Rose et Marius Magali Fleurquin-Bonnard

7kérdés a 7scents-től: Magali Fleurquin-Bonnard interjú a Rose et Marius-tól

Egy új sorozatot indítunk el, amiben a 7scents kedvenc márkáinak a megálmodóit, tulajdonosait, dizájnereit kérdezzük a parfümök és a kozmetikumok világáról. A válaszaik segíthetnek az eligazodásban, fény derül rá hogy szerintük mi a legjobb termék a kollekciójukban, és próbáljuk megtudni az ő szépségápolási titkaikat. A sorozat első részében Magali Fleurquin-Bonnard-ot kérdezzük az inspirációjáról, Provence-ról és természetesen a Rose et Marius-ról. Magali elragadó személyiség, mindig mosolyt találni az arcán, fogadjátok sok szeretettel az interjút!

1) Mi volt az inspirációd a Rose et Marius elindításához?
Rose volt a nagymamám neve. Ő az én inspirációm. Kislányként sok nyarat töltöttem nála a gyönyörű, régi Provence-i kúriájában. Sokat játszottam a padlón amit sok színes cementcsempe burkolt. Emlékszem a természet összes csodálatos illatára. Amikor  elhatároztam hogy megalapítom a Rose et Marius-t, mint az első Provence-i luxus parfüm márkát, az emlékeimet hívtam elő, hogy a Dél-Francia illatokat és életstílust megoszthasssam.

2) Melyik Rose et Marius termék a kedvenced és miért?
A kedvenc termékem a Rose’s Sun Water parfüm, ami egyben tisztelgés nagymamám emléke előtt. A Grass-i parfümkészítésben megtalálható leggyönyörűbb virágokat tettem bele: jázmin abszolút és rózsa esszencia, a szicíliai bergamott frissessége és egy csipet  madagaszkári tonkabab és vanília, hogy a napot is belecsempésszem ebbe a csodálatos parfümbe. Nagyon szeretem, a szappanként és illatgyertyaként is.
Ha választhatnék még egyet (nagyon nehéz csak egyet kiválasztani!), akkor az a Rozé természetes folyékony szappan lenne. Ez az inspiráció nem gyermekkoromból származott 😉 Tudod, Provence-ban nagyon szeretünk rozé bort inni a barátokkal és a családdal. Szerettem volna megosztani ezt a pillanatot egy alkotással, amely szőlőjegyeket, piros bogyós gyümölcsöket és tölgyfát használ (ezt a fát használjuk a bor készítésekor). Ez egy valóban hihetetlen illat és a világon a legkeresettebb termékünk.

3) Milyen új trendeket látsz a kozmetikumok és a parfümök világában?
Már néhány éve, de a mostani válság által méginkább erősebben tudatában vagyunk annak, hogy a vásárlóinkat nagyon érdekli a termékek összetétele és eredete. És milyen igazuk van! A bőrünkre felvitt termékek befolyásolják egészségünket. És a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenek a magas minőségű termékekhez és parfümökhöz. A Rose et Marius-nál rendkívüli gondossággal választjuk ki a legjobb nyersanyagokat a Grasse-ból, a Haute Parfumerie hazájából. Minden termék természetes és kézműves eredetű, Provence-ból.

4) A szappant vagy a folyékony szappant részesíted előnyben, és miért?
Jobban szeretem a szilárd szappant ajánlani, mert mint „tárgy”-at nagyon kedvesnek találom a bemetszett cementcsempe dizájnnal. De személyesen inkább a folyékony szappant szeretem használni. A folyékony szappan textúránk, amelyet a receptünkkel elérünk (olívaolaj, olajfa kivonat és mákvíz), elképesztően jó érzést ad a bőrnek.

5) Hogyan tudunk egy kis Provence-i életérzést az otthonunk/életünkbe csempészni?
Nagyon sokféle módon! Elkészítheted egyik receptünket Dél-Franciaországból, főleg ha szereted a fokhagymát, a bazsalikomot és az olívaolajat! Letöltheted a kabócák dalát. Vagy természetesen használd a Rose és Marius parfümjeit 😉

6) Milyen szépség titkot osztanál meg velünk?
Tudod, a bőrünknek nagyon fontos hogy sok vizet igyunk. Szeretem úgymond parfümözni a vízem. Nagyon könnyű megcsinálni, nyáron a kertemet használom erre a célra is, a téli időszakban pedig fagyasztott gyógynövényeket vagy gyümölcsöket.
Mindig előző nap válogatok a kertemben található gyógynövényekből és virágokból (bazsalikom, menta, verbéna, citromvirág, narancsvirág) gyümölcsöket (eper, fagyasztott mangó, dinnye) vagy zöldségeket (uborka). Természetesen nem egyszerre mindet, hanem csak kettőt-hármat.
Fantasztikus ahogy egy egyszerű virág vagy levél természetes módon beillatozza a vizet. És nem kell forralni sem. Este beteszem a hűtőszekrénybe, és reggel ezzel az ízletes itallal kezdem a napot. Így nagyon könnyű 2 liter vizet egy nap meginni.

7) Melyik Provence leginkább jellemző illata?
Nagyon nehéz kérdés! Olyan sok illat van Provence levegőjében. De azt hiszem, talán a vad kömény sárga virágának illata. A napsütéses nyári napokon mindig érezni.

+1 kérdés) Melyik a kedvenc helyed Provence-ban?
Ez még nehezebb kérdés! Szeretek Fontaine de Vaucluse-ban sétálni a régi faluban, kajakozni a folyón és rákot enni a parton (de júliusban vagy augusztusban túl zsúfolt, valószínűleg ez az ára, ha ilyen gyönyörű helyet szeretnénk meglátogatni).

A teljes Rose et Marius kollekciót megtalálod a webshopban, Provence-i illatokkal és a híres Dél-Francia életérzéssel.

0
Kosár