Moly ellen Marseille szappan a Marius Fabre-tól

Moly ellen Marseille szappan

Moly ellen a Marseille szappan az egyik legjobb szer

A tavasz kezdetével megindul a harc a moly ellen. Sajnos a kis kártevő nagy gondot tud okozni, és képes a kedvenc ruhadarabjainkat is tönkre tenni. Sokféle szintetikus termék kapható moly ellen, de igazából nincs semmi ami jobb lenne, mint az olívaolajjal készült Marseille szappan, hogy megszabaduljanak tőlük.

Használati útmutató: hogyan használd a Marseille szappant moly ellen

Tegyél egy szelet Marseille szappant a szekrénybe: van külön erre a célra Marseille szappan szelet, amit a szép kis masnival fel lehet akasztani. A kis Marseille szappan szeletet vagy 100g-os Marseille kockát a ruha zsebébe is teheted. A polcok, fiókok aljára ugyancsak érdemes egy Marseille kockát helyezni. A fiók és szekrény méretétől függően érdemes 100g-os vagy 200g-os szappant behelyezni. Néhány hónappal később, amikor a Marseille szappan kiszáradt, ne felejtsd el újra cserélni, hogy a hatását erősen kifejtse.

Tippünk: ha a szappan kiszáradt, használd a fürdőszobában! Még enyhébb lesz a bőrnek.

Miért kerülnek a molyok a ruháinkba és az ágyneműnkbe

A moly okozta probléma a harapása miatt van, ez okozza a lyukakat az ágyneműben és a ruhákban. Érdekes módon nem a felnőtt moly a tettes! A lyukak a felnőtt molylepkék által lefektetett és a szövetekbe tett tojásokból kelő lárvák munkája. A molylárvák textilszálból táplálkoznak és felhasználják azt bábjaik előállításához, mielőtt molyokká válnának.
Tehát, hogy megakadályozzuk a moly lárváinak behatolását a szekrényekbe és a fiókokba, az első lépés, hogy elüldözzük a felnőtt molylepkéket.

Miért jó a Marseille szappan moly ellen

A felnőtt molylepkék nagyon érzékenyek bizonyos illatokra és szagokra. Az olívaolajjal készült valódi Marseille szappanban lévő olajok taszító szerként szolgálnak moly ellen, így azok nem a szekrényeinket választják majd a szaporodásra kiszemelt helynek.

Hol lehet vásárolni valódi Marseille-szappant?

A Marseille-szappan még nem kapott védett eredetmegjelölést. Ez azt jelenti, hogy sok hamisítvány van a piacon. A 7scents webáruház kizárólag közvetlenül a Marius Fabre gyártótól szerzi be a Marseille szappanokat, így garantálva az eredetiséget.

Annak biztosítása érdekében, hogy valódi Marseille-szappant vásárolj, győződj meg arról, hogy rajta van-e a Marseille Szappankészítők Szövetségének, az “Union des Professionnels du Savon de Marseille” logója. A Marius Fabre szappangyár a szappankészítő szakszervezet négy alapító tagja közé tartozik. A „Savon de Marseille” logó garantálja a szappan összetételének, gyártási folyamatának és földrajzi eredetének hitelességét és szigorú betartását.

0
Kosár