A 4 legjobb oud parfüm

A 4 legjobb oud niche parfüm télire

A téli időszakban a makacs hideg és a rövid nappalok jelentette kihívást remekül ellensúlyozza az oud. Elementáris erejét a niche parfümházak nagyon kreatívan foglalják parfümbe; csodálatosan kifinomult, kivételes belső tűzzel rendelkező illatokat alkotva. Ebben a rövid összeállításban bemutatjuk az emberiség egyik legősibb, a mai napig is töretlen népszerűségnek örvendő illatát – következzék a 4 legjobb oud niche parfüm télire!

Agarwood és oud – ősi, mélyen spirituális illat és tökéletes választás télire

Az oud nemcsak tökéletes parfüm hidegre, hanem az emberiség egyik legősibb, mélyen spirituális illata, melyet a Közel-Keleten, Indiában és Délkelet-Ázsiában több ezer éve használnak szertartásos füstölésre és parfümként. Ezt a különleges anyagot a természetben mára már rendkívül megritkult aquilaria fa – másnéven agarfa vagy sasfa, angolul agarwood – szolgáltatja. Egy bizonyos penészgomba-fertőzés hatására az aquilaria fafajok illatos gyantát termelnek, ami hosszú idő elteltével beívódik a faanyagba. A fatörzsben így kialakult sötét színű részekből nyerik ki kézi véséssel az oudot. Ilyen formájában füstöléshez használják, meditatív illata a mai napig is az élet fontos részét képezi a Közel- és a Távol-Keleten egyaránt. 

Az oud népszerűsége világszerte folyamatosan nő, így az agarfa olaját (agarwood oil), mely az egyik legértékesebb parfüm összetevő, folyékony arany néven is emlegetik. Illata és minősége változó lehet, függ az aquilaria fajtól, a földrajzi helytől, a fa korától, de még attól is, hogy a fa melyik részéből származik. Az indiai oud illata földesebb, olykor gyümölcsös felhanggal, a távol-keleti oud ehhez képest füstösebb. A 4 legjobb oud niche parfüm télire kipróbálható a 7scents budapesti, Magyar utca 18. alatti üzletében, vagy megrendelhető online.

Animális oud niche parfüm a téli hónapokra

Az animális oud parfüm határozott belső tüze, izzása fényt hoz a legsötétebb hónapokba is, így kifejezetten jó választás télire. A Meo Fusciuni Varanasi magával ragadó illata teljes mértékben az oud és az ambergris kettősének animális ereje köré épül. Már a nyitással az indiai utcák elevenednek meg, szerecsendió, kardamom és sáfrány melengető jegyei tüzelik az érzékeket. Tömjén, jázmin, rózsa, nárd, vetiver, gurjun balzsam és bőr mesébe illő jegyei teszik teljessé az élményt. A kezdetben még állatias oud megszelídül, így végül az ősi indiai spiritualizmus kifinomultsága és meleg ragyogása marad a bőrön.

A Rania J Oud Assam fantasztikus választás azoknak, akik nem félnek kísérletezni és kilépni a megszokott illatok nyújtotta kényelmi zónából. Ez a természetes oud parfüm keserű narancs, édes narancs és bergamott olajokkal nyit. A szívjegyet teljes mértékben kitöltő, Kelet-Indiából származó oud erőteljesen animális jegyei a közönséges, fekális dimenziókig hatolnak. Ezt a szokatlan és már-már feszélyezően induló illatot Rania J mesterien egyensúlyozza ki vetiver, olibanum, tonkabab, cédrus, fekete bors és pézsma segítségével. A bátor kísérletezés nem marad jutalom nélkül és az Oud Assam végül átalakul – a lenyugvó indiai nap vörösen izzó fényében fürdő, harmonikus, gyönyörű illattá.

Trópusi paradicsom és neandervölgyi időutazás – kreatív oud parfümok

Lágy és meleg oud jegy bontakozik ki a Renier Perfumes Oud Rain erotikus, trópusi, unisex illatában. Míg az oud többnyire erőteljesen uralni szokta a parfümöket, ebben az édes kompozícióban inkább finoman a buja gyümölcsök és egzotikus fűszerek köré fonódva bontakoztatja ki lélekemelő jegyeit. A mandarin, mangó, papaya, szilva és ananász alkotta mámorító gyümölcskoktél mellett szantálfa, sáfrány, cédrus és állatias jegyek jelennek meg, a végeredmény pedig egy optimista és csábító illat.

A Neandertal Dark Eau de Parfum egy olfaktív időutazás niche parfüm formájában. Atavisztikus hangulata a neandervölgyi ember lakta tájakra kalauzol. A fejjegyben gyömbér, rózsabors, grapefruit és fenyő közvetítésével a zöldellő természet széles spektruma jelenik meg. Ezt követően tömjén, geránium, kömény és tengeri moszat segíti a jódos jegyek és a transzgresszív jelleg megjelenését. Az alapjegyben a földes, gyantás és állatias jegyek, vetiver, pacsuli, ámbra, pézsma, bőr, szantálfa, dohány és oud adnak extra mélységet az illatnak. Az ősi környezet megidézése, a futurisztikus, fémes felhangok és az ultramodern dizájn segítségével új szemszögből tanulmányozható az emberiség által ismert világ.

 

 

0
Kosár