Citrusos illatok

Illat diffúzorok citrusos illatokban

Citrusos illat diffúzorok – Mediterrán tájak az otthonodban

A nyár az egyik legkülönlegesebb évszak, amely izgatott várakozással tölti el a szíveket. Az ember már csak ilyen, egész évben vár valamit: ősztől kezdődően az ünnepeket, aztán ahogy vége a télnek, már türelmetlenül vizslatjuk, hogy rügyeznek-e a fák, zöldülnek-e az erdők és a kertek. Gyermekként a tavasz és a jó idő közeledte egyúttal a nyári szünet közelségét is jelzi. Azt a felhőtlen boldogságot, amelyet az utolsó kicsengetés okoz, egy gyermek mélyen a lelkében elraktározza. Talán ennek köszönhető, hogy habár előbb-utóbb kinövünk az iskolás korból, ezt a semmihez sem hasonlítható izgatottságot felnőttként is megőrizzük.

A nagybetűs életben már nincs hónapokig tartó vakáció, de a nyár utánozhatatlan szabadsága és pezsgése a felnőtteket is mindig megérinti. Ha más miatt nem, legalább az éves nagy szabadság okán, amikor akár két hétre is ki lehet szakadni a taposómalomból. Lehetőség nyílik újra közel kerülni a természethez, kimenni a hétvégi házba, új városokat, vagy új országokat felfedezni.

Valamennyi, nyárral kapcsolatos élmény más és más, mégis hasonlatosak két dologban. Az egyik a feltöltődés, amelyet a meleg napok adnak, a másik pedig a nyár utánozhatatlan illata, amely légy bárhol, átjárja a szíved és a lelked.

A nyár és a szabadság imádott illata

A meleg hónapoknak nem csak a varázsa sajátos, de az illata is. Frissen nyíló növények, erejük teljében illatozó virágok, zamatos gyümölcsök jellemzik. Ezek édes vagy éppen citrusos keveréke belopja magát az ember szívébe és segít akkor is megőrizni a nyár emlékét, amikor odakint már hűvösödik a levegő.

Az illatok meghatározzák az egész életet. Veled is biztosan előfordult már, hogy megéreztél egy ismerős esszenciát és megrohantak az emlékek. Egy régi szerelem, egy lázadó korszak, vagy egy gyermekkori nyaralás illata szinte tapintható közelségbe hozza vissza az édes emlékképeket.

Éppen ezért érdemes például a külföldi nyaralások után beszerezni egy-egy, az adott tájra jellemző illatot. Lehet ez akár parfüm, szappan, vagy valamilyen otthoni illatosító. Ezek segítségével ugyanis bármikor vissza lehet repülni az időben és újra átélni az ott megesett élményeket, kalandokat. A csodás emberi agy egy ismerős esszencia nyomán képes megeleveníteni egy bármilyen régen történt utazás értékes emlékeit.

Mediterrán tájak, citrusos illatok

Elsőre mindenkinek a friss, citrusos illatok jutnak eszébe, ha a nyárról, a szabadságról és egzotikus, déli tájakról van szó. A citrom, lime, narancs, grapefruit összetéveszthetetlen illatai az aromaterápiában is nagy szerepet játszanak.

A citrusok sok kultúrában az élet jelképei, hiszen megtestesítik a vitalitás, az energikusság és a felüdülés fogalmát. Az emberi szervezetre is hasonlóan hatnak, éppen ezért tökéletes választás egy citrusos aroma az otthon illatosítására. Egy hosszú nap után képes új élettel megtölteni a fáradt testet és elmét. Sőt, mi több, munka közben segít a koncentrálásban és növeli a hatékonyságot.

Az sem véletlen, hogy a fürdőszobai készítmények legkedveltebb illatvilága is a citrusok frissességéből fakad. Semmi sem képes úgy vitalizálni, mint egy friss, mediterrán gyümölcs élettel teli esszenciája.

Illat diffúzorok a lakásban

Az otthoni illatosítás egyik legkedveltebb formája az illatgyertyák mellett a diffúzorok használata. Előbbihez képest utóbbi vitathatatlan előnye, hogy felügyelet nélkül is biztonsággal alkalmazható. A szépen művelt üvegcsében rejtőző parfümolajak természetes nádpálcákon át párologva folyamatosan képesek frissen tartani a lakás levegőjét.

Az sem utolsó szempont, hogy rendkívül esztétikusak, így nem kell őket elrejteni. Sőt, bátran el lehet őket helyezni a lakás központi részein, ahol mint stílusos kiegészítők is jól funkcionálnak. Remek választás a lakás valamennyi helyiségének illatosítására, akár ugyanazzal az esszenciával, akár helyiségenként más és más aromával.

A 7scents elhozta számodra a legcitrusosabb illatdiffúzorokat!

· Ortigia

A szicíliai Ortigia márka a mediterrán illatok megtestesülése. Mi sem természetesebb, hogyha citrusos illatdiffúzorokról van szó, mindenképp meg kell említenünk. Több megközelítésből is képes belevarázsolni a frissítő citrusosságot igényesen megmunkált diffúzorainak üvegeibe. Így született meg mind a Zagara, mind a Lime Di Sicilia és a Bergamotto lenyűgöző illatvilága is.

· Castelbel

A portugál tájak szerelmesei számára tökéletes választás a Castelbel narancs illatú diffúzora, amely képes az otthonok falai közé varázsolni az izgalmas portugál légkört. A narancsolaj aromaterápiás ereje ezúttal is megmutatkozik. E friss, gyümölcsös aroma párologtatása üdítően hat a legfáradtabb elmére is és segít elengedni a negatív gondolatokat.

· Rose Et Marius

A mediterrán nyaralások elengedhetetlen kelléke a tenger, amely sós illatával hódítja meg az érzékszerveket. A Rose Et Marius Saint-Tropez parfümdiffúzora ezt az összetéveszthetetlen, sós esszenciát ötvözi az eukaliptusz és a nyár pezsgésének aromájával. A francia Riviéra jellegzetes illatvilága, amelyet te is bármikor élvezhetsz az otthonodban.

78
Kosár