Dusita illatbeszélgetés Pissara Umavijani-val

Illatbeszélgetés Pissara Umavijani-val, a Dusita parfümház alapítójával

Az Illatbeszélgetés Pissara Umavijani-val a Parfums Dusita-tól Július 1-én zajlott az Instagram Live-on, a beszélgetés eredeti angol felvételét megnézheted a 7scents instagram oldalán.

7scents: Nagyon köszönjük Pissara, hogy időt szakítasz erre a beszélgetésre és bemutatod a Parfums Dusita kollekciót!

Dusita (Pissara Umavijani): Köszönöm nektek a kedves meghívást!

7scents: És köszönjük azt is, hogy felajánlottál a 7scents vásárlóinak és rajongóinak 5 parfüm felfedező szettet, amelyeket az Insta Live végén megnyerhetnek. Ez egy sorsolás lesz, több mint 100-an neveztek be, úgyhogy nagyon izgalmas lesz, hogy ki fog nyerni.

Dusita: Olyan izgatott vagyok! Nagyon köszönöm, hogy részt vehetek ebben, nagyon örülök, hogy mindenkivel megoszthatom Dusitát!

7scents: Pissara, készültünk néhány kérdéssel, ezeknek a segítségével szeretnénk átbeszélni a parfüm kollekciót, hogy közelebb hozzuk a vásárlók számára, hogy ők is ugyanúgy érezhessék és értsék, mint ahogy azt Te gondoltad amikor létrehoztad. Bele is vágnék a közepébe egy nagyon fontos témával: rögtön a karriered elején, amikor 3 parfümből állt a kollekció, az egyik: Melodie de L’Amour azonnal világhírű lett, mikor elnyerte a Legjobb Parfüm Díjat 2017-ben az Arts and Olfaction Awards-on. Ez egy óriási dolog, és szeretném megkérdezni, szerinted mitől különleges ez a parfüm?

Dusita: A Melodie De L’Amour a második parfüm, amelyet a kollekció számára készítettem, és személyes teljesen őszinte szándékom az volt, hogy megismertessem apám költészetét, és ahogy apám a szeretetről beszélt. Azt mondta: “Úgy érzek irántad mint egy virág, amely egy egy üres szobában virágzik”. Tehát lányként szerettem volna egy tiszta virág érzését kelteni. A szeretet tisztaságát nem kell szavakkal elmondani, de szerettem volna illattal megmutatni, és azt is szerettem volna, ha apám költészete újra életre kel a parfümjeim révén. Ezért úgy döntöttem, hogy létrehozok egy virágcsokrot, amely olyan, mint a szerelem. Elküldtem az Awards-ra, de nem számítottam rá, hogy győzni fog. Nagyon megdöbbentem és sírtam, mert legalább tehettem érte valamit, miután elhunyt.

7scents: Ez hihetetlen!

Dusita: Nagyon szépen köszönöm. Érzitek a fehér virágokat?

7scents: Igen…. Mármint a gardénia kezdetben nagyon erősen indít. Egy csipet jázmin, de úgy érzem, hogy ez sokkal komplexebb, nemcsak gardénia és jázmin.

Dusita: Pontosan. És érezheted a szantálfa és a cédrusfa krémes melegét, amely szintén kiemeli a virágokat. Olyan, mint egy akvarell, megvilágítják a fehér virágok, a tubarózsa és a jázmin krémességét.

7scents: Igen, krémes, amit nem feltétlenül várnánk el a tubarózsától vagy a jázmintól.

Dusita: Számomra a virágoknak nagyon sok dimenziója van. Ezért virágokat ültettem az otthonomba, és imádom tanulmányozni őket. Amikor megérzed a virágot, annyi illat van benne. Nagyon érdekel a virágok tanulmányozása.

7scents: Kinek ajánlanád ezt a parfümöt? Lebegett személyiség előtted, édesapád és versének emlékén kívül? Volt egy karakter előtted, amikor ezen az illaton dolgoztál?

Dusita:: Igen, leginkább olyan emberekre gondoltam, akik nagyon élvezik a parfümöt, a virágos illatokat. Olyan emberek, akik valami mást, valami természeteset keresnek. Lehet uniszex, de természetesen azt mondjuk, hogy a virágok nőiesebbek is lehetnek. Valójában amikor kijött ez a parfüm, rájöttem, hogy néhány férfin is szép lehet. Bizonyos férfiak bőrén.

7scents: Egyetértek, mi is próbálgatjuk magunkon is.

Dusita: És nem édes, csak olyan, mint az igazi virág.

7scents: Szerintem az extrait minőség és a benne lévő virágcsokor sokkal összetettebbé teszi, mint csak egyetlen fehér virág tenné. Szerintem ez uniszexebbé teszi.

Dusita: Határozottan! És amúgy is nagyon fás illat, ha elmélyülsz benne, érzed hogy a meleg cédrusfa nagy szerepet játszik ebben a parfümben.

7scents: A személyes kedvenc illatom az Erawan.

Dusita: Ó, öröm ezt hallani!

7scents: És azt hiszem, ez részben annak a ténynek is köszönhető, hogy ugyanúgy, mint a Melodie de L’Amour is, erősen fás illat. Nagyon zöld, természetes dzsungelérzetet ad, kicsit vad, de gyönyörűen puha is.

Dusita: Érezhető a gourmand oldal. A tonkabab, a vanília, valami rejtett dolog.

7scents: Igen, szinte ehető. Szinte csokoládés érzést is ad. Szerintem ez egy olyan illat, amely tökéletesen fog működni férfiak és nők számára is. Bárkinek jól állhat.

Dusita: Köszönöm! És igazából tökéletes a szezonra is. Ősszel, amikor kicsit hűvösebb lesz, akkor ez is változik.

7scents: Tudjuk, hogy Moszkvában elnyerte a Fifi-díjat mint Breakthrough Fragrance. Szerinted kinek áll ez a parfüm jól? (Mármint rajtam kívül? :))

Dusita: Számomra ez a parfüm nagyon egyedi. Szerintem azok, akik ezt szeretnék viselni, egyedülálló szemlyiségek. Olyan emberek, akik nem követik a trendeket, de ismerik önmagukat és tudják, mit akarnak. És ez teljesen uniszex. Tehát alapvetően olyan emberek, akik szeretnek valami zöldet, és akik szeretik a teát. És olyan emberek, akik kedvelik a gourmand parfümöket. Ez a parfüm nemcsak Oroszországban nagyon népszerű, hanem az USA-ban és Ázsiában is.

7scents: nagyon pozitív reakciókat kap itt a parfümériában is. Van egy dolog amit meg szeretnék kérdezni: ez a parfüm nagyon természetesnek hat. De a rétegzése annyira kifinomult, hogy nagyon városi érzést is ad.

Dusita: Igen, határozottan

7scents: Hogyan értelmezhetjük ezt az ellentmondást? Olyan izgalmas.

Dusita: Amikor ez a parfüm megjelent a Pitti Fragranze kiállításon, Michael Edwards, a “Fragrances of the World” szerzője odajött hozzám, és azt mondta: „Nem tudom, melyik kategóriába tartozik”. Mert lehet illatos, zöld, gyógynövényesnek hívni. Ínyenc és fás oldala is van. És akár egy kicsit füstös is lehet.

7scents: Igen, van benne dohány is.

Dusita: Pontosan, hasonló az Issarához, azzal a különbséggel, hogy az Issara légiesebb.

7scents: Van-e egy bizonyos összetevő, amely összekapcsolja az Erawan-t és Issara-t, mert érzek kapcsolatot?

Dusita: Igen, nagyon jó kérdés. A muskotályzsálya. És a szantálfa. A muskotályzsálya az egyik kedvenc alapanyagom. A francia muskotályzsálya abszolútum és a francia muskotályzsálya olaj lágy, aromás, világoszöld színt kölcsönöz.

7scents: Ha a lágyságról beszélünk, számomra az Issara egy rejtély, mert néha amikor felfújom, mintha a saját illatomnak a meghosszabítása lenne, szinte önmagam részévé válik. Máskor gyönyörű dohányos, gyógynövényes fougere érzetet kelt. Hogyan magyarázhatjuk meg ezt lehetetlen kombinációt, és azt is, hogy néha saját illatnak hat?

Dusita: Hadd mondjam el az Issara kiinduló gondolatát. Ez az első parfüm, amelyet életemben elkészítettem. Issara szabadságot jelent. Tehát olyan, mintha a szabadság valami elvont dolog lenne. Nem érintheted meg, de érezheted, én pedig a szabadságot szerettem volna érezni. Tehát alapvetően az Issara inspirációja az amikor tudattalanul az erdőbe lépsz és csak érzed, hogy a közelben fúj a szél, és érzed ezt az illatot. Ez pontosan az Issara. Jön és megy, és nagyon elvont. Ugyanakkor az emberek sokszor mondják, hogy „igen, de ez egy extrait de parfum, hogyhogy nem erős”. Nem erős ebben az értelemben, de olyan, mint egy érzés, ami veled marad. Olyan, mint a tested egy része, a bőröd része. És amikor játszik azok testhőmérsékletével, akikkel együtt akar lenni, akkor lényük részévé válik.

7scents: Érdekes, hogy azt mondod, hogy ez a parfüm téged választ, és nem annyira te váalasztod ki őt…

Dusita: Igen, bizonyos parfümök ilyenek. Az Issarában van egy fougere-szerű szerkezet, egy modern fougere. Levendula és bergamott nélküli fougere.

7scents: Szerintem ha ezeket az elemeket kivesszük, kölcsönhatás indul el a parfüm és viselője között. Ezt szeretem benne. És szerintem minden emberen másképp hat.

Dusita: Igen, és ha működik a bőröddel, olyan lesz, akárcsak a testhőmérséklet. Lélegzik, részeddé válik.

7scents: És azt hiszem, az időjárás függvényében változik. Jelenleg nagyon meleg van itt, Budapesten, és el tudom képzelni, hogy az időjárásnak hatása van a parfümre.

Dusita: Ó, igen. Ha hidegebb lesz, más érzést kelt.

7scents: Nagyon érdekes hogy amikor az Issara-t viselem, néha elfelejtem egy-két órára hogy fent van, aztán egy idő után újra tudatossá válik.

Dusita: Tudod, hiszek benne hogy a parfüm része annak, aki vagy. Olyan ez, mint egy beszélgetés közted és a világ között. Viseled saját magadnak is, de általa mutatod meg hogy ki vagy. A parfümnek nem kell mindig hangosnak lennie. Suttoghat is neked fontos dolgokat. Néha lehet hangosabb, ez a hangulattól függ.

7scents: Úgy érzem, hogy minden parfümödnek különbözőképpen van jelentése, és szerintem nem kis részben annak a ténynek köszönhető, hogy minden parfümödet édesapád költészete ihlette. Ezért önmagukban költőiek. Van még valami, ami egyesíti a parfümjeidet?

Dusita: Azt hiszem, ez alapjában a „Dusita” gondolata. Amikor elkezdtem gondolkodni a márkám nevén, nem akartam nevemet használni, hanem a thai Dusita szót választottam, ami A Mennyországot-ot jelenti. A mennyország fogalma kultúránként és helyenként eltérő. De számomra a mennyország az itt és most. A mennyország az, amikor boldogságot érzel. És ez a brand alapgondolata. Nagyon szeretném, ha az emberek boldogságot éreznének, amikor Dusita illatot éreznek, függetlenül attól, hogy honnan származnak, akár ismerik a költészetet, akár nem, akár ismerik a történelmet, akár nem, csak azt szeretném, hogy azonnali örömet érezzenek. Ez a célom.

7scents: Nem vagyok biztos benne, hogy minden vásárlónk tudja-e ezt, de minden Dusita dobozon található egy-egy vers. Olyan ez, mint édesapád verseinek újra kiadása.

Dusita: Ez számomra személyes érték. Láttam, hogy egész életében nagyon keményen dolgozott. Az éjszaka folyamán verseket írt, és annyi könyvet jelentetett meg. Ez egy apró dolog volt, amit tehettem érte.

7scents: Ez csodálatos. Szeretnék kérdezni a legújabb parfümödről is, a Cavatináról. Ez a parfüm számomra nagyon személyes emlékeket idéz fel. Nagymamámnak volt egy kertje, és az egyik sarokban gyöngyvirág volt, az a virág ami erősen jelen van Cavatinában. És azt szeretném kérdezni, hogy mi volt az ihletés a parfüm mögött. Mi a kapcsolódási pont a Cavatinával?

Dusita: Azt hiszem, egy parfüm kollekció soha nem lenne teljes gyöngyvirág illat nélkül. Ha megnézed a Dusita kollekciót, van írisz, különböző rózsák, és most a boldogság gondolatát szerettem volna kifejezni. Franciaországban május elsején gyöngyvirágot adunk egymásnak a boldogság ünnepére. És ugyanezt szerettem volna tenni ezzel parfümmel. Egy olyan parfümöt álmodtam megi, ami azonnal boldogsággá tesz. A parfüm szerkezete segített ebben. Egy gyöngyvirág parfümöt szerettem volna elkészíteni, ami nemcsak nőknek szól, hanem kortárs és uniszex. Adtam hozzá zöld jegyeket és citrusokat a bergamott élénk frissességével. Érezhető a bergamott és a virágok közötti játék, ami egy életszerű gyöngyvirág, természetes gyöngyvirág. Felfedeztem egy litsea cubeba nevű alapanyagot, ami sok közös molekulát tartalmaz a muguettel (gyöngyvirággal).

7scents: Igen, ezt nemrég fedeztem fel, korábban nem tudtam. A gyöngyvirágot vagy a muguet-et illóolajban nagyon nehéz, szinte lehetetlen megfogni. Szinte lehetetlen volt az egész parfüm történelem során. Először szintetikus anyagokkal készítették el, de te a litsea cubeba-t használod a gyöngyvirág illatának természetes reprodukálásához, ami nagyon úttörő. Honnan származik ez a növény?

Dusita: Kínából. Van egy másik neve is: May Chang. A gyöngyvirág érdekessége az volt, hogy nem akartam szintetikus anyagot használni, mivel azoknak éles illata van, és fémes is lehet. Ezt személy szerint nem szeretem a parfümökben. Szerettem volna valami dallamosat és minél puhább illatot készíteni. Gondoltam tehát a citrusokban és a virágokban lévő molekulára, az úgynevezett citronellolra, amely közös bennük a gyöngyvirággal.

7scents: Vásárlóinknál felfigyeltem arra, hogy sokan azt mondják: “Én általában nem szeretem a gyöngyvirágot, de nagyon tetszik a Cavatinát”. Valószínüleg az lehet az oka, hogy még soha nem találkoztak a gyöngyvirág természetes illatával parfümben. Szerintem ez nagyon megkülönbözteti a Cavatina-t a többi gyöngyvirág parfümtől.

Dusita: Köszönöm, nagyon sokat dolgoztam rajta, sok időbe telt az elkészítése. Két és fél év valójában. És szerettem volna olyan élethűnek és természetesnek, amennyire csak lehet. Időt akartam adni magamnak erre a parfümre, ez volt mindigis a célom.

7scents: Számomra a Cavatina-ban benne van a szél is. A szél hozza az illatot. Mert nem csak gyöngyvirág van az illatban. Van ez a zöld árnyalata, ami azt sugallja nekem, hogy az illat valahonnan érkezik. Nem csak a virág van benne, hanem az egész növény és a körülötte lévő összes fű és fa illata ugyanabban a szellőben.

Dusita: nagyon mediterrán, narancsvirággal és gyöngyvirággal. Igen, felkapja a szél.
7scentskjkjkl: És most beszéljünk egy másik parfümödről, a Moonlight In Chiangmai-ról, amit tavaly jött ki. Ez az illat játszik a fejemmel és az érzéseimmel is. Kezdetben azt gondoltam, hogy inkább nőies illat, amíg néhány héttel ezelőtt nem ajánlottad nekem, hogy ez a parfüm bizony egyaránt szól férfiaknak és nőknek, így elkezdtem viselni, és nagyon nagyon szexi. Van értelme annak amit mondok?

Dusita: Igen. Ez volt a szándékom. Nagyon szerettem volna olyan illatot elkészíteni, ami unisex, de kicsit a férfias irány felé hajlik. Az illat leszáradása nagyon szexi. Tradicionális parfüm, de bizonyos szempontból modern is. A pacsuli, vetiver, tölgymoha, egy kis pézsma, teakfa keveréke. Ellentétben a yuzu és a fehér grapefruit nyitásával, ami meglehetősen friss, éles és élénk egyszerre. Nagyon más mint a Cavatina, de a jázmin azért mégis egy kis kapocsl, bár nem túlságosan erős. Megpróbáltam kontrollálni a jázmint, hogy férfias, fás és gazdag legyen.

7scents: egyáltalán nem éreztem ki a jázmint.

Dusita: Nem is mutatja meg magát. Néha egy-egy nyersanyag úgy viselkedik, mint egy összekötő kapocs. Harmóniát ad és összekapcsolja a többi illatjegyet.

7scents: Megadja a hangulatot. El tudok képzelni egy késő este virágzó kertet Chiang Mai-ban. De inkább a fűszereket érzem, s bár a virágok ott vannak, de csak a holdat tükrözik. Nem uralják a hangulatot.

Dusita: A thaiföldi inspiráció miatt sok fűszer van jelen. Különösen a szerecsendió.

7scents: A parfümjeidet Franciaország és Thaiföld egyaránt befolyásolja? Esetleg az egyik hely erősebben mint a másik?

Dusita: Tudod mit. Ami inspirált, az az út és a képzelet. Mármint a parfümkészítés módszere. Az, ahogy érzékelem és ahogyan keverem, egészen klasszikusan francia. Sokat tanultam a parfümkészítés aranykoráról Franciaországban. Ezért amikor elkezdtem először a Melodie de L’Amour-ral, az nagyon francia volt. Ezután elkezdtem némi hatást hozni a hazámból, majd valószínűleg más ázsiai utazásokból is. Még akkor is, ha néha képzeletbeliek. Például Oudh Infini. Teljesen a képzelet szülte. Keveredik benne Párizs költői világa és egy valahonnan messziről érkező inspiráció

7scents: Ha már az utazásról beszélünk, talán sok követőnk nem tudja még, hogy elég sok időt töltöttél anno Budapesten.

Dusita: Igen, egészen sokat! Majdnem tízszer voltam, fiatalon. Utaztam, hogy megtaláljam magam, és egyedül jöttem a városba, senkit nem ismertem, és különösebben pénzem sem volt. Hostelekben szálltam meg, és lassan megismertem néhány barátot. Aztán újra és újra visszatértem, hogy meglátogassam őket. Nagyon szeretem a várost, szeretem a termálfürdőket, sétálni a hidakon. És az építészetet, amihez még Eiffel is tervezett. Szeretem Budát és Pestet is. De legtöbbször Pesten maradok.

7scents: Mi is 🙂

Dusita: Hozzám is inkább Pest áll közelebb, alig várom hogy visszatérhessek, és találkozzak Veletek!

7scents: A Kelet találkozik a Nyugattal Budapesten apropóján jönne a következő kérdésem: szerintem a Le Pavillon D’Or az európai tömjén és a klasszikus francia kompozíció tökéletes egyensúlya. Valamiféle templomnak képzelem el a Távol-Keleten, aranykupolával. Ez a parfüm a világ két része közötti illat egyensúlyt keresi?

Dusita: Mondhatjuk így is. A Pavillon D’Or jelentését azok az idők ihlették, amikor az élet változását látjuk. Hogyan lehetünk nyugodtak, boldogok és kiegyensúlyozottak a változások közepette? A Pavillon D’Or olyan, mint egy sziget vagy egy templom. Eléggé kortárs illat, származhatna Japánból vagy Franciaországból. A hely, ami engem inspirált, a franciaországi Bretagne volt.

7scents: Majdnem olyan, mintha az arany egy egyetemes közvetítő lenne. Az arany minden kultúrában arany. És nem tudom, hogyan csináltad, de mintha ez a parfüm megfogná a napfényben szikrázó aranyat. Talán ez a második kedvencem 😉

Dusita: Köszönöm. Tudod mit? Az alapanyagokat aromaterápiás tulajdonságaik szerint választottam. Tehát alapvetően ez a parfüm tökéletes azok számára, akik nyugalomra és harmóniára vágynak. Tömjént használtam, amit szívesen hasznosítanak meditációval foglalkozó emberek, és fehér kakukkfű olajat, amely aromaterápiás tulajdonságokkal hat a stressz ellen. A loncvirág ugyancsak egyfajta energiát ad és a borónia is.

7scents: Volt a minap egy vásárlónk, aki éppen akkor jött be, amikor a Dusita kollekció megérkezett a 7scents-hez. Kipróbált sok illatot, tanácsot kért, és nem igazán találta meg a számára megfelelő parfümöt. Megkérdeztem tőle: „hallottál már korábban Dusitáról”? Mondta hogy igen, de nem ismerte az összes illatot. Megmutattam neki a Pavillon D’Or-t, és a szemei szinte felragyogtak. Igazi „wow” pillanat volt. Olyan csodálatos volt, és biztosan összefügg azzal, amit az aromaterápiáról mondasz. Valószínüleg erre volt szüksége.

Dusita: Szerintem a parfüm jó közérzetet adhat számunkra, valamint más dolgokat is az életben. Arról szól, hogy kik vagyunk, és képviselnie kell a jó közérzetünket is. Úgy kell hogy gyógyítson ahogy más nem tud. És ábrándokat hoz az életünkbe.

7scents: És vigyen el utazásokra is. Sőt néha még kihívást is jelenthet. És akkor most szeretnék az Oudh Infini-ről beszélni. Most aztán magyarázkodhatsz 🙂

Dusita: Hadd mondjak el egy vicces történetet az Oudh Infini-ről. Egyszerre készítettem el az Issara-val és a Melodie de L’Amour-ral, és úgy döntöttem, hogy egyszerre hozom ki őket, megalapozva a Dusita márkát. Ez nagy kihívást jelentett, egyáltalán nem volt üzlet orientált döntés. Az Oudh Infinit azért készítettem el, hogy az agarfaolaj szépségén keresztül bemutathassak egy kalandot. Laoszi agarfát használtam fel, ami Thaiföld mellett van. Ha oud-ot szagolsz, az mindig olyan mint egy fiatal állat, egy fiatal ló, mindig dinamikus, mindig mozgásban van. A zöld és élénk százlevelű rózsát társítottam be mellé. Nagyon sok természetes alapanyag, százlevelű rózsa, vanília, narancsvirág. Állatias parfüm, és nem mindenki szereti. Vannak olyan emberek a világon, akik szeretik az oudot. Akik valami nagyon csábítót szeretnének… bizonyos bőrön… ez bizonyos bőrön csodálatos.

7scents: romantikus és vad. Szükség van egy kis türelemre is hozzá. Nem lehet csak úgy fújni egyet és eldönteni. Ez a szépsége, együtt kell élni vele, hagyni, hogy kibontakozzon, hagyni, hogy kommunikáljon vele a bőr, hagyni egy kicsit kiszáradni. Ez egy utazás, egy érzéki utazás.

Dusita: Számomra olyan, mint amikor egy ismeretlen helyre mész. És nem tudod, mi fog történni a következő percben. El tudom például képzelni, hogy Afrikába utazok, és csak élvezem az élményt, teljesen a pillanatnak élve. Ez ez az érzés parfüm formában. Vicces volt, hogy nagyon nagy vita volt, amikor 2016-ban piacra került a parfüm. Nem voltak hajlandóak elhinni, hogy én vagyok a parfümőr. Talán nem is én csináltam ezt, mondták. Azt gondolták biztos olyan valaki készítette el, aki nagyon szeret állatias parfümöket keverni. Nagy vita folyt a Basenotes-on és más fórumokon arról, hogy remekmű-e, vagy valójában egy rossz parfüm. Nagyon radikális volt, nem volt középút.

7scents: Senki sem mondta: „igen, ez egész jó” 🙂

Dusita: Senki sem mondta, hogy „ez egy normális Sephora parfüm”;)

7scents: Igen, pontosan ez a reakció a 7scents-ben is. Az emberek vagy imádják, vagy azt mondják: „nem, ez nem én vagyok”. Mindig azt tanácsoljuk, várjanak egy kicsit, ha kipróbálják, mert a százlevelű rózsa finom interziaként olvad össze az ouddal. Ez az egyensúly, ez az elrendezés és a leszáradásnál előbújó rétegesség egyedülálló. És azt hiszem értem, miért kapott akkora figyelmet 2016-ban. Egyetlen kihívásunk van az Oudh Infinivel: ha vásárlóink papíron próbálják ki, nem olyan az illata, mint bőrön.

Dusita: Azt javaslom a vásárlóknak, akik a butikba érkeznek, hogy először próbálják ki papíron. És ha nagyon tetszik, próbálják ki bőrön. A százlevelű rózsákat Grasse-ben gyűjtöm és nagyon magas koncentrációban van a parfümben. Ez az alapanyag teljesen természetes. Mint minden illóolaj, jobban kisugárzik testhőmérséklen. Az illóolajnak saját élete van, és életre kel a bőrön. És azt kellett mondanom, amikor ma teszteltem néhány új kreációt az üzletemben, hogy „ó, ezt nem papírnak készítettem”. Nem volt túl jó a papíron. Néhány illattal ez rendben van, de nem mindig. De ha egy illat valódi részleteit szeretnéd érezni, az bőrön a legjobb.

7scents: Most egy nem fair kérdéssel állnék elő. Próbálok finomítani rajta, hogy ne legyen annyira igazságtalan megkérdezni, de szeretném tudni, melyik a kedvenc parfümöd. Inkább úgy fogalmazom meg, melyik MA a kedvenc parfümöd? 🙂

Dusita: Ma La Douceur de Siam-et akarok viselni, mert ez egyfajta trópusi virág, ami annyira relaxáló. Kicsit zöld az ibolyalevél, rózsa, a frangipani érintésével, és Thaiföldre gondolok a naplementében. Boldog helyre visz. És ez a parfüm azonnal emeli a hangulatot.

7scents: Egy gyönyörű fűszeres virágos illat. Éppen annyira édes hogy körülírja ezt a boldog helyet. Néha azt halljuk egyébként a 7scents vásárlóktól, hogy nem szeretik az édes illatokat, és ezt így el is fogadjuk. Ugyanakkor sokszor mégis zsigerből az édesebb illatok vonzzák őket. Miért van az hogy a kicsit édesebb illatok annyira vonzzák az embereket?

Dusita: Számomra a természetes édesség a fontos. Az édesség, ami nem cukorból származik. Amikor megérzed a rózsa illatát, érzed hogy az édessége egy bizonyos típusú molekulából származik: természetes és keverednek benne zöld jegyek is. A parfümkészítés világában sokféleképpen meghatározhatjuk az édességet. Vannak, akik azt mondják, hogy ez egy cukorkás édesség, mivel a cukorka nem természetes. Cukros, karamellás édesség. A természetben nem ezt találjuk. Ha belegondolunk egy virág édességébe, sőt bizonyos gyümölcsfajták leveleibe is, van bennük egy természetesen édes elem. Én ezt a fajta természetes édességet szeretem a parfümökben használni.

7scents: Angolul, magyarul, és talán semelyik nyelven nincs elég szó az „édes” kifejezésére. Sokféle édesség létezik. Amikor parfümökről írok, és leírom azt a szót hogy “édes”, szinte leblokkolok. Mert valamit édesnek hívni sokszor azt jelenthetné, hogy ez egy cukorbomba, olyan mint a vattacukor, és sok ember nem is olvassa tovább a szöveget. Új szavakra van szükségünk az édes árnyaltabb leírásához.

Dusita: Az édesség például vaníliás édesség formájában is megjelenhet. A természetben az illatoknak több dimenziója van. Virágok, vaníliabab kivonat. Sok dimenziót érzel egy illatban. Van állatias elem, zöldesség és fásság, valamint édesség ugyanabban az alapanyagban, én ezt imádom – a természetes illatok összetettségét.

0
Kosár