Sminklemosó és arctisztító helyes használata

A sminklemosó és arctisztító helyes használata – beauty tanácsok otthonra

Sminklemosó és arctisztító – miért használjam?

A sminklemosó nemcsak a make-up-ot távolítja el, hanem a szennyeződéseket és a felesleges bőrzsírt is. A gondos tisztítás hiánya tompa arcszínt, fáradt bőrt, duzzadt szemeket és gyorsan kiszélesedő ráncokat eredményez. A gyönyörű bőr megőrzésének első lényeges lépése a smink óvatos eltávolítása és az arcbőr tisztítása.

Az ajkak tisztítása Estime & Sens Bársonyos arctisztító tejjel

Az erősen pigmentált rúzsoktól az ajkakat rendkívül gyengéden kell tisztítani. Ehhez először egy puha ruhával távolítsd el a felesleges rúzst, ezután helyezz kis mennyiségű Bársonyos arctisztító tejet egy vattakorongra. A korongot többszörösen hajtogasd össze, hogy a tisztító tej jól beivódjon, majd óvatosan tedd az ajkakra és dörzsölés nélkül tisztítsd meg.
Ez azért is nagyon fontos és hasznos, mert az idő múlásával a száj körüli terület az ajkak környékén kis függőleges ráncokat mutathat. Ez a szelíd tisztító mozdulat az Estime & Sens arctisztító tejjel segít hidratálni és lágyítani ezt a törékeny területet.

Extra tanács az ajkak ápolásához az Élénkítő Arcradírral

Az ajkak körüli finom ráncok megjelenésének késleltetéséhez minden második nap a smink eltávolítása után vegyél egy borsónyit az Estime & Sens Élénkítő Arcradír-ból, és az ajkak szélein háromszor gyengéden menj át vele. Ez a hámlasztás hatékonyan stimulálja a bőrt. Az Élénkítő Arcradírt amúgy is érdemes beépítened a szépségápolási rutinba. Csak néhány másodpercet vesz igénybe, de az eredmény gyorsan jelentkezik: kisimítja és tompítja a létező apró finom ráncokat, késlelteti az öregedés jeleit, megőrzi a szép, határozott szájkontúrt, valamint a sima és telt ajkakat.

A szemek és szemkörnyék tisztítása

Ugyancsak a Bársonyos arctisztító tejből önts egy keveset egy vattakorongra, majd többször hajtsd félbe azt, hogy a tisztító tej jól átitassa a korongot. Óvatosan helyezd a vattakorongot a zárt szemhéjra úgy, hogy a szempillák átitatódjanak az arctisztító tejjel. 3 másodperc múlva csúsztasd a vattakorongot fentről lefelé anélkül, hogy jobbra-balra dörzsölnéd a szempillákat. Ha szükséges, ismételjd meg a mozdulatot.

Smink eltávolítás az arcbőrről Estime & Sens Bársonyos arctisztító tejjel

A sminklemosót az arcon legeredményesebben akkor használod, ha a Bársonyos arclemosó tejet az egész arcra felviszed, majd az ujjbegyekkel gyengéden betapogatod a bőrbe. Ezzel sikeresen eltávolítsod az összes szennyeződést. A tisztítást kezd a T-zónával (homlok, orr, áll), kis körkörös mozdulatokkal az arc közepétől kifelé. Amikor befejezted az arcot, ne feledkezz meg a nyak tisztításáról sem.
Erős smink után ezt a tejes arctisztítást még megerősítheted egy víz bázisú arctisztítóval, hogy a bőr megszabaduljon az utolsó olajos nyomoktól is. Ehhez az Estime & Sens Sminklemosó Nektárt ajánljuk. A tökéletesen tiszta bőr növeli az arcápolási rutin hatékonyságát.

Arctisztító használata

Az arctisztító használata a sminklemosás után ajánlott, mert semlegesíti a víz mészhatását. Miután eltávolítottad a sminket arctisztító tejjel, az Estime & Sens Bársonyos illetve Gyengéd Arctisztító használatát javasoljuk, mert tökéletesíti a smink eltávolítását. Ha a használt arckrémed glicerint tartalmaz (mint az összes Estime & Sens arckrém), akkor az arctisztító előkészíti a bőrt az arckrém fogadására és elősegíti hogy a krém mélyen a bőrbe hatoljon. Az arctisztító krém kiegészíti a smink eltávolítását azáltal, hogy friss és tökéletesen tiszta bőr érzetét nyújtja. Ragyogás, tisztításág … Igazi ápolás és bőrkényeztetés 🙂

És egy extra tipp a végére

Még jobb, ha … használd ki ezt a lényeges pillanatot egy kis relaxációhoz. Állva, a talajhoz rögzített talpakkal csukd be a szemed, és vegyél 5 mély lélegzetet gyomorba. A levegőt lassan fújd ki. Szánj időt arra, hogy megmasszírozd az arcod és a nyak környékét. Jobban fogod érezni magad!

0
Kosár