Vetiver illatú parfüm

Vetiver illatú parfüm

Vetiver illatú parfüm – mi a jellemzője?

A vetiver illatú parfüm egyre növekvő népszerűségét különleges, összetett illatának köszönheti. Az egykor elsősorban férfi parfümökhöz használt vetiver mára fokozatosan teret hódít a női parfümök világában is. Aromás, földes, fás jegyeivel a klasszikus parfümkészítés egyik meghatározó eleme, nagyon gyakran találkozhatunk vele fűszeres, orientális parfümökben.

A vetiver fás, zöldes, friss, ugyanakkor füstös, az eső utáni erdőt idéző illata gyakran jelenik meg unisex, niche parfümök fő összetevőjeként. Az Extrait D’Atelier Maître Céramiste az egyik legkülönlegesebb vetiver illatú parfüm. A fás, fűszeres és földes jegyeket a vetiver mellett olyan páratlan illatok kölcsönzik, mint a kínai bazsalikom, az angyalgyökér, a galbánum, a tölgymoha, vagy az írisz. Valódi niche parfüm, mely illatában művészien kelti életre a tradicionális keramikus műhelyek hangulatát és minden apró részletét.

Vetiver – természetes parfüm összetevő

Tipikusan ilyen illatú parfüm a kizárólag természetes összetevőkből készülő 100BON Gingembre & Vetiver Sensuel Eau de Parfum. Citrusos és fás jegyei rendkívül frissítőleg hatnak, felébresztik az érzékeket. Izgalmas kompozíció, mely többek között a levendula, a pacsuli, a tonkabab és a cédrus illatát is hordozza. Az haute parfumerie központjából, a franciaországi Grasse-ból származó parfüm igazi mestermunka, mely a legkifinomultabb ízlést is kielégíti.

A JMP Artisan Perfumes Mossy Soil komplex illatában citrusos, fás, földes és virágos jegyeket is találunk. A természet különböző dimenziói csodás egyensúlyban jelennek meg a citrusos, aldehides fejjegyeknek, a virágos és földes szívjegyeknek, valamint a mély, állatias alapjegyeknek köszönhetően. A Lengyelországból származó niche parfümház a hagyományos, francia parfümkészítési tradíciókat haladó szellemiséggel közelíti meg. A Mossy Soil sok meglepetést tartogat, a vetiver mellett felbukkan többek között a bergamott, az ylang ylang, a bőr és a labdanum is.

Csodás, vetiver illatú parfüm továbbá a Rose et Marius Basking In The Sun With Marius Eau de Parfum is. Ahogy minden Rose et Marius parfüm, ez is egy meghatározó, személyes élményt örökít meg, ebben az esetben a Provence-i tájat és az olívafák árnyékában töltött boldog perceket. Valósággal érezni lehet, ahogy a forró, fűszeres illatokkal telt levegő simogatja az arcunkat. Unisex, erőteljes és magával ragadó parfüm, melynek varázsához a vetiver mellett a zsálya, a rózsabors, a kardamom és a tonkabab jegyei is hozzájárulnak.

0
Kosár