Mind a(z) 5 találat megjelenítése

JMP Artisan Perfumes: Niche parfümök Lengyelországból

A JMP Artisan Perfumes a független lengyel Orr, Jakub Pietrynka parfüm projektje. Az illatművész gyorsan hírnevet szerzett magának azáltal, hogy klasszikus parfüm tanokból kiindulva modern, avantgárd parfümöket készít. Pietrynka szenvedélye a parfüm klasszikus művészete és a letisztult parfümkészítés iránt a brandjét illatprofil és esztétikai szempontból is innovatívvá teszi. JMP Artisan Perfumes  illatainak ihletét a hagyományos francia parfümökben valamint az ősi lengyel erdők érintetlen természetében találjuk meg. A szokatlan illatstruktúrák és az egyedi molekuláris kompozíciók iránti érdeklődésnek köszönhetően a JMP Artisan Perfumes parfümjei egyszerre játékosok és frissek.

Független parfümök

A JMP Artisan Perfumes a kommersz parfümök elleni reakcióból született, amely korlátozza a kreatív önkifejezést a parfümök világában. A független kis parfümház illatkompozíciók kifejlesztésére összpontosít, amelyeket leginkább üvegbe zárt művészetnek lehet tekinteni. A brand feltételezi, hogy az illatokat műalkotásokként érdemes értelmezni. Pietrynka ezért a művészi kreativitás különféle területeinek kölcsönhatásait vizsgálja. Ez a konfrontáció a parfümkészítés és más művészeti ágak találkozásával eredményezte a JMP Artisan Perfumes első illatcsaládját, a Duftart kollekciót. Ezt a stílusos, minimalista üvegekbe zárt csodálatos parfümcsaládot Justyna Neyman, a lengyel Duftart irányzat kreatív művésze transzformálta festményekké.

A JMP Artisan Perfumes alkotója és Orra

Jakub Pietrynka gyermekkora óta érdeklődött az illatok fizikai és érzelmi ereje iránt, és életcélnak tűzte ki hogy új és kreatív módon fedezze fel az orron át az élet mivoltát. Pietrynka eddigi szaglásútjának tetőpontja a saját niche parfüm kollekció létrehozása volt, amely tükrözi a személyes preferenciáit és szenvedélyeit. Tanulmányai alapján az idegenforgalom szakértője, Pietrynka szerelmese a túrázásnak és a természetjárásnak. A parfümök világában ez hasznos eszközenek bizonyult: fontos a természetes illatok finom árnyalatainak széles ismerete. A haute parfumerie világán túlmenően Pietrynka a klasszikus divatstílus támogatója, a film noir rajongója, lelkes életrajzi irodalom olvasó és szenvedélye a rockzene.

0
Kosár