1–8 termék, összesen 86 db

Virágos illat

Az illat irányzatok ismerete többek között segíthet a termékek közötti eligazodásban, és nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha például ajándék terméket szeretnénk vásárolni valakinek. Az összes illat irányzat közül a legnehezebb talán a virágos illatról beszámolni, olyan sok aroma tartozik ide. Összeállításunk egy kis bepillantást nyújt ebbe az illatcsaládba, ezen kívül segíthet a termékek közötti választásban is.

A virágos illat a legelterjedtebb az illat irányzatok között, számos ismert parfüm tartozik ebbe a kategóriába. Leggyakrabban női parfümök készülnek virágos illattal, bár olykor-olykor férfi parfümökben is megjelenik. Klasszikusan vágott virágok illatát idézi, gyakran púderes jegyekkel.

Tudományos értelemben virágos illatnak hívjuk az összes olyan illékony szerves vegyületet, melyeket virágok bocsátanak ki. A virágokból kinyert illatanyagok rendkívül összetettek is lehetnek, van olyan – például a rózsa – mely több száz kémiai összetevővel rendelkezik. Általánosságban frissesség, könnyedség jellemzi, tavaszi, vagy nyári hangulatot idéz.

A virágok által kibocsátott illatnak az elsődleges célja, hogy elriassza a növényevőket, melyek potenciális veszélyt jelentenének a virágra és a növényre. Ugyanilyen fontos, hogy az illatanyag odacsalogassa a beporzást végző rovarokat, ami pedig nélkülözhetetlen a növény fennmaradása szempontjából.

Az illatok világában való eligazodás érdekében többféle rendszert is kifejlesztettek. Különböző illatcsaládokról és alcsaládokról beszélhetünk, ahol is az illatok a hasonlóságaik, valamint a különböző jellegük szerint vannak csoportosítva, hogy egyszerűbb legyen átlátni, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ilyenek a virágos, citrusos, gyümölcsös, fás kategóriák. A virágos illat legismertebb tagjai a rózsa, a jázmin, a liliom és a levendula.

A legismertebb virágos illatok

Rózsa

A rózsa örök klasszikus virágos illat, és az egyik legősibb afrodiziákum. Káprázatos szépsége, elbűvölő illata, gyógyító hatásai miatt számos ősi civilizációban használták előszeretettel. A virág különböző kivonatait az asszírok, az egyiptomiak, az ókori görögök és rómaiak egyaránt alkalmazták, ugyanígy gyógyításra használták a kínaiak és az indiaiak is. A rómaiak híresek voltak szeretetéről, úgy tartották, hogy ez a virág Ámor nevetéséből és Vénusz könnyeiből született. Fürdővizükbe, szépítőszereikbe, ételeikbe és boraikba is tettek rózsát.
Kleopátra annyira kedvelte ezt a fenséges virágot, hogy hajója vitorláit rózsa illatú olajjal kellett átitatni, hogy a szél messzire vigye az illatot, és közeledtének hírét.

A rózsa illóolaját a frissen szedett, illatos szirmokból vízgőz-desztillációval vonják ki. Leggyakrabban a damaszkuszi (Rosa damascena Mill.), a százlevelű (Rosa centifolia L.), valamint a parlagi rózsa (Rosa gallica L.) szirmait használják erre a célra. Az egyik legértékesebb és legdrágább bio illóolaj, több mint 400 féle kémiai összetevőt tartalmaz. Fő alkotóelemeinek – például a geraniolnak és a citronellolnak – baktériumokkal szembeni, illetve nyugtató, ellazító hatását klinikai tesztekkel is bizonyították.

Webáruházunkban számos rózsa illatú termék érhető el, sőt egész termékcsaládok is, ilyen például a Castelbel Rózsa kollekció, melyben többek között kézkrém, testápoló, tusfürdő, szappan, illatzsák, és fiókillatosító papír is található. A Carbaline Magnólia & Tubarózsa termékcsaládban fürdősó, testápoló és tusfürdő mellett testápoló zselé, testradír, habfürdő és illat diffúzor is elérhető.

Jázmin

A jázmin – vagy közönséges jázmin (Jasminum officinale) – ugyancsak klasszikus virágos illat. A különböző kultúrákban évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend, a perzsák isten ajándékának nevezték, az indiaiak pedig az éjszaka királynőjének. Az ókori egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is termesztették érzéki, édeskés, intenzív aromájú virágjáért, mellyel krémjeiket, fürdővizüket illatosították. Hagyományos termőterületén jelentős szerepet tölt be ünnepi alkalmakkor, vallási szertartásokban, és a hétköznapokban egyaránt. Hatékonyan oldja a feszültséget, növeli az önbizalmat. Az egyik legkedveltebb afrodiziákum, Kínában hagyományosan az érzéki szerelmet szimbolizálja.

Felhasználása széleskörű, a jázminnal készült parfümök és szoba illatosítók mellett a jázmin illatú bio szappan, bőrápoló olaj, arctonik, bőrradír, fürdősó, fürdőolaj is töretlen népszerűségnek örvend. Ha kedveljük a jázmint, olyan magas minőségű termékek közül választhatunk, mint a Tadé Jázmin kollekciója, melyben található arctonik, shea vajas bőrradír, bőrápoló olaj, folyékony szappan, tömbszappan és Aleppo szívszappan is.

A Castelbel Fehér Jázmin termékcsalád számos tagja mesés jázmin illattal kényezteti érzékeinket és bőrünket. A portugál gyártó bio termékei között található szappan, tusfürdő, testápoló és kézkrém is. A belső terek illatosításáról pedig a kollekcióban található illatgyertya, lakásillatosító spray, illat diffúzor, illatzsák és fiókillatosító papír gondoskodik.
Hasonlóan népszerű virágos illat változatok

Liliom

A liliomot az első termesztett virágként szokták emlegetni, mivel Európában szépsége miatt a görög liliomot ültetik legrégebben. Dekoratív virága és bódító illata miatt nem hiányozhatott egyetlen főúri udvarból sem. Az évszázadok során – különösen a fehér virágú változatok, mint a fehér liliom (Lilium candidum) – a tisztaság és az ártatlanság szimbólumává vált. Töretlen népszerűségét mutatja, hogy a mai napig az egyik legkedveltebb vágott virág, esküvői csokrok esetében is gyakran esik rá a választás.

Számos exkluzív készítmény közül választhatunk, ha liliom illatot szeretnénk csempészni a lakásunkba vagy az irodánkba, esetleg az autónkba. Ugyanez igaz abban az esetben is ha a liliom aromájával a mindennapi szépségápolás során szeretnénk találkozni.

A Portus Cale Floral Toile kollekcióban a liliom mellett olyan meglepő illatok jelentkeznek, mint az avokádó és a barack. A termékek között lakásillatosító spray, illat diffúzor, illatzsák, illatgyertya, szappan, kézkrém, tusfürdő és testápoló egyaránt elérhető.

Levendula

A levendula az egyik legnépszerűbb a nyugtató hatású virágok közül, természetes illóolaja az aromaterápia talán legismertebb alapanyaga. Rohanó életmódunk és az ezzel járó stressz kezelésében ezek a kis, kékes-lilás virágok kiemelkedő segítséget nyújtanak. Felhasználása rendkívül változatos, helyiségek levegőjének frissítésére, illatosítására és az aromaterápiás hatások kihasználására leggyakrabban lakásillatosító spray, illat diffúzor vagy illatgyertya formájában alkalmazzuk.

Sokrétű felhasználási lehetőségét bizonyítja a bio levendulával készült számos magas minőségű termék – szépségápoló szerek és parfümök egyaránt. Jó példa erre a Marius Fabre kollekciójában található levendulás kis szappan, olívaszappan, tusfürdő és testápoló. A prémium összetevőkből álló Marius Fabre Levendulás Marseille folyékony szappan, értékes összetevői révén a luxus érzését nyújtja a mindennapos tisztálkodás során, közben pedig ennek a különleges, nagymúltú francia szappannak a hagyományát önti modern formába.

Virágos illat a természetes szobaillatosító termékekben

A virágos illatok közül nyugtató hatásának köszönhetően a természetes levendula például tökéletes választás a légtér illatosítására. A 7scents webáruház kínálatában számos minőségi, levendulás termék található. Jó példa erre a japán Kitchibe Akafuji diffúzor aroma olaj, mely összetett illatával a természet békéjét, a Fuji hegy szimbolizálta keleties nyugalmat hozza el hozzánk. Az értékes levendula mellett megjelenik benne például gyömbér, kardamom, bergamott, szantálfa, ámbra és vanília is.

A Max Benjamin French Linen Water és Dodici kollekciókban is megtalálható a nyugtató levendula illat. Termékkínálatukban illatgyertya, illat diffúzor valamint autóillatosító egyaránt elérhető.

A virágok királynőjeként is emlegetett rózsa klasszikus illata számos illatgyertyában megjelenik. A Pernici Írisz és Rózsa nagy illatgyertya tökéletes választás, ha a kifejezetten virágos, nőies kompozíciókat kedveljük. A kézzel öntött Portus Cale Noble Red illatgyertya pedig a virágos aromákat fűszeres, fás jegyekkel – cédrussal és pézsmával – kombinálja.

Virágos illat a szépségápoló termékekben

A szépségápoló termékek esetében is hatalmas a választék virágos illatból, melyek közül a rózsa az egyik leghatékonyabb, legértékesebb bőrápoló. A bio rózsa hidrolátum puhítja és nyugtatja a bőrt. Tonizáló, öregedésgátló, és megelőzi a gyulladásokat. Hatékony pórusösszehúzó, így a bőrt simábbá és ragyogóbbá varázsolja. Feszesítő és bőrfiatalító hatását megtapasztalhatjuk többek között az Estime & Sens Feszesítő arcmaszk használatakor. Ez a krémes és selymes maszk ideális a száraz, nagyon száraz és az érzékeny bőrtípusokra. Az Estime & Sens Feszesítő arcmaszk összetevői között a gyógyító fehér agyag szinergikusan működik, kiegészíti és felerősíti a többi összetevő, így a lágyító tulajdonsággal rendelkező bio rózsa hidrolátum hatását is. A bőrt nedvességben gazdag tápanyagréteggel vonja be, így még a legszárazabb bőrt is képes teltebbé varázsolni, a vöröses, irritált bőrt pedig megnyugtatni.
Az 52%-ban bio összetevőkből készült Ibbeo Cosmétiques Revitalizáló szem- és ajakkontúr krém serkenti a mikrokeringést és a kollagéntermelést, kisimítja a ráncokat, egyik kulcsfontosságú összetevője a bio rózsa illóolaj.
Hosszasan sorolhatnánk még a virágos illatú, különleges minőségű szépségápoló szereket. Ez az illatcsalád hagyományosan az egyik legkedveltebb szappanok és egyéb tisztálkodó szerek esetében. Érdemes egy pillantást vetni a Tadé Rózsa Aleppo szívszappan, vagy a Rose et Marius Rózsa, írisz és jázmin természetes szappan termékekre is.

0
Kosár