A 4 legszebb ámbra parfüm - 7scents

A 4 legszebb ámbra parfüm

Az ámbra kellemesen meleg, gyantás és édes, púderes illat. Orientális, érzéki és kényeztető. A természetes ámbra parfüm már időszámításunk előtt is ismert volt. Az egykor a tengerek kincsének, illetve lebegő aranynak is nevezett ámbrát az ámbráscetek választják ki. Szürkés vagy feketés színű, illatos, viaszos tömb, mely a tengerben sodródva, az elemek hatására nyeri édes, kellemes illatát. Így jön létre az ambergris, a parfümgyártás egyik legértékesebb és legritkább alapanyaga. Kiválóan rögzíti az illatokat, és azért felel, hogy a parfüm sokáig érezhető legyen a bőrön. Az ambergris rendkívül ritka, így a parfümőrök az ámbra illatot legtöbbször különböző természetes gyanták, például labdanum vagy benzoin keverésével hozzák létre.

A legszebb ámbra parfüm – szelíd macska és vad farkas

A Papillon Artisan Perfumes Bengale Rouge egy igazi érzéki utazás az ámbra parfüm szerelmeseinek. Meleg és édes, balzsamos és fűszeres illata földöntúli kényeztetés az érzékeknek. A legértékesebb indiai szantálfa és a magával ragadó török rózsa mellett megjelenik a méz, az opoponax (édes mirha) és a tonkabab is. Garantáltan dekadens! A meleg és egzotikus gyantákban gazdag illat olyan akár a Bengale Rouge inspirációjául szolgáló macska – körülölel, kedvességgel és szeretettel áraszt el.

Rania J Ambre Loup füstös, csábító illatával már vadabb területre kalauzol, itt a házi kedvenc helyett egy farkas tűnik fel a színen. Erőteljes és hosszan tartó illatában egy sor értékes gyantát, balzsamot és fűszert vonultat fel – többek között a híresen egyedi és jellegzetes illatú, természetes assami oud-ot. Az édes, a füstös és a gyantás jegyeknek köszönhetően ez az érzéki niche parfüm úgy vibrál a bőrön akár a szívverés.

Filippo Sorcinelli és Sammarco ámbra parfüm

Filippo Sorcinelli Quando Rapita In Estasi fejjegyében tömjén, cédrus és gyöngyvirág készíti elő a terepet az őszibaracktól és szegfűszegtől fülledt, orientális szívjegynek. Leszáradáskor a gyantáknak, a tonkababnak és a pacsulinak köszönhetően ez az ámbra parfüm szinte parázslik a bőrön.

Sammarco Alter egy modern keverésű niche parfüm, melynek érzéki illatában a jázmin, tömjén és ámbra jegyek állatias alappal kombinálva jelennek meg. Az ámbra itt virágköntösbe bújik, új oldalról ismerhetjük meg. Az évezredek óta ikonikus jázminnak mindig is volt egy sötét, kevésbé ismert oldala. Az Alter épp ezt a titokzatos, árnyakkal teli világot hozza el. Az Alter a természet időtlen szépségét mutatja be, avantgárd niche parfüm formájában.

0
Kosár