Tadé aleppoi szappan

Aleppói szappan – évezredes titkok nyomában

Az aleppói szappan története

Az aleppói az első szilárd szappan a világon, amelyet a szír mondák szerint maga Kleopátra is előszeretettel használt. Nevét is egy szír város, Aleppo után kapta. Több, mint ezer éve készítik a Közel-Keleten ezt a hagyományos arab szappant, olíva- és babérolaj felhasználásával. A speciális előállítási technika a régi tradíciók szerint így épült fel:
A folyékony, olívaolajos masszát földbe vájt üregekben főzték napokon keresztül. Miután besűrűsödött, ekkor adták hozzá a babérolajat, majd az egészet viaszos papírra öntötték. A hűlés ideje alatt formázták, préselték, majd feldarabolták. Ezután föld alatti kamrákban hónapokon át tovább érlelték, csak ezt követően nyerte el végleges állagát, híresen jó minőségét és tartósságát.
Ezt az ősi receptet fejlesztették tovább Aleppóban, a VII. században. Az olíva- és babérolaj mellé hamulúgot főztek bele, és ez volt az az összetétel, amely aztán az egész világon elterjedt.
Az aleppói szappan nem tartalmaz sem színezőanyagot, sem semmilyen más mesterséges adalékanyagot, vagy tartósítószert. E hagyományt őrzik a mai napig a szappanfőző mesterek, így ez a tradicionális, kézműves különlegesség szerencsére az utókor számára is fennmaradt. Hogy mit sem vesztett népszerűségéből, bizonyítja, hogy világszerte elismert és keresett termék a mai napig.

Miért jó az aleppói szappan?

Az aleppói szappan titka az összetételében rejlik. Kémhatása PH-semleges és telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek nagyban hasonlítanak a bőr természetes szerkezetében található elemekhez. Ennek köszönhetően az aleppói szappan egyensúlyba kerül a bőrrel és maximálisan támogatja annak optimális működését.
Használata sokáig segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát. Ellenállóbbá válhat az ártalmas környezeti behatásokkal szemben és az öregedés látható folyamata is lelassulhat általa.
A tisztán növényi alapú szappan alaposan tisztít és nem csupán a látható szennyeződések ellen hatásos. Antiszeptikus hatásának köszönhetően egyúttal fertőtlenít és az elhalt hámsejteket is eltávolítja. Különösen ajánlott az érzékeny, gyulladásra, ekcémára és allergiára hajlamos bőr ápolására.

Így használd az aleppói szappant

Az aleppói szappan napi rendszereséggel alkalmazható, a legkülönfélébb módokon. Nem csupán testre, de arcra és hajra is használható. A tisztítás mellett arcpakolásként is remekül működik, megnyugtatja, hidratálja, élettel tölti fel ezt az érzékeny bőrfelületet.
Bőrgyógyászati panaszok esetén, mint például ekcéma, pikkelysömör, vagy különböző fertőzések, kiegészítő kezelésként sokat javíthat a bőr állapotán.
Samponként alkalmazva mérsékelheti a hajvesztést és lassíthatja a zsírosodás folyamatát. Használatával megerősödhet a fejbőr és csökkentheti a korpa kialakulásának esélyét.
Mindemellett a borotválkozás során is segítséget nyújthat: minimalizálja az irritációt és az érzékeny bőrt is megfelelően felkészíti a procedúrára.

Tadé – A tradíciók szerelmese Franciaországból

A Tadé márka Thaddée de Slizewicz, geográfus nevéhez fűződik, aki küldetésének érzi, hogy ősi hagyományokat kutasson fel a mai kor számára. Különösen vonzódik a történelemhez, a természethez és a bőrápoláshoz, így ennek szellemében hozta létre saját brand-jét, 1994-ben.
A francia márka azóta is hitvallásának szellemében kutatja a régi korok szépségápolási szokásait, melyek alapelve a természetközeliség. Ennek köszönhetően születnek a Tadé név alatt töretlenül az újabb és újabb kézműves kincsek, amelyek ötvözik a tradíciót és a mai, modern kori követelményeket.

Tadé Aleppói szappan

A Tadé azon kevés cégek egyike, ahol a mai napig a hagyományos módszer és recept alapján készítik az aleppói szappant. Üstben főzik, tisztán növényi alapanyagokból, majd kilenc hónapon át érlelik.
Különböző összetételekben érhető el a Tadé Aleppói szappan, attól függően, hogy a babérolaj 15, 25 vagy 35%-ban van jelen benne. A babérolaj amellett, hogy tisztít és fertőtlenít, még antioxidánsként is komoly szerepet játszik a bőr védelmében.
Az aleppói szappan másik fontos összetevője az olívaolaj, amely E-vitaminban gazdag, ennek köszönhetően csodásan ápolja, hidratálja és regenerálja a bőrt. Illetve ez az a hatóanyag, amely a telítetlen zsírsavak által a bőr természetes szerkezetét is támogatja.
A hagyományos összetevők mellett a Tadé olyan természetes hatóanyagokkal is gazdagítja különböző aleppó szappanjait, mint a kén, az agyag, vagy a teafalevél. A 7scents kínálatában valamennyi változat elérhető.

További Aleppo termékek a 7scents-től

Webáruházunkban Aleppo termékek széles választékát találod. Hagyományos szappanokat, folyékony szappanokat, sampont és különböző kiegészítőket is kínálunk, például stílusos szappantartót és valódi selyem fürdőkesztyűt.
A Tadé készítmények mellett a Marius Fabre aleppói szappanjai is megtalálhatóak nálunk, melyek szintén a prémium kategóriát és magas minőséget képviselik. így mindenki könnyen kiválaszthatja a számára legideálisabb változatot.
Minden bőrtípusra, de különösen érzékeny bőrűek számára tökéletes választás az aleppói szappan. Tedd próbára és érezni fogod a különbséget! Bőröd pedig sokszorosan meghálálja ezt a minőségi gondoskodást.

Leave Comments

tizenkilenc − 5 =

0
Kosár