj gazdag vitaminokban, ásványi sókban és antioxidánsokban, ezért lesz végül a szappan gyengéd a bőrhöz. A 30 ⁰C alatti hőmérséklet eredménye a természetes glicerin, amelyet így szükségtelen szintetikus forrásból pótolni. Ezt az egyveleget egészítik ki a természetes fűszerek, agyagok és a szén, színeket és illatokat kölcsönözve a termékeknek.

Akárhányszor csak Oppidum szappant használsz, arra leszel figyelmes, hogy az illata jelen van, de nagyon diszkrét, így nem fedi el a saját illatod. Ez azért van, mert a benne lévő illóolajok organikus gazdaságból származnak, nem szintetikus parfümökkel dolgoznak.
Mivel kézműves termékekről van szó, a kozmetikumok elkészítése időbe telik. Megközelítőleg hat hét szükséges ahhoz, hogy egy szappan például megérjen a használatra. Ehhez türelem kell, de a kész piperék és a vásárlók visszajelzései mutatják meg igazán, hogy megéri várni.

Milyen termékekkel találkozhatsz az Oppidum kínálatában?

A kínálat magját a kézműves szappanok alkotják. Gyengédek, mindennapos használatra alkalmasak, az esti kankalin, a rizskorpa, a moringa, az argán vagy az édes mandula erejét használják fel a bőr szépségéért. Mindegyik bio szappan értékes növényi olajokat tartalmaz, továbbá shea vaj is található benne, a megfelelő hidratálás érdekében. Egyedülálló formuláik természetes anyagokból állnak, szintetikus összetevők hozzáadása nélkül. Minden bőrtípus megtalálhatja a számára legalkalmasabb szappant a kínálatban, amely azonnali látható eredményt produkál.

A szappanok formulái ihlették a varázslatos bio testolajokat, amelyek ritka és értékes növényi olajok keverékei. Prémium minőségű hatóanyagaik kiváló védelmet, egyensúlyt és hidratálást biztosítanak minden bőrtípus számára. A testolajok között található semleges, illatmentes változat is, amely nem tartalmaz illóolajokat, így még a legérzékenyebb bőrt sem irritálja. Ráadásul egyik olaj sem tartalmaz fényérzékeny összetevőket, így minden évszakban, egész nap bátran alkalmazhatóak. A sejtszinten dolgoznak a bőr megújításán, feltöltésén, táplálásán, mindennapos használatuk fokozza a bőr puhaságát és rugalmasságát, illetve az olajok kiválóan alkalmasak smink eltávolítására is.

A termékek harmadik csoportját a bio arcbalzsamok alkotják. Szintén a szappanok növényi formulája ihlette őket. Minden bőrtípus számára készült egy izgalmas illat, tele különleges hatóanyagokkal. Alacsony hőfokon, kézműves módszerekkel készülnek, nem tartalmaznak vizet vagy szintetikus emulgeálószereket. Textúrájuk lágy és krémes, egyszerre bársonyos és tömör, könnyedén felszívódnak, nem hagynak ragacsos érzetet maguk után. Fő összetevőik a shea vaj és a kókuszolaj, amelyek kiemelkedő hidratálást biztosítanak, továbbá a tápanyagokban gazdag jojobaolaj és a növényi viasz. Ezekhez társulnak a különböző bőrtípusokra specializálódott hatóanyagok.

Az Oppidum egy természetközeli, igényes és exkluzív márka, amely immáron a 7scents kínálatában is elérhető. Engedj Te is Akvitánia csábításának és próbáld ki, mire képesek a fák, a virágok és a természet csodái, ha értő kezek segítségével összefognak a szépséged megőrzése érdekében!

0
Kosár