1–8 termék, összesen 51 db

Tadé Pays du Levant – a mesés Kelet és a mediterrán életérzés találkozása

A Tadé Pays du Levant egy különleges találkozás gyermeke. Thaddée de Slizewicz, geográfus találkozásából született a Földközi-tengerrel. Thaddée szenvedélyesen szerette a történelmet. Többek között ez vonzotta a Földközi-tenger partvidékére, az emberiség bölcsőjéhez, legendás civilizációk találkozási pontjához. A mesébe illő partokon fölfedezte a szépség művészetét. A kivételes előnyökkel járó bőrápolást, amelyet a természet bőséges adományai inspirálnak. Olyan ősi rítusokra, ezeréves hagyományokra és a világ szeme előtt rejtve maradt titkokra bukkant, amelyek rendkívül értékesek a 21. század rohanó világában. Ez a felismerés arra sarkallta, hogy átgondolja és újratervezze életét, terveit és céljait. Az lett a leghőbb vágya, hogy segítsen megőrizni ezt az elképesztő tudást, szakértelmet és hozzáértő eljárást; hogy megoszthassa a világgal a talált kincseket, azaz kiváló minőségű kozmetikumok készítésébe fogjon.

Tadé a szépségápolás titka

Kézművesekkel találkozott, majd elhívta őket életük nagy kalandjára, hogy ők is felfedezzék az őszi szépségápolás ékköveit. Így jött létre a Tadé márka 1994-ben, amikor visszatértek Franciaországba. A Tadé már több, mint húsz éve hűséges ehhez az örökséghez. Újabb és újabb területeket fedeznek fel és tárnak elénk a szépségápolás ősi titkai közül: a hammamok, azaz a hagyományos levantei fürdők világából, Magreb csodás flórájából, vagy éppen a Holt-tengeri ásványok kincsesbányájából. Egy olyan birodalmat hoztak létre, amely a lágyság és az elegancia jegyében hasznosítja a természet, a történelem és az emberek közösen létrehozott csodás termékeit.

Tadé és az aleppó szappan

A Tadé a kezdetektől fogva kitűnik a szappankészítők között, ugyanis olyan, hagyományos receptek alapján, régi, kézműves módszerekkel készülő aleppo szappant állít elő, amelynek hatékonyságában és természet adta erejében a közel-keleti nők már évszázadok óta bíznak – nem hiába. A mitikus aleppo szappan mögött generációk között átívelő tudás és tapasztalat áll. Nevét a szíriai Aleppo városáról kapta, hiszen itt őrizték meg a szappankészítés hagyományát, és innen indult a modern világot is meghódító útjára ez a csodás kozmetikum. Több, mint kétezer éves recept alapján, kézi technikával gyártják, mind a mai napig.

Bár a tudományos, régészeti leletek egy része megkérdőjelezi, a mondák úgy tartják, hogy az aleppo szappan a világ első szilárd szappanja. Már Kleopátra és az asszír Zenóbia is használhatta. A két legendás szépségű nő ítéletében pedig mi is bízhatunk, hiszen az aleppo szappan időtálló, jótékony hatásai nem változtak a történelem során.

A bio aleppo szappan összetevői

A helyi manufaktúrák mesterei olívaolajból, babérolajból és szódából gyártják, nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, tartósítószereket és színezéket – hiszen mikor elkezdődött a szappanok készítése, még hírből sem ismerték ezeket. További különlegessége, hogy használat előtt körülbelül fél évig érlelik, és kezdeti halványzöld színét az érés során felváltja a klasszikus sárgás árnyalat, mellyel már a Tadé termékekben is találkozhatsz.

Az aleppo szappan pH-semleges, és telítetlen zsírsavainak szerkezete nagyon hasonló a bőréhez, így a hatóanyagok jól kötődnek és segítenek a bőr ellenállóképességének megőrzésében. Alaposan tisztít, eltávolítja az elhalt hámsejteket, dezodoráló hatású és antiszeptikus. Hidratáló, különösen ajánlott allergiára hajlamos, ekcémás, aknés, gyulladásos bőrre. Napi rendszerességgel használható, arcra, testre és hajra egyaránt.

Tadé aleppo szappan kollekció

A Tadé aleppo szappanok között találhatsz extra magas babérolaj-tartalommal rendelkezőt, vagy olyat, melyben a hagyományos összetevők mellett például agyag, teafalevél vagy kén is található a speciális hatás elérése érdekében – tömbszappan és folyékony szappan formájában is.

Sokan egyetértenek abban, hogy az aleppo szappan a levantei térség egyik legfőbb kincse. A Tadé lehetővé teszi azt is, hogy otthonodban idézd meg a hammam, azaz a hagyományos török fürdő világát is. Hammam Essential kollekciója kaput nyit az orientális fürdőkultúra gyökereihez, ünnepelve a Közel-Kelet népeitől örökölt időtálló rituálékat. Fényűző módszereket tár fel, melyek a szálkender és a jótékony hatású szappanok erejével tisztítanak. Illatosított olajokkal segítenek megnyugtatni a test minden izmát és megszabadítani a szervezetet a mérgező salakanyagoktól. A szappan, fürdőkesztyű és arcmaszk kollekciók megidézik a forró gőzt, a nedves márványt és a szökőkút kristályhangú csobogását, amikor csak szeretnéd.

A Tadé koronájának is tartják ezt a termékvonalat, hiszen a történelem ékköveit foglalja magába, amelyeket a természet iránti tisztelet és Aleppo hagyományai hívtak életre.

A Mediterrán világ ihlette kollekció

A Tadé második kollekciója a Mediterrán aromák nevet viseli – a közel-keleti Levante hagyományait ötvözi az észak-afrikai Magreb nyújtotta növények csodás erejével. A márka létrehozója, Thaddée de Slizewicz is itt szembesült először azzal, hogy mekkora erő rejlik az anyáról leányra szálló ősi szépségtitkokban. Legendás városok – Casablanca, Isfahan, Alexandria – sorát járta be. Így megtapasztalja a Földközi-tenger szellőjének élénk színekben vibráló, napsütötte aromáit. Fölébresztették az érzékeit, felkavarták érzelmeit, és magával ragadta a jóllét gyengéd megtapasztalása. A törékeny jázmin a Nílus partjáról, az isfahani illatos rózsa, a Marokkó folyékony aranyaként ismert argánolaj, és a Capri szigetéről származó neroli segítségével alkotta meg a Tadé titkos kertjét, amely finom és illatos termékek széles választékát jelenti. Szappan, testvaj, arctonik, maszk és bőrápoló olaj egész sorát hozta létre, melyek receptjeit a mediterrán testápolás gyökerei inspiráltak.

Ebben a kollekcióban bukkan fel először a Holt-tengeri só is, amely a világ egyik legértékesebb szépségápoló szere. Az Izrael és Jordánia között elterülő hatalmas, sós tó vizének ásványi anyagtartalma nyolcszor magasabb, mint bármelyik más tenger vizének. Ez a kivételes arány valódi kincs a testnek, főleg bőrnek. Az időtálló szépség egy újabb ősi titka ez, hiszen már az ókori Egyiptomban is hasznosították áldásos hatású iszapját. Akkor még csak a legkiváltságosabbaknak volt lehetőségük megtapasztalni azt a királyi törődést, melyet a Tadé-nak köszönhetően ma már Te is a magadénak tudhatsz. A Tadé Holt-tengeri ásványokkal dúsított termékei nyugtatják a fájó izmokat, miközben ápolják a bőrt, bármilyen hozzáadott szintetikus összetevő nélkül.

Tadé elkötelezettsége a hagyományok és a természetesség felé

A természetesség az egész márkát áthatja. Ma a Tadé az egyik a négy UPSM tag közül. A szappankészítők legmagasabb köre ez, ahová csak azok csatlakozhatnak, akik a mai napig teljes mértékben autentikus hagyományokat követve, 100%-ban növényi alapú szappanokat készítenek manufaktúráikban, a legtisztább Marseille olívák felhasználásával.

A Tadé másik büszkesége a COSMOS-tanúsítvány, amelyet csak natúr és organikus készítmények kaphatnak meg. Ez azt jelenti, hogy a termékek gyártása egészség- és környezetkímélő eljárással, a zöld kémia alapelveinek betartásával történik. A tanúsítvány mind az alapanyagokra, mind az előállításra, mind a termékek marketingjére és ellenőrzésére kiterjed.

Ez is bizonyítja a Tadé elkötelezettségét a gyökerek felé. A legtisztább alapanyagokkal, ősi módszereket követve alkotják meg prémium minőségű, exkluzív termékeiket. Ennek köszönhetően Te is otthonodban élvezheted az évezredes fürdőrituálék áldásos hatásait. Próbáld hát ki Kleopátria szépségtitkait. Az örök ifjúságot rejtő Holt-tengeri ásványokat, a rózsa bársonyosságát. A berber nők aranysárga argánolaját, vagy a nílusi jázmin édesen virágos aromáit!

0
Kosár