Bőrradír használata

Használj-e nyáron bőrradírt?

A bőr természetes regenerálódása

A legkiterjedtebb és egyben a külső hatások által leginkább igénybevett szerv a bőr. Télen-nyáron ki van szolgáltatva a környezetnek: a hőmérsékletnek, a légmozgásnak, a páratartalomnak, a napsugárzásnak.
Csodálatos szerv, ahogyan az egész emberi szervezet is az: igyekszik mindig megújítani önmagát és regenerálódni az esetleges sérülések után. Különösen igaz ez a bőrre, hiszen az elöregedett és elhalt hámsejtek életünk végéig folyamatosan újakra cserélődnek.
Természetesen az sem mindegy, hogy te magad hogyan segíted ezt a regenerálódást, ápolod-e a bőröd, avagy csak hagyod zajlani a maga természetes megújulási folyamatát. Ez utóbbi kevéssé szerencsés, hiszen egy kis odafigyeléssel lelassítható még akár az öregedés is, és sokkal tovább megőrizhető a bőr rugalmassága és ellenállóképessége.

Mit tehetsz bőröd szépségéért?

Azon túl, hogy lehetőség szerint kerülöd a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó készítményeket, érdemes a napi rutinba beépíteni a teljes test hidratálását is. Van ennek azonban egy apró trükkje, amivel még hatékonyabbá teheted a nedvességpótlást: használj bőrradírt!
Tévhit, hogy a bőr csak a hideg időjárást szenvedi meg és csak akkor szárad, repedezik, ami miatt érdemes bőrradírhoz nyúlni. A meleg hónapok legalább akkora kihívást jelentenek számára: sokkal több napsugárzás, víz éri, nem takarja akkora felületen ruha, így kiemelt odafigyelést, táplálást igényel.
Amikor vízről beszélünk nem csupán a strandok klóros vizére gondolunk, bár az önmagában is káros a bőrre nézve, de valószínűleg nyáron többet is tusolsz. A Magyarországon köztudottan kemény víz pedig rendkívüli módon szárítja a bőrt.
Ha tehát nyáron is szeretnéd megőrizni bőröd ragyogását, akkor használj napvédőt, tisztítsd és hidratáld testápolóval és kézkrémmel rendszeresen, hidratálás előtt pedig radírozz!

Miből áll a bőrradír?

A bőrradír, akár arcra vagy teljes testre is használható verziója alapvetően egy krémes anyag, amelyben apró szemcsék találhatók. A szemcse – lehet akár cukor, tengeri só, akár kávézacc – a fizikai ráhatásért felelős. Az ő segítségükkel válnak le a bőrről az elhalt hámsejtek, szó szerint leradírozzák azokat.
A bőrradír minden további alapanyaga, amelynek a krémes textúra köszönhető, rendkívül változatos és a leradírozott bőr ápolását szolgálja. Ez lehet többek közt shea vaj, olívaolaj, mandulatej, kókuszzsír vagy ezek keveréke. Céljuk, hogy miközben a radírozás történik, az elhalt réteg alatt felszabaduló friss bőrréteg rögtön hidratáláshoz jusson.
A különleges összetételnek köszönhetően tehát radírozás közben egyszerre tisztul a bőr és egyúttal vissza is zsírozódik, mely természetes védőréteget a szemcsék időközben eltávolítanak. A használatot követően persze a megújult bőrsejtek újra képesek kialakítani ezt a réteget, amely a nedvességtartalom hosszantartó megőrzését biztosítja a fizikai védelem mellett.

A bőrradír jótékony hatása és helyes használata

A bőr legfelső rétege időről-időre elhal. Ez egy természetes folyamat, ám az elhalt hámsejtek nem mindig képesek maguktól távozni a testről, így a bőr felszíne szürkésnek, egyenetlennek vagy foltosnak tűnhet.
A fizikai rásegítés testradírozás formájában erre a problémára jelent megoldást. A különböző erősségű szemcsékből álló radírok a különböző bőrtípusok ápolására szolgálnak. Az érzékeny bőrűek számára ajánlott a finomabb, kíméletesebb szemcséket tartalmazó készítmények használata. A problémásabb, akár aknés bőr viszont megköveteli a durvák szemcséjű radírok alkalmazását.
A hidratálás előtti radírozás serkenti a vérkeringést, kiűzi a méreganyagokat és előkészíti a bőrt a hidratálásra. Így az sokkal nagyobb mértékben képes befogadni és hasznosítani az értékes összetevőket. A testápolók hatóanyagai mélyebben a bőrbe jutnak és ott tudják kifejteni áldásos hatásukat.

Így használd:

A bőr állapotától függően heti 1-2 alkalomnyi bőrradírozás elegendő. Legoptimálisabb az esti zuhanyozás részeként végezni. A nedves bőrt kend be a szemcsés anyaggal, majd óvatos, körkörös mozdulatokkal végezd a radírozást.

A folyamat végeztével alaposan tusolj le, távolítsd el a bőrradír valamennyi maradványát. Már ezt követően érezni fogod, hogy a bőröd mennyivel puhább és selymesebb, te magad pedig mennyivel frissebb és energikusabb vagy. Ezt az érzést tovább fokozhatod egy jó minőségű testápoló használatával. Masszírozd mélyen a bőrbe és lehetőség szerint várj a felöltözéssel, míg teljesen be nem szívódik.

Bőrradírok a 7scents ajánlásával

A 7scents kínálatában csupa nagyszerű, értékes hatóanyagokban gazdag bőrradírt találsz. A legkülönfélébb illatvariációk és összetevők közt válogathatsz és végül dönts bármelyik mellett, nem fogsz csalódni!

Carbaline testradírok

A Carbaline különleges testradírjai rendkívüli élményben részesítenek. A radírozást végző szemcséket őrölt mandulahéj darabok biztosítják, amelyek kíméletesen, mégis hatékonyan távolítják el az elhalt hámsejteket. További, gazdagon hidratáló összetevői ragyogóan puhává és teltté varázsolják a bőrt, már az első használatot követően. A bőr fellélegzik, megtelik új élettel és ennek nyoma kívülről is jól láthatóvá válik.

A Carbaline testradírok eszményi illatkompozíciói a lélek számára hoznak felüdülést. Kellemes virágos illatok, mint a levendula, az orchidea, a magnólia vagy a tubarózsa közül választhatsz, de a fűszeresebb, fás esszenciák kedvelői is megtalálják a számukra tökéletes aromát. A szantálfa, a fűszeres levendula, vagy a szegfűszeg és fekete bors izgalmas kombinációja az ő érzékeiket kényezteti majd teljeskörűen.

Tadé shea vajas bőrradírok

A Tadé tápláló shea vajas bőrradírjai szintén csodát tesznek a felfrissülésre vágyó bőrrel. A Neroli De Capri, Rózsa és Jázmin illatokban pompázó bőrradírok utánozhatatlan módon táplálják a bőrt, miközben segítenek kíméletesen megszabadulni az elhalt hámrétegtől a Holt-tengeri só segítségével.
A Holt-tenger értékes sójával történő radírozás során nem csupán hidratáláshoz, de fontos ásványi anyagokhoz is jut a bőr: a kálium, a magnézium és a nátrium fokozzák annak ellenálló képességét, csökkentik a gyulladást és az irritációt. Mintha csak elmerülnél a Holt-tenger jótékony vízében!

Ha szeretnél egy kis plusz kényeztetést…

Amennyiben már megtaláltad a számodra tökéletes testradírt, tovább fokozhatod annak hatását egy jó minőségű Hammam masszázs-, vagy Kender fürdőkesztyű használatával. Így még inkább felpezsdül a vérkeringés, ami jó hatással van az anyagcserére, a jó közérzetre, de még a makacs narancsbőr ellen is sikerrel veheted fel a harcot.
Ugyanerre a célra ajánljuk a Tadé hámlasztó szalagját is, amelynek enyhén érdes felületével még hatékonyabban végezheted a bőrradírozást. Felgyorsíthatod a méreganyagok távozását és olyan fiatalon tarthatod a bőröd, amilyenről eddig csak álmodoztál!

0
Kosár