7scents levendula illatzsak

Illatzsák: 3 tipp a használatához

Illatzsák az otthon illatosításban

A technológia fejlődése az otthoni illatosítás területét sem hagyta érintetlenül. Számtalan módja van már annak, hogy a lakást, a szobát, vagy a tárolókat finom illatokkal vond be és egy magasabb szintre emeld az otthonosság érzését. Ám, ha a hagyományos módszereket részesíted előnyben, akkor valószínűleg Te is az illatzsákok mellett teszed le a voksod.
A gyógynövényeket évezredek óta nagy becsben tartják. A mai kor emberének elsősorban a gyógyteák készítése jut róluk az eszébe, pedig ennél jóval sokoldalúbban használták fel elődeink a növények csodás erejét. A teákon kívül számos kozmetikumot, tinktúrát készítettek belőlük, a gyógyító füveket gőz fölé is helyeztek, hogy a levegőt tisztítsák, valamint az illatok hatásait kihasználják. Ha éppen nem volt friss növény, akkor a szárított verziókat hasznosították, melyeket a meleg évszakok során gondosan begyűjtöttek, kiszárítottak és jól szellőző, pormentes helyen tároltak.

Gyógynövények és fűszerek az illatok világában

Ez egyenlő a gyógynövényes vászonzsákok használatával, ami egyenes ágon vezetett az illatzsákok kialakulásához. Az apró zsákokba varrt gyógynövények eleinte kizárólag a tárolás szempontjából voltak hatékonyak, ám idővel rájöttek, hogy alkalmazásuk ennél sokoldalúbb is lehet. Kihasználva a virágok és a fűszerek aromáját, könnyedén illatosították a szekrényeket, fiókokat, hétköznapokon lezárt „tisztaszobákat”, ágyneműs ládákat. Biztos Te is találkoztál nagyszüleidnél a ruhaneműk közé rejtett, szépen hímzett zsákocskákkal, amelyek nem csupán gyengéden illatosították a textíliát, de távol tartották a molyt is.
Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen ma már nem nekünk kell begyűjteni és kiszárítani a növényeket, illetve megvarrni a zsákokat ahhoz, hogy illatzsákokat alkalmazhassunk az otthonunkban. A gazdag kínálatnak köszönhetően ráadásul a funkciók és az illatok is kibővültek, bőven túlmutatnak már a gyógynövényeken és a molyok távoltartásán.
Hagyományos illatok, gyógynövényes illatzsákok

Castelbel illatzsákok klasszikus illatokkal

Ha Te is ragaszkodsz a gyökereidhez, és azokat az aromákat szereted érezni otthonodban, amelyek szüleidre, nagyszüleidre emlékeztetnek, akkor érdemes a tradicionális, gyógynövényes aromák között válogatnod. A portugál Castelbel kollekciója kiváló segítség ebben, hiszen olyan klasszikus illatokat sorakoztat fel, mint például a rózsa, a levendula, a verbéna vagy a jázmin. Az elegáns, gyönyörűen rajzolt virágokkal díszített illatzsákokat szatén szalaggal látják el, így az otthoni illatosításban nagyon praktikusan alkalmazhatók. Legyen az szekrény, gardróbszoba, vagy fiók, az illatzsákod meg fogja állni a helyét. A kollekció gyengéd, klasszikus aromáit mi például előszeretettel tároljuk ágyneműtartókban, zárható könyvszekrényekben. Igazi különlegessége, hogy egy speciális technológiának köszönhetően portugál parafába zárták az illatokat, így azok hosszú időn át sem veszítenek értékükből, fokozatosan szabadítják fel a gyógynövények és a virágok üde illatát.

Izgalmas aromák útközben is

Az autók illatosítására szinte egy saját iparág jött létre. Valószínűleg Te is jól ismered a mindenféle színben és formában kapható, visszapillantó tükörre akasztható illatosítókat, amelynek kibontásakor az intenzív illattól megfájdul a fejed, majd cserébe pár nap múlva elveszik minden ereje. Egy klasszikus retro autóban elengedhetetlen, mint a bólogató kutya, de egy elegáns, prémium járműben már nincs helye. Az illatzsák viszont itt is jó szolgálatot tehet. Egyik nagy kedvencünk a Portus Cale kollekció, amely szintén parafa segítségével őrzi meg hosszú távon is az illatát. Különlegessége, hogy a zsák valódi parfümöt rejt, ráadásul nagyon izgalmas kombinációkat, többféle illatkategóriában. Kifejezetten férfiak számára is alkottak illatokat: a Black Edition például egy határozottan elegáns és férfias illat, cédrussal és ámbrával, míg a Ruby Red aromáját a világhírű portói bor ihlette. Mindkét illatzsák visszafogott, fekete designt kapott, így szépen illeszkedik egy üzletember exkluzív, nagy gonddal karbantartott autójához is.

Természetesen, a Portus Cale kollekció létrehozásánál a nőkre is gondoltak: a sokszínű, dekoratív illatzsákok izgalmas, nőies illatokat is rejtenek. Akár az édesen gyümölcsös, akár a klasszikus, visszafogott illatokat kedveled, hat csodás kreáció közül tudsz választani. Az illatzsákok felhasználása nagyon sokrétű, ugyanúgy dísze lehet az otthonodnak, mint az autódnak.

Titkos összetevő a hétköznapokban

Eszedbe jutott már, hogy az illatzsákokat ne csupán az otthonodban, vagy az autódban használd? Ha Te is szereted izgalmas aromákkal körbeölelni magad, valószínűleg elgondolkoztál már azon, hogy például a laptopod tárolója, az edzésekhez használt sporttáskád, vagy egy utazás során a bőröndöd hogyan lehetne hosszú távon is illatos. Az illatzsák ebben az esetben is jó szolgálatot tehet. Minden táskában van egy zárható oldalzseb az apróságoknak, amely miért is ne rejthetné a Te titkos hozzávalódat az illatos hétköznapokhoz?

Hello Portugália!

A Castelbel Helló Portugália! kollekcióját a portugálok ikonikus látnivalói és izgalmas eseményei ihlették. Az utazás gondolatához pedig elengedhetetlen a praktikum – az illatzsákok kisebbek, mint hagyományos társaik, hogy kevesebb helyet foglaljanak el a táskádban. A vidám színekben pompázó grafikákkal ellátott tasakok szintén portugál parafát rejtenek. A nyolc különböző illatot olyan izgalmas helyeknek dedikálták, mint Lisszabon, Madeira, vagy épp Minho. Kis méretüknek köszönhetően női táskában, kézi poggyászban, vagy a sportfelszerelés között is megállják a helyüket, Neked pedig nincs is más dolgod, mint élvezni a mediterrán illatok sokszínűségét útközben, a különböző napi teendők végzése során.

Hiszen miért is nélkülöznék érzékeid a gazdagságot és az izgalmakat? Ami a tekintetednek a kék égbolt, a hallásodnak a rádióból szóló dallamok, a szaglásodnak az lehet az illatzsák – egy csöppnyi felhőtlenség a mindennapok forgatagában.

0
Kosár