Oppidum

7kérdés a 7scents-től: az Oppidum alapítói válaszolnak

Interjú sorozatunk második részében az Oppidum alapítóit kérdeztük többek között a kozmetikumok jövőjéről és az alapítás ötletéről. Christophe és Jean-Chritophe nagyon kellemes és érdekes beszélgetőpartnerek, és az is kiderül hogy egyezik e az izlésük a kedvenc Oppidum termékük tekintetében.

1) Mi volt az inspirációtok az Oppidum elindításához?

Két téma a kezdetektől fogva nagyon világos volt számunkra, sőt még a kezdetek előtt is: az összes típusú bőr természetének tiszteletben tartása és jólétének biztosítása a természetesség jegyében, emellett különös figyelmet fordítva az eleganciára és a élvezetre, ami a textúrákat, illatokat, dizájnt és a részleteket illeti. Ugyanakkor egyértelmű volt számunkra az is, hogy az a márka, amelyet szeretnénk létrehozni, csak kézműves márka lehet, és hogy a műhely és a laboratórium a cég élő szíve lesz. Tehát az egyes termékek ötletének megszületésétől a végső kiszállításig mindent saját magunk készítünk a műhelyben, amelyet egy régi gazdaságba telepítettünk és helyreállítottunk az OPPIDUM létrehozása érdekében.

A többi dologban teljes köztünk az egyetértés, hogy a teljes működésünkben a természet abszolút központi helyet foglal el. Két ellentétes pólus vagyunk, amely kiegészíti egymást és nélkülözhetetlen a teljességhez. Mielőtt Franciaország délnyugati részére, Touloushoz közel költöztünk, rendszeresen váltottuk a vidéki életet a városival. Több ezer mérföldet utaztunk lóháton, érintetlen nyers természetben, nagy érzékenységgel az emberekre, társadalmakra, művészetekre, a dizájnra és a városi környezetre is. Az elmúlt 20 év kialakította a természettel való kapcsolatunkat, az egyéni és közös inspirációnkat, és ez a termékeinken felismerhető. A képzelet és a valóság, a tudomány és a hagyomány, a történelem és a modernitás: minden döntés egy termék kigondolásától kezdve a megvalósításig a miénk. Mindent alaposan megfontolunk és megvitatunk, összhangban az eredeti inspirációval és az értékeinkkel.

2) Melyik a kedvenc Oppidum terméketek és miért?

Nagyon vicces, hogy pontosan ugyanaz a kedvenc termékünk: a Fekéreg bio szappan. Nem könnyű megmondani, miért. Valójában az első termékeink elkészültéig közel öt év alatt tucatnyi receptet írtunk és teszteltünk. Ez még az OPPIDUM létrehozása előtt volt annak érdekében, hogy kiválaszthassuk a márka első 8 bőrápoló szappanját, ami most kapható. És a Fakéreg bio szappan volt az egyik első, amelyet kiválasztottunk a nyolc végleges közé. Nem kételkedtünk benne, és soha nem untuk meg. Nagyon szeretjük a speciális egyensúlyát a fehér agyag lágyságával, növényi olajokkal az argán és a sheavaj körül. És hát az illat! Ez volt az első alkalom, hogy egy kifinomultabb, kissé összetett illatot készítettünk, ahol a parfüm kifejezi érzékenységünket. És ez volt az első alkalom, hogy úgy döntöttünk, hogy az illatok feltétlenül nélkülözhetetlenek a kozmetikumokban, és nem másodlagos a fontosságuk. Nem volt könnyű döntés, és számunkra nagyon fontos volt. A Fakéreg volt talán az az illat, amely önbizalmat adott nekünk hogy ebbe az irányba dolgozzunk. Ezért is nekünk nagyon különleges termék.

3) Milyen új trendeket láttok a kozmetikumok és a parfümök világában?

Számunkra a kozmetikumok új trendjeit ez a néhány szó összegzi: tisztességes, őszinte, természetes, organikus, kreatív és független. Mostantól kezdve nincs értelme, ha egy termék nem a test, az elme és a természet javára van. És a parfümök is ugyanezt az utat járják. Nagyon izgalmas időszakban élünk,mindannyiunknak alapvető döntéseket kell hozni. Nagyon jó hír a kreativitás számára!

4) A szappant vagy a folyékony szappant részesítitek előnyben, és miért?

A szilárd szappant! Egyszerűbb összetétele miatt a szappan jobb a bőr számára. Mint textúrája, lágysága, habja. Természetessége miatt. És azért is, mert nem szükséges a műanyag csomagolás.

5) Hogyan tudunk egy kis Dél Francia életérzést az otthonunk/életünkbe csempészni?

Nagyon nehéz kérdés … számunkra Dél-Franciaország fényei és a színek nagyon fontosak. Az élet a házak belső tereiben és a házon kívül egyaránt zajlik. Növények, fák, redőnyök, falak, tetőcserepek … minden részlet számít. A konyha zöldségekkel és gyümölcsökkel az asztalokon, főzésre vagy étkezésre várva. Nyár zárt redőnyökkel, hogy szobák frissek maradjanak. És természetesen a barátokkal eltöltött idő.

6) Milyen szépség titkot osztanátok meg velünk?

Mosolygás és a megfelelő étrend 😊

7) Melyik Dél-Franciaország leginkább jellemző illata?

Nagyon nehéz kérdés! Általában Dél-Franciaországhoz a virágokhoz kapcsolódnak, például a rózsához és a jázminhoz Grasse-ban, amelyet kivételes parfümökhöz használnak, vagy az Alpes de Haute-Provenceban a finom levendula. De számunkra a legfontosabb illatok az erdő illatai. A fenyő és az eukaliptusz például a nyaralás első illati voltak, amikor gyerekként a szülőkkel és az egész családdal minden nyáron kempingbe mentünk a Földközi-tengerre vagy az óceánra. Mindig máshol nyaraltunk, de az illatok emléke mindig azonos maradt: meleg fás illatok, amelyek teljesen a gondtalansághoz és a szabadsághoz kapcsolódnak, a “jelen” megéléséhez. És felnőttként ez megmaradt: Dél-Franciaország erdőkből áll. Mint a sötét és a mély erdők sokasága amin az elmúlt 20 évben lóháton áthaladtunk. Az erdőknek annyira összetett és nyers illata van! Ez egy teljes világ, törékeny és erős is ugyanakkor. A páfrányokat, mohákat, gombákat, virágokat és gyógynövényeket az erdők kötik össze és egyesítik. Ezért olyan fontosak a fák számunkra. Még amikor a házunkat kerestük is az OPPIDUM jövőbeli helyének, egy túratérképet használtunk, ami túra utakat jelzett és nem betonozott utakat. Az eredmény: Az OPPIDUM a természet közepén van, távol a városi élettől, és nem Párizsban! És ez így nagyon jól van. Így éljük az életet.

+1 kérdés) Melyik a kedvenc helyetek Franciaországban?

Le Vallon des Auffes, Marseille-ben. És séta a párizsi utcákon …

0
Kosár