Pernici – A legszebb pillanatokat világítja meg, már 1892 óta

A gyertyafény mindenkit ámulatba ejt. Bensőséges hangulatot varázsol bármilyen környezetbe, csillogást csal a tekintetekbe és fényével közelebb hozza egymáshoz az embereket. Mindenkinek van egy olyan jóleső emléke, amely gyertyafényhez köthető. Ezekért az emlékezetes pillanatokért dolgozik immáron 127 éve a Pernici olasz illatgyertya manufaktúra, melynek neve ma már mélyen beleivódott az exkluzív design-gyertyák világába.

Minden akkor kezdődött, amikor Giovanni Pernici szülővárosában, Alzano Lombardoban (olaszországi Bergamo tartomány) megalapította a Pernici gyertyaműhelyt. A műhely története azóta eggyé vált a család történetével is. A gyertyaöntés művészete a vállalkozás vezetésével együtt apáról fiúra szállt. Giovanni után fia, Domenico vette át a manufaktúra vezetését – ő roppantul elkötelezett volt az innovációk mellett. Vezetése alatt nagymértékű fejlődésnek indult a márka. Kreatív, újító szellemű ember lévén több felfedezést is tett, melyeket le is védetett. A mai napig a nevéhez köthető többek között egy gyertyák gyártása során használt levegőkompresszor.

Már ekkor érezhető volt, hogy a Pernici több, mint egy átlagos gyertyakészítő manufaktúra. Nyitottak az újdonságokra, a trendekre, melyeket a hagyományok nyelvére fordítva alkalmaznak exkluzív termékeik gyártása során.

Jelenleg Domenico unokái állnak a vállalat élén: Antonio és Elena, akik új szintre emelték a márkát. A hagyományos értékekhez és magas minőséghez az új évezreddel kifinomult design, innovatív illatkreációk érkeztek, melyek mögött ma már egy professzionális értékesítési és marketing csapat is áll.

Ők is azt a filozófiát viszik tovább, amelyet elődjeiktől örököltek. Hiszik és vallják, hogy a Pernici identitását az általa képviselt értékek mutatják meg valójában. Az ő legfontosabb értékeik pedig az innováció, a hagyomány és a környezetvédelem.

Pernici illatgyertya kollekció az innováció az értékek szolgálatában

A technológia megvilágítja a jövőt, de a hagyományokból indul ki, hiszen felerősíti, hatékonyabbá teszi a régi módszereket és az ősi tudást. Büszkén vallják, hogy számukra a hagyományaik mutatják az utat, de az innovációk nyújtják az ösztönző erőt, hogy újra és újra felfedezhessék őket.

Ez a hitvallás az alfája és ómegája annak, hogy kutatásaiknak és fejlesztéseiknek köszönhetően a termékek minősége, különlegessége egyre magasabb szintre tör. A Pernici tradícióit korszerű technológiákkal kombinálják, hiszen meg vannak győződve arról, hogy a stílusnak lépést kell tartania az idő múlásával, a folyamatosan változó divattal. Az összes kollekciójukra jellemző, hogy mindig kitűnnek nagyszerűségükkel a versenytársaik közül – mind a design, a dekoráció stílusa, az illatok párosítása, valamint az alkalmazott technikák tekintetében is.

Kitűnő példa erre a CO₂-lézer használata, amely az egyik leggyakrabban alkalmazott gépezet náluk a designelemek kivitelezése során, és egyet jelent a magas minőséggel és a rendkívüli precizitással. A lézernek köszönhetően születhetnek meg az aktuális trendeket követve fémezett viaszlapokból azok a légiesen könnyes, olykor tündérmesékbe illő alakzatok és formák, melyek a Pernici exkluzív gyertyáit és csomagolásait díszítik.

Tiszteletben tartva a régi hagyományokat, ragaszkodva a gyökerekhez

Tanítás, tanulás és haladás – erre a három állomásra van szükség annak érdekében, hogy egy hagyomány életben maradjon. Ugyanez érvényes egy olyan családi vállalkozásra is, mint a Pernici.

A géppark és a legújabb technológiai trendek egy nemzetközileg is elismert márkává tették a Pernici-t, a termékeik minősége pedig már számos országban kivívta magának a tiszteletet. S mi a titkuk? Mi különbözteti meg őket a többi márkától? Hogy az összes kollekciójuk minden egyes darabját egyénileg közelítik meg: az ötlet megjelenésétől annak megvalósulásáig, minden stádiumban gondosan ügyelnek a legapróbb részletekre is, nem is említve még a csomagolást.

Képzeld el egy Pernici-gyertya életét: először a kreatív részleg kidolgozza az ötletet. Majd készítenek belőle pár prototípust, hogy ellenőrizzék a megvalósíthatóságot és a minőséget. Végül, kiválasztják a formához és illathoz illő színeket és designt. A műhelyben a gyertyákat kézzel készítik, és a már fentebb említett lézervágott viaszlapokat használják díszítőelemként – mindkét lehetőség a kiváló kézműves mesterek gondosságát és munkájuk iránt érzett elkötelezett szenvedélyét dicséri.

Az utolsó állomáson a gyertyát óvatosan a csomagolásába helyezik, és készen áll arra, hogy elinduljon a vásárlók otthonába. Gondos kezek, tisztelet és szeretet. Ezek a jellemzők kísérik és formálják a gyertyákat, míg a manufaktúrából eljutnak Hozzád. Megbízható, ismerős kezek, melyek hűségesen követik a családi hagyományokat az útjukon.

A Pernici környezetbarát vállalkozás

Virágok, növények, fűszerek – a Pernici illatgyertyáinak elmaradhatatlan alapanyagai, melyek lehetővé teszik a kivételes minőség és az elképesztő illatkreációk megvalósulását. Aki a természet kincseivel dolgozik, annak gondolnia kell arra is, hogy tiszteletben tartsa azt a környezetet, ahonnan elvesz. Ez egy mindenek felett álló alázat a nyersanyagok felé – a Pernici egy olyan alapvető értéke, mely munkájuk sarkalatos pontja is egyben.

Kiemelkedően fontosnak tartják a környezet megóvását. Ezért is mondtak igent a folyamatos technikai fejlődésre, hiszen ez teszi lehetővé, hogy gondoskodjanak a természetről és munkájukkal ne tegyenek benne kárt. 2011 óta a manufaktúra összes épülete fotovoltaikus panelekkel van felszerelve, amelyek az elektromosságot generálják számukra a CO₂-kibocsátás csökkentése érdekében.

Illatgyertya innováció

A növényi viasz, amelyet használnak, nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. Kiválóan ég, azaz hosszabb a termék élettartama, ráadásul nincs benne semmilyen mérgező anyag. A kanócok tiszta gyapjúból készülnek, ólom, nejlon vagy fa hozzáadása nélkül. Az eszenciákat és az illatanyagokat pedig magától értetődő módon, rendkívüli precizitással válogatják össze. Ezek értelmében minden egyes gyertya elkészülésére jellemzőek a tiszta gondolatok, az állhatatos kezek és a makulátlan energia.

Az új formák és illatkombinációk minden évben a felsorolt értékek szellemében születnek meg Bergamo-ban. A család az évszázados hagyományok tükrében rendszeresen, a legnagyobb figyelemmel és gondoskodással vizsgálja felül a termelés minden egyes fázisát. Kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgoznak, és tiszteletben tartják azokat a kiváló tradíciókat, amelyeket az alapítók hagytak a következő generációkra annak érdekében, hogy folytassák azokat.

Pernici illatgyertya kollekció

Jelenleg a Pernici márka Elementi kollekciója 24 különleges illatot tartalmaz, és minden termék elérhető egy kisebb (200 g) és egy nagyobb (350 g) változatban is. A kollekció nevéből is nyilvánvaló, hogy minden egyes kreációt a természet elemei ihlettek – azok a virágok, gyümölcsök és fűszerek, melyeket oly nagy becsben tartanak. A hagyományos, egyszerű kombinációk mellett fölfedezhetsz kifejezetten merész és egyedülálló párosításokat is. A letisztult, elegáns formák így kivételes illatokkal társulnak, melyek különlegessé varázsolják a legszürkébb hétköznapokat is!

Válaszd Te is a különlegességet, ne állj be a sorba! Dönts az exkluzív, egyedülálló Pernici-gyertya mellett, hiszen azzal az illattal varázsol különlegessé mindent körülötted, amely a legjobban jellemez Téged. Bármelyik illatkategóriát is érzed magadénak, legyen az friss, hűsítő, élénkítő, esetleg mély, fűszeres, édes vagy virágos, a Pernici Elementi kollekciójának illatgyertyái között meg fogod találni a Hozzád illőt, ráadásul a legtisztább alapanyagokból, a legmagasabb minőségben.

0
Kosár