7scents arcáplás

Mosd, tonizáld és tápláld

Az arcápolás szentháromsága

Vannak dolgok az életben, amelyeket akkor is tudnod kell, ha legmélyebb álmodból ébresztenek fel. És olyankor is, mikor félálomban, fáradtan teszed a dolgod, és már nincs erőd gondolkozni. Ilyen az arcápolási rituálé is, amit mindig, minden körülmény között érdemes megtartani a ragyogó és üde arcbőr érdekében.
Tudjuk, hogy ezerféle tipp és tanács köszön Rád az interneten az arcápolásról, ezért szeretnénk most egy nagyon átlátható, egyszerű útmutatót a rendelkezésedre bocsátani annak érdekében, hogy ne csak álom tárgya legyen a tiszta, bársonyosan friss arcbőr. A tisztítás, tonizálás és hidratálás szentháromsága köré építjük a kalauzunkat, amely lépésről lépésre vezet az úton, sőt, bónusztippekkel is ellátunk, hogy ne tévedj el a termékek között!

Tisztítsd meg alaposan az arcod!

Nem a langyos vizes arcmosásra gondolunk, hiszen az nem távolítja el a szennyeződéseket, a fölösleges faggyút és a sminket. Amire szükséged lesz, az egy sminklemosó vagy egy micellás víz. A sminklemosó kiválasztása során ügyelj arra, hogy a vízálló spirál például speciális lemosót igényel, illetve, hogy a termék állaga megfeleljen a bőrtípusodnak. Szárazabb bőrűeknek jobban fog esni az arclemosó tej, vagy egy olajbázisú kozmetikum, míg a zsírosabb bőrűeknek a vízbázisú termék ajánlott. Szintén jó választás a micellás víz, amely az utóbbi évek egyik nagy slágerterméke – nem véletlenül. A benne lévő micellák magukba zárják a szennyeződéseket és anélkül távolítják el őket, hogy beavatkoznának a bőr természetes egyensúlyába. A választott kozmetikummal alaposan töröld át a nyakat és a dekoltázst, távolítsd el a sminket, mielőtt a következő lépésre ugranál.

Bónusztipp:

Az Ibbeo Cosmetiques micellás víz minden bőrtípus számára jó megoldás. Az esti rutin első lépéseként is kiváló, valamint a reggeli, hideg vizes arcmosás után is érdemes vele áttörölni az arcod, hogy eltávolítsd az éjszaka során termelődött faggyút sminkelés előtt!

Fertőtlenítés, póruskarbantartás, azaz a tonizálás

Mielőtt rátérünk az arctonik létjogosultságának kérdésére, meg kell jegyeznünk, hogy a most taglalt szentháromság a hétköznapi rutint írja le. Érdemes hetente egyszer beiktatni egy nagyobb „karbantartást” is, amelyben a tisztítást arcradír, majd arcmaszk követ. Az arcradír segít eltávolítani az elhalt hámréteget, és utána közvetlenül alkalmazva az arcmaszk hatékonyabban juttatja be a tápanyagokat a bőrbe. A mindennapok során azonban a tisztítás után a tonizálás fázisa következik, amikor az arctonik összehúzza a pórusokat, fertőtleníti az arcbőrt, segít fenntartani a természetes egyensúlyt és pH-értéket.
Bónusztipp: Válassz olyan terméket, amely mentes a szintetikus illatanyagoktól, hiszen azok kiszáríthatják a bőrt! Jó példa erre az Ibbeo Cosmetiques Revitalizáló arctonik, amely enyhe virágos illatát a benne lévő növényi hatóanyagoknak köszönheti. Minden bőrtípuson szabályozza a faggyútermelést, segít megelőzni a pattanásokat.

Töltsd fel bőröd tápanyagokkal!

Egy hatóanyagokkal teli szérum, egy természetes arckrém és szemkrém – innen indulunk a hidratálás útjára. A szérum lényege, hogy elősegíti a hidratációt, mélyen hatol a bőr rétegjeibe, feltöltve vitaminokkal és csökkentve a ráncokat. Mivel az arckrém egy kompakt termék, amely hidratálásra és a bőrfelszín nedvességmegtartó képességének fokozására van kitalálva, ezért ha szérumot teszel alá, sokkal hatékonyabban gondoskodtál a bőröd táplálásáról. Ez a szemkrém funkciója is – a szemek környékén sokkal érzékenyebb és vékonyabb a bőr, bőven éri smink, valamint a sminklemosással járó dörzsöléssel apró sérülések is keletkeznek. Ezt mind regenerálni kell, szóval: indíts egy szérummal, aztán jöhet a szemkrém, majd zárd le a sort az arckrémmel!

Bónusztipp:

Szemkrémből érdemes olyat választani, amely csökkenti a sötét karikákat és a szarkalábakat, serkentve a kollagéntermelést. Próbáld ki az Ibbeo Cosmetiques revitalizáló szem- és ajakkontúr krémet, amelyet érett bőrre fejlesztettek ki. Hidratálásra pedig kiválóak az Oppidum bio arcbalzsamjai – illatmentes verziót is találsz az extra érzékeny bőrre!

0
Kosár